Cine cunoaste acest druum din anii 1980 - 1990 - 2002 sau chiar 2006, nu poate spune ca nu s-a muncit din greu la acest sector, am ramas surprins de felul cum este, cum arata azi...
Deci, plecarea a fost de la Lacul Obreja, dupa ce ne-am alimentat cu apa de la izvorul din poarta de intrare in Sugag. Am parcurs traseul incet, la pas, cu trei pauze pentru fotografii
Sus pe barajul de la Oasa am facut o pauza mai lunga, cu toate ca inainte sa ajungem, am fost stropiti usor de o ploicica marunta. Urcarea spre Obirisie este de data asta o placere..
La Sugag, am pus diesel de la o statie privata, pe care o recomand si tot de acolo am cumparat un pliant interesant cu Transalpina. In topicul dedicat voi posta 3 poze interesante.
Urcarea spre Obirsie este lejera cu exceptia a citeva sectoare de panta unde am fost nevoit a urca cu viteza 2a. Oricum, e o placere pe asfalt nou in comparatie cu ce-a fost cindva
La aproximativ 3-4 km de Obirsia Lotrului spre Novaci, am intrat pentru o sedere de 4-5 zile la locul nostru preferat linga riu, lipsit de zgomot si departe de trafic, la 1-2 km de sosea
Aici am facut cam 7-8 concedii pe timpul Daciei 1300.. :) Am fost bucuros ca atit copiilor cit si lui Nelu si Dana, le-a placut locatia departe de orice civilizatie si fara semnal Vodafone
Despre sederea off camping la Obirsia Lotrului, voi face un topic separat pentru ca merita din plin. Deocamdata voi posta clipul cu urcarea intre Sugag - Oasa si Obirsia Lotrului :)
.