Sighistel- jud. Bihor

Reguli forum
Asigurati-va ca ati citit si insusit Regulamentul acestui forum.
Rugam ca fiecare utilizator al acestui forum sa faca o scurta prezentare aici:
http://clubrv.ro/forum/viewtopic.php?f=97&t=3454
Prezentarea este o cerinta a Regulamentului, dar si un gest de curtoazie din partea Dumneavoastra.
Cateva cuvinte despre Dumneavoastra , precum si despre rulota si autoturism sunt binevenite.
Pentru intrebari sau lamuriri despre activitati, probleme tehnice, etc. va stau la dispozitie forumurile cu sectiuni dedicate.
Nerespectarea acestor reguli atrage dupa sine stergerea userului din baza de date a forumului.
Va uram bun venit in randul rulotistilor !
Silviu Ghete
Membru forum
14
Oras: Jugureni PH
Data nasterii: 26 Mar 1969

Sighistel- jud. Bihor

Mesaj de Silviu Ghete »

Zilele trecute am fost in concediu cu rulota prin Apuseni. Una din locatiile in care am oprit este Sighistel (mai precis valea Sighistelului), in jud. Bihor. Dupa parerea mea, o locatie ecelenta. Mai ales datorita faptului ca nu prea ai semnal la telefon si/sau internet. Doar nu te duci la munte sa stai pe internet.
Pe scurt, locatia este in comuna Campani (din DN75), intre Nucet si Stei. Drumul este acceptabil - pana in sat este asfaltat, apoi este un drum de tara destul de OK - n-am atins cu rulota de nimic. Se campeaza intr-o poiana plina de copaci (mai precis nuci), destul de plana, foarte mare. Sursa de apa potabila se gaseste in sat (pompa, distanta sub 1km). Se campeaza langa rau (banuiesc ca se cheama Sighistel). Aici, localnicii au avut o idee mareata: au zagazuit raul cu un baraj de piatra completat cu cateva folii de plastic, astfel incat s-a format un mic lac in care te poti scalda la orice ora. Adancimea este de max. 1,5m, temperatura este de la OK in sus. De la localnicii care vin cu vacile prin zona se poate cumpara lapte sau oua. Pe valea Sighistelului, mai sus de locul de campare, se pot vizita pesteri (gasiti informatii pe Wikipedia, http://ro.wikipedia.org/wiki/Sighi%C8%99tel,_Bihor). Pentru fumatori: sa aveti tigari, ca nu prea gasiti prin zona. Daca va stabiliti tabara aici, puteti vizita pestera Scarisoara+ poarta lui Ionele (45 Km, Garda de Sus), pestera Ursilor si muzeul de etnografie - nu va lasati pacaliti de harta, mergeti ptin Stei, nu pe scurtatura) - aprox. 35 km. Benzina/ motorina gasiti in Nucet (cam scump, plata numai cash, 6...7 km de la locul de campare) sau in Stei, 12Km, plata inclusiv cu cardul. Aprovizionare - tot in Stei. Sfoara pentru generator (eu am patit-o) se gaseste numai in Stei, de la prima intersectie luati-o inainte, nu spre centru si gasiti un magazin pentru motoutilaje Stihl - 5 lei/buc, cereti sfoara pentru drujba, se potriveste perfect. Aici am stat 3 nopti si am mai fi stat inca atatea, dar mi se termina concediul. Urmeaza cateva poze, daca reusesc sa le pun. Apoi relatarea despre cheile Remetilor (in alt topic).
Fişiere ataşate
IMGP7716.JPG
IMGP7716.JPG (83.27 KiB) Vizualizat de 1740 ori
IMGP7719.JPG
IMGP7719.JPG (48.1 KiB) Vizualizat de 1740 ori
IMGP7720.JPG
IMGP7720.JPG (91.12 KiB) Vizualizat de 1740 ori
P7300014.JPG
P7300014.JPG (59.03 KiB) Vizualizat de 1740 ori
P7300021.JPG
P7300021.JPG (72.43 KiB) Vizualizat de 1740 ori
MCV+Hobby Prestige 425
Imi place sa gatesc cu vin. Uneori pun si in mancare.
cristian agopian
Membru forum
15

Re: Sighistel- jud. Bihor

Mesaj de cristian agopian »

Chiar frumos....!
Skoda Roomster 1,9Tdi/Chateau chiara 400.B-dul Basarabia,sect 2,Tel.0726 625 992
Scrie răspuns