Reguli forum
Forum rules
Asigurati-va ca ati citit si insusit Regulamentul acestui forum.
Dupa prima logare pe forum va rugam sa accesati "User Control Panel" si sa va completati datele personale, acesta incluzind Localitatea, marca masinii si a rulotei din dotare.
Nerespectarea acestor reguli atrage dupa sine stergerea userului din baza de date a forumului.
Salutare ... scriu aceste randuri in primul rand pentru cei care tatoneaza viata de rulotist , asa cum am facut-o si eu in ultimele 6 luni ,zi de zi . Acest forum este un mod de informatie la obiect si foarte important pentru pasionati de rulotism si in special pentru incepatori . Eu am achizitionat rulota imediat dupa sarbatorile pascale si din pacate nu am reusit sa fac nici o iesire la un camping inainte sa fac primul meu concediu cu rulota , in schimb am studiat acest forum si m-am pregatit cu tot ce trebuie de prima iesire cu rulota. Familia mea formata din 2 adulti + 2 copii de 13 si 9 ani avand o rulota dependenta de 220 v , a inceput vacanta pe 22.06.2013 la intalnirea anuala de la Laguna Albastra din Fagaras unde am stat 2 nopti si unde ne-am simtit foarte bine . A urmat statiunea Hajzdusoboszlo din Ungaria , unde am stat 2 nopti ( 41 e / zi cu biletele pentru strandul termal incluse ). Aici este un camping foarte mare , curat si civilizat , care merita fiecare cent platit si recomand fara rezerve acest loc unde dealtfel am vazut multe echipaje romanesti si unde sunt pliante traduse in romaneste iar in toata statiunea meniuri la restaurante in limba romana si multi vanzatori care vorbesc romaneste . Ne-am simtit foarte bine si aici si ne-am propus sa revenim in acest loc. De aici am plecat catre Austria - Viena inde am inoptat 3 nopti la camping sud , deasemenea curat , linistit si civilizat , de unde am putut vizita foarte usor 2 zile prin Viena . De aici am mers in Germania , 2 nopti , la parcul de distractii Legoland ( in apropiere de Augsburg ) , care are si propriul camping foarte curat si civilizat dar destul de aglomerat si fara pomi pentru umbra . De aici am plecat mai departe la Europa Park in oraselul Rust ( langa Strasbourg ) . Si aici parcul are propriul camping foarte ok dar destul de ciudatel pentru ca nu avea o receptie la care sa discuti detalii . Practic intrai ca intr-o parcare , luai un card de la bariera si plateai cand ieseai 6 / zi + 26 e / noapte , indiferent cat de mare este echipajul , daca folosesti curent sau nu ... etc . Pentru deversarea toaletei sau a apei gri trebuia sa platesti separat 1 euro .... voi continua traseul intr-o postare viitoare . Sunt sigur ca voi scapa multe detalii importante dar va asigur ca daca ma veti intreba ceva va voi raspunde cu mare drag .
Mihai Pop
Rulota Fendt Platin (an fabricatie 2000)+ VW Touareg V6 TDI
Tel : 0727.841.467
Email: popmihaitmga@icloud.com
Dupa 3 nopti la Europa Park ... care este fantastic si pe care il recomand iubitorilor de adrenalina , am plecat catre Paris . Am campat pentru 3 nopti langa Paris la un camping dragut " Le Soleil de Crecy " de unde pleca un autobuz destul de des catre Disneyland 2 euro / pers pe sens si de acolo poti vizita parcul sau poti sa iei metroul catre centrul Parisului . De aici mergem in directia Praga , dar pentru ca ne-am propus sa nu depasim 600 km / zi ( cu toate ca drumurile de afara iti permit sa faci si drumuri mai lungi ), am oprit la un camping in Helinbron -Germania " Campsite Reisach-Muhle " ( 24 euro / zi ) , care este destul de mic si aglomerat dar care iti ofera un loc din care poti vizita o grada de locuri de pana in 50 km distanta . Din acest motiv si noi am ramas 2 nopti in locul camparii de transit . De aici am
plecat spre Praga unde am campat 2 nopti la un camping din cele 5, 6 existente pe stada cu gradina zoo . Aici curatenia si serviciile lasa mult de dorit si incomparabile cu cele vizitate anterior .Praga merita vizitata , fiind draguta si plina de turisti . Din Praga am plecat spre Bratislava , unde nu am oprit , mergand spre Budapesta , dar cand am votat urmatoarea oprire copii si sotia au votat din nou Hajzdusoboszlo pentru alte 3 nopti . Aici precum am mai zis este o atmosfera f frumoasa de vacanta . Am decis ca vizita in Budapesta o vom face cu alta ocazie . Traseul total din Bucuresti si retur este de 5400 km . Nu am avut nici un eveniment neplacut , nici o problema ... totul la superlativ . Atat copii cat si sotia au declarat ca este cel mai frumos concediu din viata lor .. . noi avand destul de des concedii la hoteluri de 5 stele si avion . Suntem foarte multumiti de viata de rulotisti si fericiti ca prima iesire a fost f reusita . Din pacate nu am poze decat in care sunt inclusi si membrii familiei mele . Pentru aceasta reusita multumesc foarte mult membrilor acestei club care posteaza pe acest forum si care au fost calauza noastra din umbra . Recomand tuturor rulotistilor , mai ales incepatorilor iesirile in afara tarii unde conditiile sunt super ok iar rulotele sunt absolut peste tot noi intalnindu-ne pe autostrada in Germania in 10 km cu peste 90 rulote ... si nu exagerez cu nimic
Mihai Pop
Legoland il recomand pentru copii de pana in 10 ani , iar Europa Park pentru toate varstele . Curatenie , organizare si civilizatie in aceste parcuri .... ca in Germania . Destul de aglomerat chiar si la inceputul lunii Iulie si in cursul saptamanii, dar merita cate 2 zile in fiecare dintre ele . Poze nu prea am decat cu familia si daca doriti acest tip de poze puteti vedea postarile zilnice pe Facebook " Mihai Pop "
Mihai Pop
Frumos traseu, bravo pentru atitudinea specifica rulotismului.
Adica, avand casa si masa cu tine o iei unde iti vine in gand in dimineata respectiva.
Prin definitie rulotismul te elibereaza de programe, orar, alergatura sa prinzi ceva anume (masa de dimineata sau autocarul).
Cred ca parcurile de distractii au fost tinta principala tinand cont de varsta copiilor (si a parintilor)
Noi in Disneyland Paris am ramas cu nepotii de cativa ani si parintii s-au dat in toate cele...
Daca va permiteti(si se pare ca da) in viitor veti trece la camper si veti constata ca puteti manca, dormi sau va putei plimba prin rulota si in mers si intr-o parcare in oras.
In plus parcarea aproape de obiectivele vizitate e mai usoara fara remorca. Dar dezavantajul lipsei autoturismului cu care te plimbi....ramane.
In Disneyland Paris nu ati gasit si camping? In oraselul acela la 40km de centrul parisului sunt foarte multe locuri de cazare dar nici noi nu am fost acolo cu rulota.
Nu atasati poze pentru ca in ele sunt membrii familiei? Dar noi toti postam poze cu membrii familiei si nu cred ca aveti reticente referitoare la publicarea imaginii lor din moment ce aveti poze pe facebooc.
Sa va vedem ...
Si la mai multe concedii frumoase ca acesta!
Exista oameni care stiu foarte multe. Cati dintre acestia pricep ce stiu?
sunt convins ca vacanta cu camperul este mai comoda . Oricum eu plecam in vizite din campinguri fara masina .Am vazut cateva "piese " de ramai ...... admirand frumusetea , care sunt convins ca valoreaza mai mult decat 20 rulote ca a mea . Imi voi face inca 2-3 ani plimbarile tot cu rulota si apoi vom mai vedea ... Voi pune si ceva poze dar trebuie sa le mai micsorez pentru a putea fi postate ....
Mihai Pop
" A urmat statiunea Hajzdusoboszlo din Ungaria , unde am stat 2 nopti ( 41 e / zi cu biletele pentru strandul termal incluse ). Aici este un camping foarte mare , curat si civilizat."
te rog sa mi spui cum se numeste campingul.felicitari pentru excursie traseu.
in statiunea Hajduszoboslo campingul se numeste Thermal Camping . Ai intrarea in strand direct din camping . Pentru Aqua Park se plateste separat daca doriti . Daca ploua poti merge la piscina acoperita ( inclusa in biletul de camping ) sau la Aqua Palace ( unde platesti separat ) . In acest camping poti plati cu forinti , euro sau cu cardul , in momentul plecarii . intrarea in camping se face pana in ora 20:00 . Avantajul este ca si in ziua plecarii din camping poti sta tot pana la ora 20:00 si nu cum este in majoritatea campingurilor la ora 11:00 . Preturile pe acolo sunt cam ca la noi in magazine dar si in restaurante ( dar mancarea foarte bunaaaa ) . Din camping pana in centrul din statiune mergi pe jos 10 min. Seara statiunea este foarte animata si este o atmosfera de vacanta ca la mare . Pentru orice alte detalii nu ezita sa intrebi ...
Mihai Pop
Mai exista un camping in Hajdu, pe celalalt topic am discutat un pic avantajele si dezavantajele. La Thermal Camping am stat si eu, e foarte fain ca poti intra la stranduri cu bratara, de cate ori vrei. Adica poti face o baie, te intorci la rulota sa mananci si sa te odihnesti, mai faci o baie, intri seara la o plimbare fara sa faci baie, etc. Cu bilet de intrare intri fix o singura data, nu poti iesi si intra din nou.
Nu ratati zona de "ceaune" din stranduri, arata spectaculos. Si gustos.
Felul meu preferat acolo: ciorba de peste!
Salut. Poti sa imi spui cum a fost in camping la Legoland Germania? Se merita sa iau bilete de acasa , am vazut pe site ca au bilete pentru 2 zile plus campare pentru 2 adulti si 2 copii la 162 euro. Ma gandeam ca ar fi convenabil. Sau mai bine le cumpar de acolo?
Multumesc in avans pentru ajutor.
Cred ca este mult mai bine sa luati bilet direct de la Legoland unde, daca aveti noroc, cum am avut noi, primiti la cazare o noapte bonus. Daca copiii Dv. sunt mai marisori si depasesc inaltimea de 1,35 m puteti vizita Gardalandul de langa Lacul Garda, in apropiere de Verona (Peschiera del Garda). Acolo veti gasi un parc de distractii pentru toate varstele.
Cu stima,
Violeta Popa
Familia Popa, Violeta si Stefan.
Rulota Hobby Prestige 495 / 1999.
Masina Renault Trafic.
Tel: 0232252600.
0722686928