Pretul unei rulote Germania sau Olanda

topicuri de informare
Reguli forum
Asigurati-va ca ati citit si insusit Regulamentul acestui forum.
Dupa prima logare pe forum va rugam sa accesati "User Control Panel" si sa va completati datele personale, acesta incluzind Localitatea, marca masinii si a rulotei din dotare.
Nerespectarea acestor reguli atrage dupa sine stergerea userului din baza de date a forumului.
Laurentiu Rosu
Membru forum
11
Oras: Braila
Data nasterii: 29 Noi 1960

Pretul unei rulote Germania sau Olanda

Mesaj de Laurentiu Rosu »

Buna Ziua :D
Dispun de 3000 euro, imi ajunge cu tot cu drum si taxe pentru o rulota buna din anii 1993-94-95 din Olanda sau Germania,si daka puteti sa mi spuneti ce marci sunt mai bune ?.Va Multumesc :lol:
Arcadie Sandu
Membru forum
14
Oras: Bucuresti
Data nasterii: 16 Oct 1973

Re: Pretul unei rulote Germania sau Olanda

Mesaj de Arcadie Sandu »

Stimate Domn,
In primul rand va trebui sa "vedeti" configuratia rulotei: cate paturi, dimensiunea lor, dotarile de la care nu puteti face rabat (altele decat cele care nu sunt foarte scumpe si le puteti adauga ulterior), ce dimensiune sa aiba (poate doriti mai scurta pentru pescuit, off camping etc)
Apoi greutatea in care sa va incadrati (daca sunteti limitat la o anume greutate)
Usor, usor veti elimina unele si va faceti o idee de marca
Veti vedea ca unele sunt ma grele fata de altele la aceeasi dimensiune, difera materiale folosite la constructie: Tabbert, Hobby etc.
Cea mai buna rulota este cea fara probleme (infiltratii)
Si nu in ultimul rand cea mai buna rulota pentru mine e cea pe care mi-o pot permite :D
Fendt 420 Saphir+ Passat
mariusb-mariusb

Mesaj de mariusb-mariusb »

Nu intreb de dotari, dar macar numarul de locuri? Sau daca nu are cine sa te ajute acolo in Olanda/Germania nu te incadrezi, daca are cine, cu putin noroc poti lua de 2locuri cel mult trei (sau varianta samsarilor care vand rulote de 2locuri si spun ca e de trei, eu as zice de 6-8 ca pot dormi in picioare, scuze), de 4locuri nu te poti apropia referitor la ani pe care ii cauti. Totusi inca mai exista si minuni.
Cosmin Prund
Membru forum
12
Oras: Sibiu
Data nasterii: 22 Mai 1980

Mesaj de Cosmin Prund »

Cel mai simplu este sa va uitati efectiv ce este disponibil pe Mobile in germania, va faceti in acest fel o impresie. Linkul de mai jos o sa deschida o cautare pe mobile: Rulote dupa anul 1993 cu pretul intre 1000 si 2000 de euro in Germania. 1000 euro din buget am scazut pentru cheltuielile de transport:

Cautarea de pe mobile.ro

Uitati-va la poze, uitati-va daca sunt vandute de Dealer sau de persoana privata. Spuneati intr-o alta postare ca ati prefera un parc de rulote sa puteti alege: nu cred ca exista parc de rulote in Germania care sa nu publice anunturile si pe mobile.

Din pacate lista include acum putin sub 50 de rulote, cele mai multe la vanzator privat (nu la dealer). In aceste conditii cred ca (matematic vorbind) probabilitatea sa gasiti intr-un parc de rulote din germania mai multe astfel de rulote sa puteti alege este mica.
Chausson best of 22, sasiu Ford Transit

email: cprund@gmail.com
pirvuhoratiu
Membru forum
12
Data nasterii: 16 Apr 1964

Mesaj de pirvuhoratiu »

Și eu am fost în Germania să cumpăr rulotă. Koln, Frankfurt, Stuttgart, Munchen și alte orașele cu parcuri auto în care aveau și câteva rulote. Timp de opt zile nu am găsit ce doream. În parcurile de rulote prețurile sunt mari, peste 3000 eu și multe aveau lipsă stopuri, lămpi sau alte accesorii. La negociere nu obții decât o reducere de max 50 eu. Aproape toate stau de ani de zile nemișcate. La particulari, curate și mai ieftine, găsești doar în ziarele locale cu anunțuri. Trebuie răbdare iar distanțele sunt mari între locații. Eu, doar în Germania am făcut peste 2500 km fără rezultat, iar cheltuiala a fost de aprox 800 eu, fără cazare. În concluzie, am luat din România o rulotă nemțească adusă din Belgia.
VW passat TDI 4motion + Hymer Eriba Nova 392
0723909090 e-mail god_guard@yahoo.com
Grigore Lazarescu
Membru forum
12
Data nasterii: 25 Noi 1964

Mesaj de Grigore Lazarescu »

Poate va intereseaza ce vind eu si nu mai mergeti in Olanda , sau mergeti cu rulota proprie la plimbare :)
Multumesc!
Grigore Lazarescu
0722786069
Nicusor Manea
Membru forum
13

Mesaj de Nicusor Manea »

Daca vreti sa vedeti mai multe rulote, mergeti pana la Targu Secuiesc. Acolo sunt cel putin 3 parcuri cu acest profil si credeti-ma ca aveti de unde alege.
Fam Nicusor & Mihaela Manea
Chateau 380 + VW Sharan 1.9 TDI
Tel: 0757 316 363
E-mail: mbalubrifianti@gmail.com
mariusb-mariusb

Mesaj de mariusb-mariusb »

Traiesc sentimentul ca cineva glumeste/joaca cu noi, se deschid mai multe topicuri pe exact aceasi tema de catre exact aceeasi persoana iar noi ... ne infigem care mai de care cu raspunsuri sa ajutam omul, iar el ... nu un raspuns o opinie, ceva.
Serpescu Gheorghe
Membru forum
16

Mesaj de Serpescu Gheorghe »

+1 Marius!
Opel Insignia Sport Tourer+Chateau Chiara 450

Când ești mort, nu știi că ești mort. E greu doar pentru ceilalți... la fel și când ești prost. "Philippe Geluck"
Nelu Predonu
Membru forum
12
Oras: Manolache - Ilfov
Data nasterii: 21 Iul 1959

Mesaj de Nelu Predonu »

Legat de pretul unui vehicul achizitionat din Germania sau Olanda incerc sa-mi dau si eu cu parerea referindu-ma cu precadere la autoturisme.
Zilele acestea fiind pus in situatia de a-mi achizitiona o masina mica de oras, mi-am pus aceeasi intrebare: Merita sa ma duc in Germania sa o cumpar de acolo ?
Dupa cateva calcule sumare, am ajuns la concluzia ca pentru achizitia unei masini sh cu valoare mica, nu se merita acest efort.
In cazul unei achizitii de cateva zeci de mii de euro, ar fi meritat, dar pentru o masina de cateva mii de euro, nu.

Incerc sa ma explic. Costurile cu drumul, cazarea, acte si nr. provizorii se incadreaza la un minim de 8-900 euro.
Aceasta suma reprezinta cca. 15-20% din pretul unei masini de cateva mii de euro si doar 3-4 % din pretul unei masini de cca 20.000 euro.

Daca in domeniul auto piata e inundata de samsari si oameni fara scrupule in a da tepe, in domeniul RV nu putem discuta de astfel de specimene, decat poate ca exemple singulare.
Deci, cu atat mai mult ar fi de preferat achizitionarea unei rulote din tara. Costurile deplasarii pentru achizitionarea unei rulote din Germania sau Olanda sunt cu cca. 30-40% mai mari decat in cazul achizitionarii unui autoturism.
Oare se merita sa achizitionati un astfel de RV (3000-4000 euro) la care cheltuielile cu achizitia din afara tarii (1200-1400 euro) va duc la 30-35% din valoarea acestuia ?

Problema amintita de mine la inceput, mi-am rezolvat-o ieri prin achizitia unei masini din tara.
Azi am intrat pe mobile.de si am cautat o masina similara cu cea achizitionata (km, an, tip, carburant). Pretul pe mobile.de este cu 25% pana la 100% mai mare in Germania. Sigur, asta e valabil in cazul autoturismelor, unde piata de la noi e grav afectata de prezenta samsarilor.
Ultima oară modificat 13 Iun 2013, 11:07 de către Nelu Predonu, modificat 1 dată în total.
mail: npredonu@gmail.com
Telefon: 0722.216.683
Campervan: Clever Runner 2021
Scrie răspuns