Cheie bare transversale Atera

Reguli forum
Asigurati-va ca ati citit si insusit Regulamentul acestui forum.
Dupa prima logare pe forum va rugam sa accesati "User Control Panel" si sa va completati datele personale, acesta incluzind Localitatea, marca masinii si a rulotei din dotare.
Nerespectarea acestor reguli atrage dupa sine stergerea userului din baza de date a forumului.
Odenie Sergiu
Membru forum
15

Cheie bare transversale Atera

Mesaj de Odenie Sergiu »

Am pierdut unica "cheie" daca se poate numi asa un "T", cu care am montat barele transversale pe masina. Are cineva vreo idee unde as putea gasi, eventual confectiona? Strangerea pe masina se face de fapt cu aceasta "cheie" in forma de T(pe care nu o mai gasesc), un cilindru randalinat interior in care intra dispozitivul de strangere din foto(vad ca are si un numar pansonat; o fi marimea pt. "cheie"... Axul randalinat din imagine, are diametrul 8 mm, fara acei zimti, cu zimti 10 mm. (Masurat cu un liniar, n-am avut subler)
Daca are cineva vreo solutie de rezolvare practica a situatiei... n-as vrea sa renunt la ele, barele sunt marca Atera, sunt din otel si mai am nevoie de ele; poate le-as putea da jos in vreun fel ca sa nu ramana pe masina si fara aceasta"cheie"; ("fluiera" la viteza si cresc si consumul), dar as vrea sa le mai pot folosi si in continuare cand am de transportat ceva.
Volkswagen Golf+Dethleffs Nomad RD3/in general...OFF CAMPING

Ești considerat geniu nu numai prin ceea ce ai scris, ci și prin ceea ce ai evitat să scrii.
Gavriil Stiharul
Isdraila Ioan
Membru forum
15
Oras: Arad
Data nasterii: 14 Iun 1954

Re: Cheie bare transversale Atera

Mesaj de Isdraila Ioan »

Sergiu,se poate confectiona o astfel de cheie si "artizanal".Cauta s-au confectioneaza o teava cu gaura interior de 10mm.Interiorul sa aibe lungimea cit este la lungime piesa randalinata .Dai mai adinca gaura si apoi masori si o tai s-au polizezi .La capatul tevii unde ai gaura de 10mm,dai doua gauri filetate de 2,5 s-au 3mm,(s-au una trecatoare pe diametru)in care insurubezi doua suruburi fara cap(faci o crestatura de surubelnita ),iar la celalalt cap (ce va fi interior )le pilesti sa fie ca un cap de surubelnita ,atit cit sa intre pe acele caneluri.Le reglezi ca virfurile sa fie la 8mm si gata cheia .Ai si un desen pentru exemplificare .Lungimea tevii poate fi cit doresti ,poti da o gaura trecatoare in care ai sa fixezi o surubelnita cap cruce cind vei desface barele .
fam.Isdraila Ioan si Valentina
Volvo V50 2.0 HDi+
Camper Ford Meridian CI International 314
Tel.0729929120-Nea Nelu e-mail gl99vrc@yahoo.com . "Partea interesanta la oamenii inteligenti,este ca par nebuni in fata prostilor"Albert Einstein.
Odenie Sergiu
Membru forum
15

Re: Cheie bare transversale Atera

Mesaj de Odenie Sergiu »

Ar fi ceva, dar au o suprafata cam mica de contact; cand se fixeaza barele trebuie stranse destul de bine, ca sa nu alunece cand se transporta lucruri grele; fiind suprafata mica de contactpoate sa se rupa acele caneluri sau sa cedeze surubul, la folosiri repetate. Ar fi cred doar o solutie pentru a le scoate, deocamdata; cred ca de confectionat o cheie asemanatoare cu originalul de catre vreun strungar e mai complicat.
Volkswagen Golf+Dethleffs Nomad RD3/in general...OFF CAMPING

Ești considerat geniu nu numai prin ceea ce ai scris, ci și prin ceea ce ai evitat să scrii.
Gavriil Stiharul
Scrie răspuns