Discutii despre functionarea, intretinerea si repararea frigiderului.
Reguli forum
Asigurati-va ca ati citit si insusit Regulamentul acestui forum.
Dupa prima logare pe forum va rugam sa accesati "User Control Panel" si sa va completati datele personale, acesta incluzind Localitatea, marca masinii si a rulotei din dotare.
Nerespectarea acestor reguli atrage dupa sine stergerea userului din baza de date a forumului.
am citit pe undeva printre aceste topicuri ..scria un coleg ca masoara temperatura in frigider si in congelator avand un afisaj si 2 senzori in interiorul frigiderului.
puteti sa ma indrumati de unde pot procura/confectiona un astfel de sistem. am incercat astazi pe la toate magazinele de pe str Maica domnului insa nu am gasit decat un mic aparat cu un singur senzor cu fir. costa cca 55 lei. insa nu stiu pe unde sa trag firul spre interiorul frigiderului, si apoi nu are decat pt un singur senzor....
Pai ala nu-l lasi tot timpul. Verifici din cand in cand ce temperaturi mai realizeaza frigiderul. Sau pui o bere acolo, si verifici mai tarziu cat de rece este :mrgreen:
MCV+Hobby Prestige 425
Imi place sa gatesc cu vin. Uneori pun si in mancare.
Am scris si eu mai demult ca masor temperatura in interiorul frigiderului. Este importanta, nu pentru bere ci pentru pastrarea alimentelor in conditii de siguranta a sanatatii; pentru racit bere nici nu este eficient acest tip de frigider, nici ca spatiu nici ca randament. Este destul de eficient pentru pastrarea alimentelor introduse reci; daca se monitorizeaza temperatura se poate aprecia si calitatea pastrarii. Eu folosesc un termometru cu doua functii: una pentru masurarea temperaturii ambiante; senzorul pentru asta este in interiorul lui; celalalt senzor este extern cu un conductor bifilar subtire de cca 1m. Conductorul fiind foarte subtire (nu obstructioneaza inchiderea usii, garnitura etanseaza bine; poate ca ramane un gol pe langa conductor cam de grosimea unui ac cu gamalie, asta fiind nesemnificativ la etansare), eu il introduc in frigider (permanent) pe deasupra usii si ramane suspendat la cca 1/3 de la baza usii unde ramane un spatiu gol;asta pentru a nu atinge nimic care ar putea influenta masurarea. Cand deschid/inchid usa nu incurca. Este marca Paterson, cumparat de la o firma din Bucuresti care vinde aparatura foto si de laborator (este calibrat cu eroare foarte mica deoarece este pentru masurarea temperaturii solutiilor la color unde toleranta trebuie sa fie foarte mica). Este destinat acestui scop: are si niste alarme care te atentioneaza daca temperatura scade sau creste sub/peste anumite valori setate. In anul 2000 cand l-am luat costa 60 lei, acum nu stiu, dar firma mai exista si sunt convins ca mai vinde asa ceva sau chiar generatie mai noua. Daca va intereseaza caut maine la job numele si adresa actuala a firmei; are si site pe internet.
P.S.Este suficient un senzor in frigider, nu vad utilitatea la doi.
Toni, gasesti la Hornbach, la departamentul gradina, termometru cu fir si in capat are un senzor care citeste temperatura; este de la 10-15 lei in sus. Daca bagi firul cu senzor in frigider si lasi termometrul in rulota iti va indica doua temperaturi: cea din frigider si cea din rulota.
Uita-te aici la pozele facute cu masurarea temperaturii aerului care iesea din panoul solar(de pe la jumatatea paginii in jos): viewtopic.php?f=98&t=5349&hilit=noua+me ... a&start=15
Termometru de precizie folosit in frigotehnie gasesti in Ploiesti in Piata Anton la 30 ron aproximativ. Iei 2 bucati si citesti temperatura in racitor si in congelator. Cu 2 senzori nu am vazut, probabil exista. Iti dau o poza cu cel pe care il folosesc eu, are 2 senzori, unul in display, al doilea la capatul firului, setari IN si OUT. Mai este si varianta asta, dar pentru a vedea temperatura din frigider si congelator nu cred ca merita...
Gabi Dragomir
LMC Liberty 2.8 TDI
tel 0723470679
Canal excursii Youtube- gabi dragomir
Mail- draggabi@yahoo.com
totusi acuma am o mare dilema.... unde racesc berea?
In paraul care trece pe langa rulota :lol: . Pentru racit bauturi racoritoare este destul de practic si eficient o lada frigorifica cu element peltier (se vand si prin supermarket).; functioneaza la 12V si cu adaptor si la 220V.