port bicicleta de 2 sau 4?

Reguli forum
Asigurati-va ca ati citit si insusit Regulamentul acestui forum.
Dupa prima logare pe forum va rugam sa accesati "User Control Panel" si sa va completati datele personale, acesta incluzind Localitatea, marca masinii si a rulotei din dotare.
Nerespectarea acestor reguli atrage dupa sine stergerea userului din baza de date a forumului.
Toni Conecini
Membru asociat
12
Oras: Bucuresti
Data nasterii: 13 Feb 1968

port bicicleta de 2 sau 4?

Mesaj de Toni Conecini »

am citit de curand ce a scris cineva pe forum, cum ca are montat pe spate suport de 4 biciclete insa a intrat in balans la 90 la ora.

avand in vedere ca si eu as vrea sa pot transporta 4 biciclete insa nu cred ca am protapul suficient de lung pt a monta i fata 2 biciclete si in spate alte 2 ce solutii as avea?

eu ma gandeam sa pun in spate un suport pt 4 biciclete, insa m-a pus pe ganduri ce spunea colegul referitor la balans...

ca alternativa as aputea pune in spate 2 biciclete si celelalte 2 pe masina...

pareri?
Toni

Adria Coral Silver 660 SP
Radu Pascu
Membru forum
15
Oras: Brasov
Data nasterii: 11 Sep 1958

Re: port bicicleta de 2 sau 4?

Mesaj de Radu Pascu »

Nu ete important cate biciclete ai pe spate.
Este FOARTE important sa ai greutatea repartizata uniform, si in niciun caz sa nu fie mult mai mare pe spate. Trebuie respectata apasarea pe carlig, in limite normale. O rulota goala trebuie sa apese la fel pe carlig si incarcata. Si inca ceva; incercati sa nu depasiti exagerat MMA. Toti depasim, dar incercati sa nu transformati rulota intr-o remorca de marfa.
invata repede si aplica... tot repede.

RENAULT Megane IV TCE140
Rulotă T.E.C. Siena Saphir 390T
tel. 0742044570
Silviu Ghete
Membru forum
14
Oras: Jugureni PH
Data nasterii: 26 Mar 1969

Mesaj de Silviu Ghete »

Eu am facut treaba cu balansul la 90km/h, cu 3 biciclete agatate in spate. Bicicletele nu erau foarte usoare, erau ceva gen MTB, cred ca vreo 20kg/buc. Am inceput balansul in timp ce depaseam un TIR, anul trecut, pe autostrada soarelui. Explicatia e simpla, si nu contrazice legile fizicii: masa destul de mare, distanta fata de osie de peste 2m (poate o rulota mai scurta s-ar fi comportat altfel). Momentul fortei este direct proportional nu masa, acceleratia si bratul fortei. Asa ca, o masa mai mare si mai departata de axa duce la balans (parerea mea). De atunci, mai mult de doua biciclete nu car pe suport.
MCV+Hobby Prestige 425
Imi place sa gatesc cu vin. Uneori pun si in mancare.
Niky Radu
Membru asociat
14
Data nasterii: 22 Apr 1967

Mesaj de Niky Radu »

@Toni...de obicei o rulota are posibilitatea sa fie incarcata intre 200-250kg maxim, cortul cu bete si alte accesorii cam 50-70kg, butelia mare are vreo 30-40kg incarcata, pentru bauturi si mancare rezervi cam 20-30kg, bidoane de apa goale si cabluri electrice 10-20kg, scaune si masa camping cam 20-30kg,imbracaminte 10kg,antena, tv si receiver 10kg,nu am pus bicicletele 4 x 15kg si deja am ajuns la limita maxima de incarcare!!!!scrie in talonul masinii care este greutatea maxima in ansamblu, nu poti folosi mma-urile la maxim, cel al masinii si cel al rulotei!!!!...exista un filmulet pe forum despre cum trebuie incarcata rulota si in ce cazuri intri in balans!!!!ca un sfat foloseste suport de 2 biciclete pe rulota si daca le vrei pe toate 4 mai pune 2 pe masina...una peste alta tine cont de tot ce "bagi" in ea, toate accesoriile trebuie sa fie cat mai usoare, aluminiu de preferinta!!!
Niky si Lavinia Radu
Megane II 2005 1,9dci , Pajero MK2 1993 2.5 GLS TD + Bessacarr 2004
Nu se poate acoperi cu aur nici un moment de viata.Ce alta mare pierdere atunci, decat timpul pierdut fara rost?
Chanakia Pandita 275 a.c.India

0744670978
Toni Conecini
Membru asociat
12

Mesaj de Toni Conecini »

am vazut intr-adevar acel filmulet. este foarte elocvent despre cum sa incarci rulota - repartitia maselor. de aceea ma gandeam si eu la 2 bicickete in spate si 2 pe masina. insa cred eu ca va creste consumul masinii...indicele de aerodinamicitate va avea de suferit versus toate bicicletele in spatele rulotei
Toni

Marius Beldiman

Mesaj de Marius Beldiman »

Toni, pentru ca de curand am lucrat la reparatia rulotei mele si pentru ca am vazut ce inseamna structura rulotei, eu nu as recomanda nimanui sa-si ataseze suport de biciclete pe peretele din spate al rulotei! Cu atat mai mult sa puna si 3-4 biciclete. Gandestete ca structura este facuta din scandurele de 2.5 x2.5 cm de lemn si nu sunt puse foarte des, iar intre ele este polistiren; in principiu nu sunt mai mult de 4 bucati pe verticala pe toata lungimea rulotei. Pentru doua biciclete as recomanda suportul de pe protap, iar pentru 3-4 biciclete , la fel ca nea Gigi Serpescu, suportul de deasupra masinii.
uitate putin aici:
https://www.facebook.com/photo.php?fbid ... =3&theater
Cosmin Prund
Membru forum
12
Oras: Sibiu
Data nasterii: 22 Mai 1980

Mesaj de Cosmin Prund »

O solutie pot fi si bicicletele pliante bagate sub pat.
Chausson best of 22, sasiu Ford Transit

email: cprund@gmail.com
Dan Alexandru
Membru forum
13

Mesaj de Dan Alexandru »

De ce nu puneti bicicletele in fata rulotei, ceva in genul http://www.google.co.uk/search?q=suport ... B700%3B525
Toyota Corolla 1.4 D4D 2005 + Kip Grand de Luxe 1978
Toni Conecini
Membru asociat
12

Mesaj de Toni Conecini »

asa cum am scris in fata pe protap nu cred ca pot monta suport de biciclete pt ca protapul este scurt si ar atinge de masina la viraje.

pana la urma cred ca voi monta in spate un suport de 2 si celelalte 2 pe masina
Toni

Dragomir Gabriel
Membru asociat
14
Oras: Ploiesti- Prahova
Data nasterii: 08 Oct 1968

Mesaj de Dragomir Gabriel »

Cu 2 biciclete pe spatele rulotei intram in balans la 100km/h. Fara ele, am mers cu 120km/h, deci concluzia, modificarea centrului de greutate duce la intrarea in balans. Rezolvarea, am luat duba pentru tractarea rulotei, bicicletele in duba, cea mai simpla solutie. Daca vor fi asezate pe masina, nu cred ca va creste consumul prea mult... aveti totusi o rulota in spate care are grija de asta. Suportul pe protapul rulotei va forta structura turismului, va creste greutatea pe partea din fata a rulotei, ceea ce nu este recomandat, eu l-am dat jos cand am cumparat rulota. Vor fi pareri pro si contra, practica le rezolva pe toate...
Gabi Dragomir
LMC Liberty 2.8 TDI
tel 0723470679
Canal excursii Youtube- gabi dragomir
Mail- draggabi@yahoo.com
Toni Conecini
Membru asociat
12

Mesaj de Toni Conecini »

pana la urma se pare ca solutia cea mai buna pt balans/structura rulotei insa mai putin practica ar fi 2 biciclete pe masina si 2 biciclete in rulota....chiar este o dilema pt mine, neavand deloc experienta in acest sens

cum este daca 2 biciclete sunt transportate in rulota? este incomod sa le dai jos la fiecare oprire/campare sau merge? cum sa le fixez inauntru in timpul mersului?
Toni

Cosmin Prund
Membru forum
12
Oras: Sibiu
Data nasterii: 22 Mai 1980

Mesaj de Cosmin Prund »

Biclele bagate in rulota se pot aseza cam in mijlocul rulotei, chestie care-i perfecta pentru echilibrul rulotei pentru ca vor fi aproximativ deasupra osiei. Eu am mers cu 1 MTB de adult + 1 de copil + 1 de bebe + 1 pliabila in rulota, dar rulota mea e lunga. Pot sa va spun ca este incomod, mai ales cand opresti intr-o benzinarie si vrei sa-ti iei ceva din frigider; Sau vrei sa folosesti toaleta. Eu la toaleta ajung, dar pentru frigider ma urc peste biciclete. A doua problema este cand ajung in camping, trebuie obligatoriu date jos, si asta se poate dovedi o problema; De exemplu daca sunt de fapt intr-o parcare pe autostrada!

A doua problema este ancoratul si fixatul lor. Din nou depinde de aranjarea interioara a rulotei. Eu le pot ancora (cu banda elastica) de masa - nu ma bag la fixari mai rigide sa nu se rupa masa la o curba, mai bine sa miste un pic. Trebuie musai ancorate, altfel lovesc mobila; La cat de slab e mobilierul de la rulota te poti trezi cu un ghidon intr-un sertar!
Chausson best of 22, sasiu Ford Transit

email: cprund@gmail.com
Scrie răspuns