De la Rosiori spre Apuseni (Arieseni am luat ca tinta) traseul optim trece pe langa Pitesti, Dealul Negru, Rm. Valcea, Valea Oltului, Sibiu, Sebes - si de-acolo deja depinde de traseul ales. Nu ajungeti in Curtea De Arges decat daca va propuneti sa traversati Transfagarasanul; Daca doriti sa traversati Transfagarasanul atunci devine obiectiv turistic in sine si nu mai conteaza ca e dificil (si e dificil cu rulota).
Drumul pe Pitesti - Valcea - Valea Oltului - Sibiu - Sebes e cat se poate de bun, este principalul coridor de tranzit intre Bucuresti si vestul europei. Din punct de vedere al geografiei cea mai dificila bucata este Dealul Negru, intre Pitesti si Valcea, dar nu-i mare problema nici acolo. Valea Oltului este o splendoare: noi suntem Sibieni si drumurile de Bucuresti ne duc des pe-acolo, si tot frumos ni se pare! Chiar daca-i sinuos, drumul e foarte bun si nu pune probleme deosebite.
Drumul e cat se poate de bun; Abia prin Apuseni se complica lucrurile un pic, si nu atat din punct de vedere al calitatii drumurilor cat din punct de vedere al semnalizarii turistice: intrarea la Pestera Ursilor arata, de exemplu, dezolant. Chiar mergand dupa GPS ne gandeam daca suntem pe traseul bun au' ba. Abia la 500m de pestera se vede clar unde-am ajuns.
O sursa de informare ar fi descrierile doamnei Violeta, a fost anul trecut cu rulota in Apuseni (daca nu ma insel). Din pacate eu n-am gasit topic-ul.
Va ma poate fi util pentru informare si
http://wiki.clubrv.ro, gasiti in stanga-sus o harta cu locuri de campare, sunt cateva si in zona Apusenilor.