Instalare spoturi in tavan

Discutii despre functionarea, intretinerea si repararea instalatiei electrice.
Reguli forum
Asigurati-va ca ati citit si insusit Regulamentul acestui forum.
Dupa prima logare pe forum va rugam sa accesati "User Control Panel" si sa va completati datele personale, acesta incluzind Localitatea, marca masinii si a rulotei din dotare.
Nerespectarea acestor reguli atrage dupa sine stergerea userului din baza de date a forumului.
Adrian.Apreotesei
Membru forum
13
Oras: Bacau
Data nasterii: 10 Mai 1977

Instalare spoturi in tavan

Mesaj de Adrian.Apreotesei »

Intrebarea si nelamurirea este urmatoarea:
Vreau sa imi montez in plafonul rulotei cateva spoturi si banda cu leduri in rama de la trapa centrala.

Cum se pot trage firele fara sa folosesc acea bagheta care mie personal nu imi place cum arata pe plafon si pe pereti?
Cat de complicat este sa maschez cablurile prin "perete"?
A mai facut cineva asa ceva?

Am 6 spoturi cu inaltimea totala de 16mm (cred ca incap intre placajul de pe tavan si invelitoarea exterioara).
Becurile sunt din acelea gen bulb de sticle si doua sarme indoite care intra in soclu, dar am gasit si cu leduri pentru un consum redus.

As vrea sa le pot folosi pe 12V cand nu am curent si pe 220 cand e conectat la 220. Bineinteles ca becurile sunt pe 12 si voi monta un transformator cum e la pompa de apa (cel din dulap din spatele trumei la mine la rulota).

Va mutumesc.
Acesta este modelul de spot cu un SMD si se poate aplica pe deasupra
Acesta este modelul de spot cu un SMD si se poate aplica pe deasupra
Spot1.JPG (19.39 KiB) Vizualizat de 1309 ori
Nu consuma decat 1W iar pretul este de 20ron
Partea din spate a spotului
Partea din spate a spotului
Spot 2.JPG (12.88 KiB) Vizualizat de 1309 ori
Iar acesta este spotul incastrabil
Iar acesta este spotul incastrabil
Spot 3.JPG (7.42 KiB) Vizualizat de 1306 ori
Cu stima Apreotesei Adrian, tel. 0730559613
WV SHARAN 1.9 TDI, 115CP + TEC TE 490P2 Siena (BC 06 YRV)
adrian.apreotesei@gmail.com tel 0730559613
Odenie Sergiu
Membru forum
15

Re: Instalare spoturi in tavan

Mesaj de Odenie Sergiu »

Cat de complicat este sa maschez cablurile prin "perete"?
Eu cand am schimbat trapele,am vazut ca intre stratul de lemn de la interior si tabla,este un strat compact de poliestiren izolator.Nu vad cum s-ar putea introduce pe acolo conductorii electrici,decat eventual printr-o forare in acel strat pe lungimea dorita(dar nu prea vad cu ce si cum) si chiar daca s-ar reusi cu ceva s-ar deteriora stratul respectiv in acea portiune.Eu spre ex. am mascat conductorii de la panoul fotovaltaic pe portiunea din interior lipind peste ei o dunga de autocolant cu un model si culoare foarte apropiat de culoarea interiorului din lemn;aproape ca nu se vede diferenta,trece neobservat acest artificiu.La magazine specializate in autocolante au o gama foarte diversificata de modele,nuante,incat nu mai "sare in ochi" o acoperire de acest gen.
Volkswagen Golf+Dethleffs Nomad RD3/in general...OFF CAMPING

Ești considerat geniu nu numai prin ceea ce ai scris, ci și prin ceea ce ai evitat să scrii.
Gavriil Stiharul
Cosmin Prund
Membru forum
12
Oras: Sibiu
Data nasterii: 22 Mai 1980

Re: Instalare spoturi in tavan

Mesaj de Cosmin Prund »

Oare ar merge un cablu audio super-plat, de acest gen?: http://lampa-videoproiector.ro/index.ph ... anguage=en
Cred ca s-ar masca destul de bine, acoperit cu un autocolant de culoare potrivita.

Cel din acest link are sectiunea de 4mm, cu siguranta suficient pentru iluminat. Ar fi o sugestie, n-am incercat asa ceva (n-am avut nevoie).
Chausson best of 22, sasiu Ford Transit

email: cprund@gmail.com
Scrie răspuns