Valea Cerbului , Busteni 2-4 nov 2012

Lupu Ciprian
Membru CD
14
Oras: Bucuresti
Data nasterii: 06 Iun 1979

Valea Cerbului , Busteni 2-4 nov 2012

Mesaj de Lupu Ciprian »

Imagine

Uploaded with ImageShack.us

Vineri ne-am hotarat pe ultima suta de metrii la invitatia catorva prahoveni ( rulotisti veseli ) sa-i insotim pe Valea Prahovei in zona cunoscuta de toata lumea , Valea Cerbului din vecinatatea Busteniului ....
La aceasta ora nu se mai incaseaza cei 10 ron pt ecologizare , nu mai sunt acele toalete eco , la fata locului nici tomberoanele de plastic , fapt pt care ne-am intors cu gunoiul la Bucuresti ...
In ciuda celor scrise de mine mai sus , "valea " era destul de populata pt aceasta perioada a anului , cateva autocare de turisti sosind la fata locului pe wekend , in afara de masini , grataragii , lume la picnic .
Rulote nu am vazut de cat doua in afara de noi care am fost 6 echipaje + 2-3 familii in vizita sau cazate la Cabana Gura Diham cum a fost cazul Brasovenilor , fam Avram - " feeling " cum ne place noua sa le spunem .
Cazarea la cabana se tarifeaza cu 107 ron cam dubla cu baie proprie ... fara mic dejun si camerele sunt in spatele cladirii in noua constructie fara etaj.

Surpiza a fost ca la 50 m de noi s-au campat 2 pers. la cort , persoane venite fara masina , genul de excursionisti de "profesie " acest lucru vazandu-se dupa rucsacii cu cadru de aluminiu pe care-i stiu de cand eram copil si mergeam pe munte vazand oameni ce aveau " in spate " si cortul si toate cele ...inlcusiv salteaua de neopren rulata ( facuta sul ) si legata la rucsac. Acestia au plecat a doua zi bine-nteles la prima ora pe munte ...
NU stiu daca le-a fost sau nu frig dar probabil aveau saci de dormit speciali pt sezonul rece .

Vineri am organizat tabara si am stat la un pahar de vin fiert la o vorba , am mai "povestit" , sau dezbatut diverse subiecte ca intre noi asa la 12 V ...
Sambata s-au facut drumetii pe munte catre cunoscuta Poiana Izvoarelor sau spre Busteni , apoi la pranz am organizat o masa campeneasca cu toate cele " all inclusive " , iar fetele ne-au facut o ciorba cu ciolan afumat si legume de care deja mi s-a facut dor.

Imagine

Am strans lemne de pe ici de pe colo ca sa nu distrugem natura si din ce-am adunat, a iesit un foc de tabara de toata frumusetea,,,,

Imagine

IN cursul zilei afara a fost f. frumos , soare toata ziua , iar catre seara a fost visinata lui George Colac venit tocmai de la Medgidia , asa ca temperatura n-a scazut . :) decat tarziu in noapte , iar cand m-am trezit era dimineata si mergeu atat Truma cat si Ventul prietenii mei care nu ma lasa la greu .

Imagine

A doua zi ( duminica ) mergand intr-o plimbare in Busteni , am vizitat Castelul Cantacuzino cu grup organizat , dar aparatul foto era uitat in masina asa ca ma voi rezuma a posta fotografii luate din alte surse , pt ca nu ma pot mandri cu cele facute de telefonul mobil .
Intrarea la Castel costa 20 ron , include ghid si vizitare inclusiv interiorul castelului , intrarile facandu-se din ora in ora.
Dupa anii 50 castelul a fost nationalizat si a intrat in proprietatea ministerului de interne .
Se pare ca a functionat si ca sanatoriu / spital in perioada comunista ,dar nu este mentionat acest lucru in descrierea facuta de ghid .

Imagine

Mai nou acest castel a fost retrocedat de cca 8 ani catre membrii urmasii familiei Cantacuzino , iar acestia l-au vandut unui grup de actionari ce l-au pus la dispozitia publicului spre a fi vizitat ca muzeu .
Pt a vizita Castelul virati la dreapta inainte de gara Busteni ( venind dinpre Bucuresti) , apoi imediat dupa ce se traverseaza calea ferata spre Zamora , se coboara usor spre stanga si drumul usor in dreapta dupa 300m urca direct catre castel ....
se poate vizita zilnic pana in h 18 .
N-am luat masina pana acolo pt. ca mersul pe jos face piciorul frumos .

...alte foto din interiorul castelului:

http://www.fotonud.ro/forum/showthread.php?tid=1996

sau ceva mai multe :

http://www.traseeromania.ro/castelul-ca ... o-busteni/

Am sa revin cu foto de la aceasta intalnire , intr-o alta postare , maine cand am timp liber mai mult.

Tot pt. luna noiembrie va mai urma o iesire la Rasnov sau la 3 brazi Predeal ( off camping ) ... asta pana la intalnirea de la 1 dec de la Darmanesti , Bacau dupa care bag rulota la naftalina pana in martie- aprilie ... timp in care mai stam si pe la pensiuni .
Autorulota Ford Chausson Flash
IF 26 CIP Lupu Ciprian & Irina
Tel. 0722.227.048 e-mail: lupucipriann@yahoo.com
Cosmin Prund
Membru forum
12
Oras: Sibiu
Data nasterii: 22 Mai 1980

Re: Valea Cerbului , Busteni 2-4 nov 2012

Mesaj de Cosmin Prund »

Am pus cateva detalii despre aceasta intalnire si pe Wiki: http://wiki.clubrv.ro/wiki/index.php/Valea_Cerbului
Nu prea multe detalii, că nu e textul meu și nici pozele mele.

Apropos de Wiki, poate aveti o poza mai potrivita pentru locatie, am pus acolo jos langa harta poza cu rulotele din departare. Daca aveti o poza mai buna, va rog sa o inlocuiti.
Chausson best of 22, sasiu Ford Transit

email: cprund@gmail.com
Lupu Ciprian
Membru CD
14

Mesaj de Lupu Ciprian »

Poti folosi orice text sau foto din oricare postarea a mea din clubrv.ro/forum sau rulotistiiveseli.forumgratuit.ro fara nici o problema , sunt postari puse pt a fi vazute si respectiv citite de oricine .
Am sa -mi fac timp sa editez si sa creez mai multe locatii off camping , asa cum mi-ai aratat in wiki in sectiunea site -ului CLUB rv . :)
Isdraila Ioan
Membru forum
15
Oras: Arad
Data nasterii: 14 Iun 1954

Mesaj de Isdraila Ioan »

Ciprian sa va fie de bine iesirea si ma bucur ca voia buna a participat la reusita iesire in natura .Nu pot sti precis, dar, duminica pe la orele 17.00 m-am intersectat pe centura Ploiestiului cu ,citeva echipaje ce veneau de la munte.Poate voi ,poate altii... 😉
fam.Isdraila Ioan si Valentina
Volvo V50 2.0 HDi+
Camper Ford Meridian CI International 314
Tel.0729929120-Nea Nelu e-mail gl99vrc@yahoo.com . "Partea interesanta la oamenii inteligenti,este ca par nebuni in fata prostilor"Albert Einstein.
Arcadie Sandu
Membru forum
14
Data nasterii: 16 Oct 1973

Mesaj de Arcadie Sandu »

Ma oftic, am vandut rulota, sotia insarcinata..... ce sa zic, zeii sunt inpotriva mea, dar ma revansez la anu'.
Fetelor sa va pregatiti sa aveti grija de "mostenitorul imperiului" la anu' ca i-l scoatem de precoce :D
Fendt 420 Saphir+ Passat
Lupu Ciprian
Membru CD
14

Mesaj de Lupu Ciprian »

UN link de la Liviu Dumitru , organizatoru'

http://www.facebook.com/media/set/?set= ... 760&type=1
Dragomir Gabriel
Membru asociat
14
Oras: Ploiesti- Prahova
Data nasterii: 08 Oct 1968

Mesaj de Dragomir Gabriel »

Bravo, felicitari pentru ieseala, vreme super, anturaj de Prahova... Nu imi place sa ies de mai multe ori in acelasi loc dar as fi venit pentru socializare ... Poate data viitoare sigur, dar la anu', am intrat la iernat... :x
Gabi Dragomir
LMC Liberty 2.8 TDI
tel 0723470679
Canal excursii Youtube- gabi dragomir
Mail- draggabi@yahoo.com
Lupu Ciprian
Membru CD
14

Mesaj de Lupu Ciprian »