Haideti sa umblam pe carari cu covor galben-auriu, sa ascultam susul apei care ne insoteste o parte din drum si sa ne bucuram de adierea calda a vantului tomnatic care zburleste frunzele creand un peisaj de poveste.
Posibilitati de campare ar fi la Camping Darste (http://www.campingdirste.ro/ ) sau off pe malul Timisului.
Piatra Mare face parte din muntii Bârsei, localizati în sudul depresiunii Brasovului, în cadrul Carpatilor de Curbură. Varful Piatra Mare are altitudine 1844 m.
Pentru a ajunge in varf sunt disponibile mai multe trasee turistice:
1. Prin Canionul 7 Scari – traseu spectaculos si aventuros totodata datorita stadiului de degradare in care a ajuns;
2. Pe drumul Familial – traseu usor, accesibil si iarna;
3. Prin “Prapastia Ursului”;
4. Pe la Pestera de Gheata;
Desigur noi am optat pentru varianta 1 din lista :D.
La inceput de drum ne sunt prezentate pe panouri atractiile turistice din zona.

Si iata-ne la inceput de drum.

Toamna in toata splendoare ei. Un anotimp care imi place tot mai mult pe an ce trece. Sa fie varsta de vina, incalzirea globala sau peisajul de vis?!

Harta Pietrei Mari

Traseu catre Pestera de Gheata

Traseu catre cabana Piatra Mare prin Canionul 7 Scari – aprox. 3 ore

Natura moarta sau vie?!

Covor de frunze galben-ruginiu pe cararile de munte

In drum spre Canion intalnim o cascada

Intalnim si podete

Foisorul de la intrarea in Canion

Canionul 7 Scari, situat la o altitudine de 980 m, are o lungime de 160 m si o diferenta de nivel de 58 m.

Canionul este de o frumusete rara, cascade la tot pasul, podete suspendate, scari metalice, scara cea mai inalta avand 35 m. Din pacate nu este prea intretinut.

Cascada din canion

Podetele suspendate

Scara de 35 m

Iesirea din canion

Trasee disponibile

Sa dam bolovanul din drum

Doriti sa serviti o ciupercuta?! Dupa culoare n-ar fi indicat

Ruinele fostei cabane

Harta masivului Piatra Mare

Noua cabana

Cabana are 15 locuri de dormit la comun

Cazarea la cabana se face doar cu rezervare in prealabil la nr. de tel. de mai jos. Tot mai jos regasiti si o lista de preturi cu meniul disponibil.

Magarusii de la cabana

Si incepem urcusul catre varf – aprox. 45 min.

Salutari din Piatra Mare

Am ajuns in golul alpin unde ne intampina un vant puternic

In zare se vede Bucegiul

Si iata-ne in varf, URA, altitudine 1844 m, parca e alt aer aici

In zare sunt muntii Postavaru

Vedere din avion :) , catre Brasov

Incepem coborarea

Stiti jocul cu frunzele?! Cad frunzeleeee. ….

Traseul ales la coborare este unul lin, cu serpentine

Uau, cat de frumoase sunt culorile toamnei

Si cand te gandesti ca de maine se anunta ninsori … trebuie sa ne luam ramas bun de la toamna

Si daca tot vine iarna ia sa intram la Dechatlon sa ne luam niste parazapezi ptr. urmatorul sezon, nu inainte de a spune din nou cu mandrie “Am fost aici!”

In concluzie, am profitat de ultimul weekend de toamna si avem de gand sa profitam de cele care urmeaza pentru ca si iarna are farmecul ei.
Le multumesc tuturor celor care ne-au insotit si de aceasta data in plimbarea virtuala prin masivul Piatra Mare.
Traseul a durat in total aprox. 7 ore.
De pe creasta se vad toti muntii care ne inconjoara: Bucegi, Piatra Craiului, Postavarul.
Aerul curat ne-a oxigenat creierul, facandu-ne apti pentru noi drumetii in Romania noastra Pitoreasca.
Salutari tuturor rulotistilor plimbareti in orice anotimp :lol: .
Toate cele bune! Pe curand!