Problema parcare rulota in Ploiesti

Reguli forum
Asigurati-va ca ati citit si insusit Regulamentul acestui forum.
Rugam ca fiecare utilizator al acestui forum sa faca o scurta prezentare aici:
viewtopic.php?f=97&t=3454
Prezentarea este o cerinta a Regulamentului, dar si un gest de curtoazie din partea Dumneavoastra.
Cateva cuvinte despre Dumneavoastra , precum si despre rulota si autoturism sunt binevenite.
Pentru intrebari sau lamuriri despre activitati, probleme tehnice, etc. va stau la dispozitie forumurile cu sectiuni dedicate.
Nerespectarea acestor reguli atrage dupa sine stergerea userului din baza de date a forumului.
Va uram bun venit in randul rulotistilor !
Silviu Ghete
Membru forum
14
Oras: Jugureni PH
Data nasterii: 26 Mar 1969

Problema parcare rulota in Ploiesti

Mesaj de Silviu Ghete »

Dragi colegi de suferinta,
Azi am fost informat ca de cateva zile (mai precis de pe data de 11.10.2012) pe rulota mea atarna o somatie sa o iau de acolo, caci, conform unei hotarari a consiliului local Ploiesti (mai precis 104/31.03.2010) nu am voie sa parchez remorci, semiremorci si rulote pe domeniul public. Daca nu o iau de acolo mi-o ridica hingherii de masini, si ma costa o gramada (mai ales ca pana pe 1 noiembrie nici nu ajung in tara).
Are cineva idee ce se poate face?
Daca ar fi sa o ridic de acolo, unde o pot duce legal? Ca n-am alte proprietati, decat amaratul ala de apartament la bloc.
Vreun ploiestean s-a lovit de problema asta?
Va multumesc pentru citirea mesajului.
MCV+Hobby Prestige 425
Imi place sa gatesc cu vin. Uneori pun si in mancare.
Florin_Vint
Membru forum
13
Oras: Bucuresti
Data nasterii: 12 Ian 1980

Re: Problema parcare rulota in Ploiesti

Mesaj de Florin_Vint »

Buna seara,
Exista un coleg in Ploiesti care chiar punea problema parcarii rulotelor contra un unei taxe modice (consider eu). Trebuie doar sa gasiti pe cineva care sa va ajute sa o mutati.
Cu stima,
Florin Vint
Alfa Romeo 166 2.0 TS si Adria 530 Deluxe
0745 01 33 96
www.sculetop.ro; office@sculetop.ro
Florin_Vint
Membru forum
13
Oras: Bucuresti
Data nasterii: 12 Ian 1980

Mesaj de Florin_Vint »

Colegul se numeste Costin Ene si nu stiu sa pun lincul catre forum, dar dati search si probabil ca veti gasi!
Alfa Romeo 166 2.0 TS si Adria 530 Deluxe
0745 01 33 96
www.sculetop.ro; office@sculetop.ro
Silviu Ghete
Membru forum
14

Mesaj de Silviu Ghete »

Problema mea este urmatoarea: timpul meu liber este foarte limitat. De cele mai multe ori reusesc sa plec de vineri seara pana duminica seara. Cand rulota se afla in spatele blocului, este simplu: sotia pregateste toate cele necesare, eu vin de la servici, agat rulota si am plecat.
Cand rulota se afla in Gageni, e cam greu de facut acest lucru. Inseamna sa plec duminica la pranz. Degeaba mai plec. In plus, imi place sa am rulota la vedere (nu de alta, dar am avut o spargere la aceasta rulota. Dupa care mi-am montat sistem de supraveghere video).
In alta ordine de idei, rulota mea are 4.2m lungime si vreo 2 latime. Deci putin mai mare decat o masina. Daca o iau de acolo si pun o ditamai duba in locul ei, este primaria mai fericita?
MCV+Hobby Prestige 425
Nelu Predonu
Membru forum
12
Oras: Manolache - Ilfov
Data nasterii: 21 Iul 1959

Mesaj de Nelu Predonu »

Avand in vedere ca in urma cu cateva zile am primit hartia de imputernicire emisa de asociatie ce are ca obiect reprezentarea acesteia in relatia cu autoritatile administratiei de stat locale si centrale, am sa fac cateva mentiuni legate de situatia prin care treci Silviu.
Conform Hotararii 104/31.03.2010 si intrata in vigoare din data de 01.04.2010 (ziua a pacalelilor - din pacate nu a fost sa fie asa :mrgreen:) a Consiliului Local al Municipiului Ploiesti, costurile in situatia ridicarii vehiculului sunt:
- 100 lei - costuri blocare vehicul;
- 200 lei - costuri aferente ridicarii vehiculului;
- 80 lei / zi (dupa primele 24 ore de la ridicare) - taxa de depozitare - locul de depozitare se afla in str. Industriei, FN, judetul Prahova, situat sub podul de la Gara de Sud.

Din ce ai postat tu Silviu, vehiculul tau nu face obiectul acestei Hotarari a CL Ploiesti. Hotararea face referire la parcari/stationari ilegale care incalca legile de circulatie, precum si la vehicule fara stapan sau abandonate. Banuiesc ca vehiculul tau nu e parcat pe spatiul verde.
In conformitate cu Regulamentul de aplicare a acestei Hotarari, regulament ce face parte din Anexa 2 la Hotarare si face parte integranta din aceasta, se mentioneaza la Capitolul II, Art.5:
" Vehicule fara stapan sunt vehicule de orice categorie, fara placuta de inmatriculare sau alte marcaje oficiale, stationate pe domeniul public sau privat al statului ori al unitatilor administrativ-teritoriale, al caror proprietar sau detinator legal este necunoscut."
si la Art.6:
" Vehiculele abandonate sunt vehicule de orice categorie, aflate pe domeniul public sau privat al statului ori al unitatilor administrativ-teritoriale de cel putin un an, al caror proprietar sau detinator legal este cunoscut, insa exista indicii temeinice, determinate de starea improprie circulatiei acestora pe drumurile publice, din care rezulta intentia neechivoca a proprietarului sau a detinatorului legal de a renunta la exercitarea drepturilor sale de proprietate asuprta vehiculului."

Ar fi bine sa-mi transmiti cateva detalii legate de somatia primita.
- o copie dupa aceasta;
- cateva imagini (poze cu locul de parcare in care se afla rulota);
- adresa la care se afla rulota;
- daca ai primit vreo scrisoare recomandata semnata de catre primar (conf. art.19 din anexa 2) - copie;

Pentru confidentialitatea acestor date, poti sa mi le trimeti pe PM.
Daca am aceste date, voi putea sa intru in contact cu Primaria si ADP Ploiesti pentru a gasi o rezolvare a cazului tau nedorit.
mail: npredonu@gmail.com
Telefon: 0722.216.683
Campervan: Clever Runner 2021
Dragomir Gabriel
Membru asociat
14
Oras: Ploiesti- Prahova
Data nasterii: 08 Oct 1968

Mesaj de Dragomir Gabriel »

Momentan eu zic sa o iei de acolo si sa rezolvi problema la primarie, incearca sa platesti locul pe care il ocupi, sau, cum zice Nelu Predonu mai sus, incearca pe cale legala, poate nu cunosc legea cei care fac somatiile. Daca vin hingherii pe care ii stiu eu o sa platesti o groaza pentru recuperare. O poti duce la Costin Ene la Gageni daca nu ai unde, te ajutam daca aveam loc dar si eu o tin la altcineva in curte. Succes...
Gabi Dragomir
LMC Liberty 2.8 TDI
tel 0723470679
Canal excursii Youtube- gabi dragomir
Mail- draggabi@yahoo.com
Silviu Ghete
Membru forum
14

Mesaj de Silviu Ghete »

In anexa 1 a hotararii 104, la Cap. 2 - dispozitii generale, scrie asa:
"Art. 5 (1) Situatiile in care vehiculele/autovehicolele ocupa ilegal drumurile sau terenurile apartinand domeniului public sau privat sunt urmatoarele:
-.............
.
.
.
- Parcarea pe domeniul public al municipiului Ploiesti a remorcilor, rulotelor sau semiremorcilor."
Deci specifica clar ca este vorba de rulote, nu numai de vehicule abandonate.
Atentie, daca veniti prin ploiesti cu atelajul, nu care cumva sa opriti. Riscati sa remaneti fara rulota!

Nelu, somatia o am scanata si e prea mare ca sa o pun aici. Nu am primit nimic recomandat, ci era agatata de rulota.
Rulota se afla parcata in spatele blocului unde locuiesc, nu este pe spatiul verde.
MCV+Hobby Prestige 425
Costin Ene
Membru forum
12
Oras: Paulesti-Gageni PH
Data nasterii: 10 Sep 1974

Mesaj de Costin Ene »

te contrazic asupra locului meu de parcare

eu sunt 24/24 aici,iar cand plec(in weekwnd cu rulota mea, am un om care sta de garda la parcare(taxa de parcare se duce la asta care o sa pazeasca si care m-a si ajutat cu ceva amenajari p-aici),mai avem si paza si patrula de la la cateva firme de specialitate.O poti aduce aici chiar si fara taxa de parcare daca imi acorzi sprijin la amenajarea locatiei.Vin-o si vorbim la fata locului si sigur gasim rezolvarea:D.Nu ma intereseaza deloc cei 30 lei/luna daca asta ar fi o problema

Si eu am stat la bloc si de aceea m-am gandit la parcarea rulotelor si chiar la o locatie de picnic ca astia au inchis cam peste tot gratarele:( ,un traseu de bicicleta ,o partie de sanius sa scoatem copii de la calculatoare...am mai multe planuri

cu stima

Costin Ene
0723/174228
Fiat doblo 1,3 + rulota Avento Master de luxe '92
Colina Bike-Parking Rulote
Paulesti-Gageni PH
Nelu Predonu
Membru forum
12

Mesaj de Nelu Predonu »

Silviu Ghete scrie:In anexa 1 a hotararii 104, la Cap. 2 - dispozitii generale, scrie asa:
"Art. 5 (1) Situatiile in care vehiculele/autovehicolele ocupa ilegal drumurile sau terenurile apartinand domeniului public sau privat sunt urmatoarele:
-...
. Parcarea pe domeniul public al municipiului Ploiesti a remorcilor, rulotelor sau semiremorcilor."
Deci specifica clar ca este vorba de rulote, nu numai de vehicule abandonate ...
Considera Silviu ca rulota ta este stationata pe domeniul public, nu parcata.
Conform OUG 195/2002, parcarea este definita conform Art.63 (4):
- Se consideră parcare staţionarea vehiculelor în spaţii special amenajate sau stabilite şi semnalizate corespunzător.

In general spatiile in care stationeaza vehiculele riveranilor, nu sunt semnalizate ca fiind parcari. Acest lucru se evita pentru a nu se ajunge la conflicte intre riverani si cei aflati in trecere. Banuiesc ca locul in care ai tu rulota nu este semnalizat ca fiind zona de parcare.

Lasand totusi la o parte acest aspect ce tine mai mult de interpretarea legii si a unor termeni, ar fi interesant ce varianta/solutie de parcare/stationare ofera primaria Ploiesti posesorilor de rulote ce domiciliaza la bloc in urbea respectiva.
Acest aspect as intentiona sa-l aduc in discutie cu edili orasului tau. Sa interzici un lucru este cel mai la indemana, sa gasesti solutii de rezolvere a unor probleme e un pic mai greu. Am vazut asta si in cazul Legii Picnicului.
In acest sens ar trebui sa le facem niste propuneri ce pot fi benefice ambelor parti.
Dupa cum se vede, este si in interesul lor ca aceste vehicule sa fie stationate in spatii special amenajate la periferia orasului.
Costin Ene
Membru forum
12

Mesaj de Costin Ene »

eu am oferit o solutie si cu picnicul pe zona Paulesti si cu Parcarea.
Problema mai pleaca uneori si de la vecini .Ca unii sunt invidiosi.
0723/174228
Paulesti-Gageni PH
Nelu Predonu
Membru forum
12

Mesaj de Nelu Predonu »

Costin, este de apreciat fara discutie oferta facuta de tine, dar eu ridic o problema cu care se pot confrunta multi rulotisti, nu doar cei din Ploiesti.
Sunt Consilii Locale care devin stat in stat si iau hotarari ce de multe ori contravin unor legi emise la nivel national.
Problema cu care se confrunta Silviu, in curand, poate fi o problema mult mai generala care ii va afecta si pe alti posesori de rulote din alte zone ale tarii.

Inca odata apreciez oferta ta, cu toate ca, din experienta iti spun, vei scoate singur acele radacini existente pe teren. :mrgreen: Ascute-ti cazmaua si treci la treaba! Dupa cum cred ca ai constatat si tu, implicarea multora e pur declarativa si se opreste la acest nivel. Dar, sigur, speranta noastra moare ultima.
Ultima oară modificat 22 Oct 2012, 11:31 de către Nelu Predonu, modificat 1 dată în total.
Costin Ene
Membru forum
12

Mesaj de Costin Ene »

Nelu Predonu scrie:Costin, este de apreciat fara discutie oferta facuta de tine, dar eu ridic o problema cu care se pot confrunta multi rulotisti, nu doar cei din Ploiesti.

Inca odata apreciez oferta ta, cu toate ca, din experienta iti spun, vei scoate singur acele radacini existente pe teren. :mrgreen: Dupa cum cred ca ai constatat si tu, implicarea multora e pur declarativa si se opreste la acest nivel. Dar, sigur, speranta noastra moare ultima.
eu cand stateam la bloc am luat in calcul si problema parcarii cu sau fara taxa.Vecinii ma lucrau pe la tablele masinilor, pe la roti si pe la Primarie cu reclamatii.
Asa am hotarat sa ne mutam la tara.
radacinile le scot eu,fara grija.....ma gandeam ca unii ar dori putina actiune in afara de haleala si bautura la o ieseala
😉
0723/174228
Paulesti-Gageni PH
Scrie răspuns