Discutii despre functionarea, intretinerea si repararea instalatiei de incalzire
Reguli forum
Asigurati-va ca ati citit si insusit Regulamentul acestui forum.
Dupa prima logare pe forum va rugam sa accesati "User Control Panel" si sa va completati datele personale, acesta incluzind Localitatea, marca masinii si a rulotei din dotare.
Nerespectarea acestor reguli atrage dupa sine stergerea userului din baza de date a forumului.
a incercat cineva sa adapteze un ventilator de calculator (12v) pe o truma normala? asta ca sa poti folosi vent si pe 12v cand nu ai 220...
Ce spui tu este posibil dar ,,total inutil"...poti incerca in schimb sa adaptezi o suflanta de incalzire de Dacia...in cazul in care chiar nu gasesti ceva ,,dedicat"..Singurele locuri unde se poate folosi cu succes un ventilator de sursa PC este la ,,racirea frigiderului" sau la asigurarea ventilarii rulotei 9daca il montezi in partea de sus ca sa iti ,,scoata "aerul cald din rulota.
Se poate modifica dar nu cu un ventilator de calculator ci cu unul auto de la incalzire cu conditia sa aiba aceeasi grosime si lungime axul motorasului pe care vine prinsa paleta ventilatorului original al trumei si sa ai grija la fixare ca tre sa-i faci alt suport care sa fie centrat pe mijloc fara sa fuleze paleta si cel mai important prinderea sa o faci intre bucati de cauciuc tip silicon ca altfel va fi zgomotos ! :D :D :D :D
Mai usor este sa pui un invertor 12V-230V, asta in situatia in care cel pe 220V exista si este functional, vei avea posibilitatea sa folosesti si la 220V de la retea totodata.
Da este o solutie mai simpla am convertor de curent dar sti cat tine acumulatorul la un consum de 70w cat are ventilatorul trumei nici o noapte macar pe cand acelas acumulator pe ventilatorul de masina plus alti consumatori tv, neoane ....4-5 zile asa caaaaaaa???????
am reusit sa fac in asa fel incat sa am vent si pe 12v: am luat un ventilator de sursa de calculator si cu o simpla adaptare am pus "dispozitivul" in capatul celui mai lung traseu al trumei. rezultatul a fost surprinzator: am avut aceeasi temperatura in toata rulota cu consum redus de curent, 0.12A, deci 2W!
o sa pun si poze cu adaptorul
pe vremuri: FORD MONDEO (desigur...), acum JEEP GRAND CHEROKEE + DETHLEFFS CAMPER
Tubulatură de aluminiu de 6 cm din spatele sobei şi cooler de computer la capătul tubulaturii care să aspire aerul. În felul acesta aerul cald din sobă va încălzi tubulatura şi indirect şi rulota, răcinduse considerabil până când ajunge la cooler. Tocmai de aceea a zis Călin să se pună coolerul la capătul celui mai lung traseu.
va salut , intre timp m-am uitat la Truma si la tubulatura, intr-adevar din T-ul respectiv_( ventilatorul de 220V ?) pleaca 2 tubulaturi sub bancheta care au la capat niste guri/duze pe unde iese cladura, un tub e mai scurt si unul mai lung, se monteaza doar pe cel lung? Dar daca se monteaza la ambele? e posibil sa se duca caldura doar pe cel mai scurt, nu?
Va multumesc
Silviu adaptarea unui cooler este o mestereala, o sulutie de compromis! Nu inteleg preabine: tu ai un T-eu sau ai vent cu doua iesiri? In situatia in care ai vent pentru ce te mai intereseaza adaptarea unui cooler? Cateva poze ar fi edificatoare.
salut
nu stiu ce este sau cum ii spune, stiu ca din racordul in Y pleaca 2 tubulaturi, una mai scurta si una mai lunga. ventilatorul este la 220 V si eu vreau la 12 V. o sa fac si fotografii
Multumesc
cu stima
Cred ca este vorba despre acest model (la 220V).Are doua iesiri ,una spre baie si cealalata spre tubulatura de sub canapele .Eu am prelungit pina in compartimentul buteliei .
fam.Isdraila Ioan si Valentina
Volvo V50 2.0 HDi+
Camper Ford Meridian CI International 314
Tel.0729929120-Nea Nelu e-mail gl99vrc@yahoo.com . "Partea interesanta la oamenii inteligenti,este ca par nebuni in fata prostilor"Albert Einstein.