Va salut. Ma bucur ca se mareste grupul doritorilor de campere si avind un pic de experienta in domeniu, ma simt obligat sa va raspund. Textul dvs suna bine pt inceput, dar, trebuie lamurit ceva.
La ce doriti a folosi camperul ? Intreb asta pt ca sint diverse situatii, unii il folosesc numai pt excursii in locuri amenajate si altii off camping sau pe drumuri de munte mai grele si aici e problema.
La numarul de 3 adulti si 2 copii, din ceea ce am citit mai sus, e ideal un camper tip alkoven, deoarece integralul e mai scump. In alkoven pot dormi tinerii, iar jos soacra cu copii, asa gindesc eu :)
Un tranzit de 6 locuri cu paturi supraetajate v-ar fi ideal, ca-i familia mare la excursie. Si modelul de Hymer poza 1, care are canapea pe laterala si masa dubla ce se face pat, e f bun, aici decideti..
Bugetul de 7000 e in limita dar merge, asta numai pt achizitionare.. Exista si masini la 6200 de ex care sa corespunda, insa vedeti ca e greu de gasit si anul 95 si de 6 locuri si curata, dar se poate.
La inmatriculare ziceti ca e treaba dvs. Asa o fi, insa majoritatea sint non euro sau max euro 1. Rar euro 2, de obicei cam Fordul Trazit, facut de prin 96. Aici e optiunea dvs. "cum" o inmatriculati.
Am scris asta pt Nicusor Manea, care chiar a sesizat ca nu-i simplu cu inmatricularea, pt ca daca era simplu era tara plina de campere..Mai avem colegi care cauta cu 10000, un euro 2, de 1,9 litri.
De motorizari nu putem vorbi, e greu Iveco la banii astia. Ford Tranzit si Ducato e ok. Depinde si putere f mult, pt ca ideal ar fi dupa mine un motor de 1.9 cu 82 cp. Taxe mici, consumuri mici etc.
Incercati sa luati o masina cu TUV pt minim 1 an, ideal cu TUV nou.. Discountul de care vorbiti, vi-l face sigur si un particular, depinde peste ce om dati si ce "cusur real" ii gasiti masinii ce o vinde.
De exemplu dati cautare Alkoven si Teilintegrierter, dupa anul 93, putere de la 75 cp, diesel, Germania si in momentul de fata aveti de ales intre 62 de masini. Vedeti unde sint locatiile respective !
Ford Transit -poza 3- carosat de Dethleffs, am vrut eu sa-l iau acum 2 saptamini. E o masina buna. Urmariti pe cit posibil aceste marci, Dethleffs, Hymer-Eriba, FFB Tabbert, Burstner, Karmann etc.
Important este ca atunci cind o cumparati sa o probati si sa-i probati si dotarile. De obicei e bine sa va uitati si pe dedesubt, nu va grabiti, mai bine faceti niste km, vedeti 5, decit sa plingeti dupa
Subiectul este amplu, e mult de discutat, insa ma voi opri aici. V-am scris in cunostinta zic eu de cauza, deoarece din anul 2002 am ajuns la camperul numarul 8 achizitionat in urma cu o saptamina.
Sa stiti ca am inceput cautarea luni 23 iulie, cu 18 campere printate, cu netul dupa noi si in final noua achizitie am luat-o dupa 5 zile prin Germania, adica vineri 27 iulie, dupa fix 2100 km parcursi..
Am mers de la Passau la Hamburg si de la Hamburg la Konstanz in limita sudica, ca in final, achizitia sa o facem din Rosenheim..Cred ca nu mai e cazul sa descriu cit au costat cazarile si dieselul :)
Deci va asteapta o alegere nu tocmai simpla daca nu sinteti pretentios. In caz ca va mai pot ajuta cu ceva, va stau la dispozitie, atit aici, cit si prin telefon. Va dorim bafta si sa va vedem camperist !
.
PS Camperul mai exista, are si klima, e din 93, TUV pt inca 1 an, ceea ce scrie ca e nou, e nou, destule, masina arata bine, se pare ca-i motor de 1,9 82 cp, vorbiti cu omul...Nu e rau de loc pt 6800 E
Singura chestie e ca e la Hamburg, deci va asteapta 1845 km prin Praha, sau 2025 via Passau. Nu ati spus cu ce va duceti sa cautati camperul dorit. Ideal ar fi cu un diesel mic pt a vedea si alte oferte
http://suchen.mobile.de/wohnwagen-inser ... Integrated
Cine spune sau "crede", ca alegerea unui camper e simpla, se cam inseala. Va postez mai jos citeva fografii din perelinajul facut de curind. Dupa 4 zile abandonasem ideea, dar in a 5-a zi a iesit bine..
Pe 23 umblam prin nordul Germaniei. Full sezon, e o problema chiar si cu cazarea. Am dormit atit la pensiuni cit si pe la diverse hoteluri, cu preturi intre 65 si 73 de euro numai camera cu mic de jun..
Parcuri sau privati si iar la parcuri...iar la privati. Vizite si km multi...greu sa gasesti confioguratia dorita..Cind e motorul bun, e caroseria varza, cind e caroseria buna, nu-i buna impartirea si tot asa
Netul e greu de gasit, telefoanele nu-s tocmai ieftine, noi am mai scos-o la capat caci avem si modem si nr de tel de Germania, dar tot greu este, pt ca distantele intre masini sint mari. Cu rabdare gasiti.
Si cind nu mai credeam ca eliminam ultima oferta din lista, am gasit exact ce-am vrut, sincer nu mai credeam ca o rezolv. Asa ca va dorim sa gasiti "din prima" ceea ce va doriti ! Vacante placute tuturor!
.