Reguli forum
Asigurati-va ca ati citit si insusit Regulamentul acestui forum.
Rugam ca fiecare utilizator al acestui forum sa faca o scurta prezentare aici: http://clubrv.ro/forum/viewtopic.php?f=97&t=3454
Prezentarea este o cerinta a Regulamentului, dar si un gest de curtoazie din partea Dumneavoastra.
Cateva cuvinte despre Dumneavoastra , precum si despre rulota si autoturism sunt binevenite.
Pentru intrebari sau lamuriri despre activitati, probleme tehnice, etc. va stau la dispozitie forumurile cu sectiuni dedicate.
Nerespectarea acestor reguli atrage dupa sine stergerea userului din baza de date a forumului.
Va uram bun venit in randul rulotistilor !
In primul rand doresc sa va salut si sa ma prezint: sunt Marian Nicu din Ploiesti si vreau sa maresc nr. de membrii rulotisti. Nu am avut rulota pana acum si am vazut una englezeasca care ma tenteaza la cum arata si ce dotari are dar am observat ca majoritatea parerilor despre englezesti nu prea sunt incurajatoare din diverse motive. Va expun mai jos dotarile acesteia si va asigur ca pozele sunt f.f. reusite, ramane sa o descopar pe viu daca sfaturile d-voastra sunt pro/contra.
Rulota Elddis Mistral EX300, 1998 import Anglia, masa proprie 800kg, maxim autorizata 1050kg, canapele coltar pt 6 persoane, se transforma intr-un pat imens. Baie dotata cu wc thetford fix cu flush electric si cu caseta pt golire exterioara, dus cu cabina si cadita de dus, apa rece si calda, diverse dulapuri si oglinzi iluminate. Bucatarie dotata cu frigider si congelator, functioneaza la 220v/12v si pe gaz, aragaz cu 4 ochiuri cu cuptor si grill, chiuveta apa rece si calda. Incalzire cu ventilatie de aer cald/rece inclusiv in baie, soba carver heater pe gaz, bolier instant carver cascade la 220v/12v/gaz. Panou de comanda pt toate utilitatile. Doua trape pentru aerisire, plase anti-insecte, parasolare si draperii la absolut toate geamurile inclusiv la usa. Diverse pachete de lumini la interior: neoane, spoturi, aplice. Interiorul este in perfecta stare, ca nou, fara rupturi, pete, mirosuri etc. Accesorii: Antena parabolica TV si antena fixa cu amplificator de semnal, LCD TV cu DVD incorporat si telecomanda, CD player cu radio, cort complet cu fete detasabile prin fermoar, prelata originala pt rulota completa pentru iarna cu protectie soare/ploaie/zapada, carlig anti-balans atasabil special, 2 butelii de gaz, acumulator 12v/85Ah special de rulota cu redresor, 2 containere originale pt apa reziduala (wastematser) si apa curenta (aqua roll), pompa apa electrica 12v, cablu electric 220v lungime 20m special pt campare, anti-furt protap, husa impermeabila pentru protap, anti-furt clampa roti, scarita pt intrare, oglinzi atasabile auto, are anvelope noi fabricatie 2011 speciale (C-uri), inclusiv roata de rezerva, instinctor, alarma gaz/fum, trusa cu becuri de rezerva/sigurante si multe alte accesorii, actele de proprietate originale inclusiv toate manualele de utilizare.Pretule este negociat la 3000 euro si este neinscrisa.
dupa umila mea parere:
analiza comparatorie rulota anglia vs rulota fabricata europa
iata ce am descoperit eu ca au in plus cele englezesti:
1-forma aerodinamica-un consum mai mic la vehicolul tractor
2-greutate mai mica cu 200-300kg-pt aceleasi dotari-si de aici consum mai mic pt vehicolul tractor
3-boiler apa calda care functioneaza pe 220v,12v si gaz!!!!!-cele europene au asa ceva dupa anul 1998(si pret peste 6000 euro)
4-aragaz cu 4 ochiuri,cuptor (ambele cu aprindere piezoelectrica!!)si compartiment pastrare alimente calde!!- nu am gasit pana acum o rulota europeana cu un asa aragaz!!!
5-panou comanda unitar-redresor incorporat cu aparat indicare stare acumulator propriu!!!
-sigurante 12v si 220 v
6-eleron spate cu reflectorizante- ajuta la consum si vizibilitate pe timp de noapte
7-lampi marsarier-nu va mai piloteaza cineva din exterior-cele europene au dupa 1998
8-canapele individuale de 190cm cu tapiterie(foarte frumoase) plus si pernute asortate
9-mobilier lemn foarte cald-la cele europene predomina pal-ul alb sau alte culori-impresie de spatiu comercial, nu casa!!!
10-toate geamurile (7!!)se deschid si sunt dotate cu plase tantari,jaluzele intimitate si perdele plus!!
11-geam si pe usa fractionabila de la intrare- la europene nu am vazut asa ceva
12-rulou vertical usa intrare(nu intra insecte si asigura lumina si ventilatie!!!) vs coada maimuta la cele europene(lipsa lumina, ventilatie si intra insecte
13-3 geamuri in fata(toate se deschid si sunt dotate cu jaluzele intimitate,plase tantari si perdele plus)-cand cineva in stanga vrea sa doarma si altcineva in stanga ii este cald se poate deschide unul din cele 2 geamuri fata stanga sau dreapta fara ca cel care doarne sa stea in curent!!!
14-plafon (acoperis) dintr-o singura bucata- la unele rulote plafonul este din 2 sau chiar 3 bucati - la imbinari pot aparea infiltratii!!
15-la intrare in rulota exista o tavita de plastic cu 2 gauri pt scurgere apa si un pres detasabil pt stersul pe picioare-la rulotele europene nu am vazut asa ceva!!!!!!- se pastreaza curatenia
Sunt rulotist decat de 3 ani(!!!) si pana in prezent nu am gasit o rulota europeana sub 6500 euro care sa aiba aceleasi dotari cu cele enumerate mai sus.
Aceste argumente m-au convins si determinat sa achizitionez rulota englezeasca
ps:toate cele 15 puncte ca si dotari se regasesc la rulota mea!!!!
in plus la mine la rulota usa de acces este pe partea dreapta-la opriri nu sunteti expus masinilor care circula pe partea carosabila!!!!
Nu in ultimul rand: rulota nu se cumpara ca o masina (dupa an fabricatie si km!!) ci dupa starea si dotarile(care musai trebuie sa fie toate!! originale si functionale!!!)
Cica Ovidiu
Sa mai auzim si de Bine , ca de rau este pamantul plin !
Iveco Daily 4x4 - expedition vehicle
0722 299 447
Marian Nicu scrie:In primul rand doresc sa va salut si sa ma prezint: sunt Marian Nicu din Ploiesti. Pretul este negociat la 3000 euro si este neinscrisa.
Multumesc mult si astept sfaturile d-voastra !!!
Salutam Ploiestiul... Eu sunt tot din Ploiesti, un prim sfat ar fi sa nu o iei fara numere definitive... sunt ceva probleme la inmatricularile rulotelor din Anglia. Pretul este bun, cred ca de la cei din Dragodana o iei, ei au ceva relatii la inmatriculari, deci daca esti hotarat sa o achizitionezi, plateste-le lor inmatricularea. Tot o englezeasca am si eu pe care o vand pentru una mai mare cu 2 dormitoare, sunt f. multumit de ea, important este sa ai dotarile pe care le vrei... Spor la cumparaturi si suna-ma daca ai intrebari.
Gabi Dragomir
LMC Liberty 2.8 TDI
tel 0723470679
Canal excursii Youtube- gabi dragomir
Mail- draggabi@yahoo.com
nu mai este nici o problema de inmatriculat rulota englezeasca....eu am imatriculat anul asta 2 englezesti in bucuresti in 3 ore..... in privinta dotaririlor net superioare in comparativ cu anul de fabricatie la o rulota eoropeana..
http://www.tocmai.ro/rulota-elddis-mist ... 52906.html
uite aici anuntul, este o greseala ca ar fi pentru 6 persoane, patul acela imens nu are mai mult de 2x2m...scrie in anunt ca este pentru 3 adulti sau 2 adulti+ 2 copii ...model "sardele"... In Anglia este considerata pentru 2 persoane!!!
Vanzatorul iti ia numar provizoriu ca sa ajungi cu ea acasa, daca reuseste sa-l ia cu aceleasi acte o inmatriculezi ulterior, deci nu sunt motive de teama in privinta actelor
Niky si Lavinia Radu
Megane II 2005 1,9dci , Pajero MK2 1993 2.5 GLS TD + Bessacarr 2004
Nu se poate acoperi cu aur nici un moment de viata.Ce alta mare pierdere atunci, decat timpul pierdut fara rost?
Chanakia Pandita 275 a.c.India
Patul este in forma de L . La masa nu incap mai mult de doi adulti si doi copii, iar la dormit maxim trei persoane. Ideal ar fi sa o cumperi cu numere definitive, nu cu numere rosii.
Vad ca au raspuns mai mult posesorii de englezoaice :) eu personal recomand pe cele de fabricatie europeana, discutii despre ''englezoaice'' vs ''europene'' se gasesc pe forum, trebuie sa ai putin timp si sa le cauti, este o adevarata polemica intre cele doua ''made by...'' nu o mai fac si eu aici.
Decizia iti apartine si...oricare va fi ia...sa o stapanesti sanatos ! :D
Ai descris rulota englezeasca de parca ai vrea sa o vinzi. Vrei sa ne spunem parerea si sa comparam. Cu ce ca una olandeza nu ai descris?
Eu am una englezeasca Coachman Vip din 1998 si una Europeana TEC din anii 80.
Daca vrei sa cumperi o rulota care sa o lasi mostenire sa o foloseasca copii ca depozit peste vreo 30 de ani ia una europeana. Daca vrei sa pleci in concediu acum cu ea si sa te bucuri de utilitatile ei ia una englezeasca avand doar grije sa nu aiba fisuri in zonele manerelor de manevrare (in fata cu precadere).
pe langa toate dotarile pe care le-ai enumerat ar mai fi una foarte utila: rezervor propriu de apa proaspata ca sa poti folosi oriunde apa fara sa iesi si sa instalezi bidonul si pompa exterioara. Rezervor de apa uzata e mai greu sa aiba dar poti pune un robinet pe iesire si cativa litri se acumuleaza fara sa curga in parcare, ci doar cand ai pus bidonul de apa uzata.
La rulota descrisa parca nu ai carlig antibalans si ar fi util mai ales pe autostrazi.
Oricum, dupa ce ai vazut dotarile uneia ca asta poti sa cauti mult si bine europene ca nu o sa te mai satisfaca, doar daca nu vrei sa dai peste 10000 pe una aproape noua.
Exista oameni care stiu foarte multe. Cati dintre acestia pricep ce stiu?
Eu am una la fel num ai ca este mai lunga si este de 4 persoane , ma-m hotarat la o englezoaica din cauza dotarilor cele europene au ba una ba alta lipsa , daca nu ai nevoie de mai multe locuri de dormit este ok .