Reguli forum
Forum rules
Asigurati-va ca ati citit si insusit Regulamentul acestui forum.
Dupa prima logare pe forum va rugam sa accesati "User Control Panel" si sa va completati datele personale, acesta incluzind Localitatea, marca masinii si a rulotei din dotare.
Nerespectarea acestor reguli atrage dupa sine stergerea userului din baza de date a forumului.
Buna ziua,
In data de 30 iunie plecam in vacanta mult asteptata spre Croatia unde ne-am propus sa stam in jur de 6 zile dupa care sa mergem spre Italia in zona Lido di Jesolo si Venetia. Traseul va fi Bucuresti - Arad - Szeged - Pecs - Zagreb - Umag Savudrija camping Pineta.
Pentru Italia ne-am gandit sa campam in Lido di jesolo du unde sa vizitam Venetia cu vaporasul. Orice sfat sau informatie sunt bine venite.
Multumesc
Pentru Italia va recomand Lido di Cavalino, este mai aproape de Venetia si in fiecare zi se organizeaza excursii cu vaporasul, care includ 3 destinatii: Murano, Burano si Venetia. Campingul in care am stat noi se numeste Silva, care e chiar pe plaja, pretul e acceptabil, are umbra foarte multa, dar sunt tantari la greu, asa ca sa va luati solutii contra lor. De acolo puteti face si o excursie pana la Verona sa va faceti declaratii din balconul Julietei, sunt cam 180 km, sper sa nu gresesc si poate si la lacul Garda.
Opel Insignia Sport Tourer+Chateau Chiara 450
Când ești mort, nu știi că ești mort. E greu doar pentru ceilalți... la fel și când ești prost. "Philippe Geluck"
Va multumesc pentru informatie pare foarte tentant,( sotia cred ca va fi foarte incantata de Verona si de faza cu balconu :mrgreen: ).
Am sa caut coordonatele campingului Silva, sa le notez.
Multumesc inca odata de ajutor
Multumesc Vali, ti-am vazut topicul(foarte interesant si bine prezentat) si m-am inspirat pentru drumul de intoarcere prin Austria,in functie de cum voi gestiona timpul sper sa alocam si o zi pentru Gardaland
Azi m-am intors dintr-o excursie Germania, Italia Slovenia de 10 zile.
Atentie la pretul motorinei in Austria. In zona de nord la OMV 1,62 dar in Graz 1.298 euro pe litru inclusiv la OMV.
in Slovnia este cel mai ieftin 1,29.
In Italia motorina este 1,67 pana la 1,87.
La intoarcere spre casa sau si la dus folositi varianta M7 (Balaton) Maribor (Slovenia) Lublijana - Trieste.
Distanta Nadlak Maribor este numai pe autostrada (mai putin 15km Mako-Nadlak) 555km.
La nici o vama Ungaria-Slovenia, Slovenia Italia, Austria Slovenia, nu mai exista control.
In Slovenia se folosesrte EURO si vigneta pe o sapamana costa 16 EURO.
In Ungaria motorina erea 444 forinti dar nu am luat.
In Lido di Jesolo exista mai multe campinguri special pentru autorulote cu 11 euro pe noapte indiferent de nr de persoane si cu curentul apa etc incluse (dar nu sunt numai autorulote.
In Slovenia toata riviera este cu stanci asezate pe malul marii de pe care se sare in apa. Apa e curata si calda. In Koper am stat of, intr-o parcare chiar la intrare dinspre Trieste la 10m de mare. Faleza e dotata cu o pista separata de biciclete, role, mopede paralel cu soseaua pe malul marii. Recomand macar role daca nu biciclete sau moped. Se poate face toata rivierera Slovena cu bicicleta. Pentru intrarea in apa se recomanda sandale de cauciuc ca sa nu va taiati in roci sau scoici.
Cel mai frumos loc pare a fi Portoroz unde parcarea e platita cu 1.20 euro pe ora si sunt suficiente parcari. Sunt pontoane de lemn amenajate pa malul marii unde se face plaje si e multa agitatie, si mult tineret.
Totusi nu e recomandabil sa fiti acolo in Weekend ca de altfel nici in Italia la Jesolo.
De exemplu Camping Del Bosco. Plaja este peste drum la 200m si nisipul e mai fin ca la Mamaia iar intrarea in apa ca in cel mai bun loc de la Mamaia. Sunt multe campinguri acolo si au preturi acceptabile. E plin de rulote si caravane de italieni care se pare ca le tin acolo tot anul. Nu prea e umbra si noaptea vine briza dinspre uscat care e de fapt dinspre lagunele si mlastinile din zona si e un miros greu de apa statuta iar umezeala asociata cu caldura te macina noaptea daca nu ai aer conditional in rulota sau macar un ventilator . Nu erea nici nun tantar si singurele insecte ereau niste muste mici foarte agrsive si agere.
Exista oameni care stiu foarte multe. Cati dintre acestia pricep ce stiu?
Am uitat sa mai specific informatii mai vechi despre Croatia.
Nu striu de unde veniti si de ce preferati varianta Serbia dar nu conteaza.
Daca ajungeti in Croatia nu numai in Slovenia, va recomand sa mergeti pe autostrada croata de la Zagreb pana pe malul marii Adriatice, unde se termina ea acum, adica mai aproape de Split, Zadar, Trogir. Asta pentru ca aceste trei orase merita vizitate. Splitul are un centru (BURG) ca cel din Venetia din spatele pietii San Marco un oras construit peste si pe langa cetarea Imparatului Hadrian in piciaore partial pe langa costructiile din urmatoarele 18 secole de locuire continua. La fel si in torgir si in Zadar.
Dincolo de Split se pot gasi plaje cu nisip sau cel putin pietris.
Desigur Plitvice nu trebuie ratat pentru unimic in lume.
La intoarcere puteti sa intrati pe peninsula Istria in Slovenia si de acolo la Trieste- Lido di Jesolo.
Dar cred ca nu va mai ramane timp de palje.
Atentie, Plitvice e la peste 100km de mare si pentru vizita e bine sa fiti acola nu mai tarziu de 12 ziua pentru ca varianta cea mai scurta de traseu dureaza 4 ore. Biletul de intrare e de 24 euro de persoana sau asa erea acum 5 ani.
Daca nu vreti sa va plimbati prea mult si preferati un loc unde sa faceti plaje si baie, mergeti pe insula KRK unde gasiti plaje cu nisip si camping si se ajunge pe un pod cu masina fara taxa suplimentara si e cea mai apropiata de Rijeka, adica de noi.
Daca puteti sa va luati de acasa mancare si apa minerala cat mai multa e de preferat, preturile la ei sunt mai mari ca in Germania. Totusi incercati un berbecut la protap sau purcel de lapte la protap, pe strada pe unde mergeti.
Concediu placut.
O sa pun niste poze daca reusesc sa le fac din 3d in 2d
Exista oameni care stiu foarte multe. Cati dintre acestia pricep ce stiu?
Serpescu Gheorghe scrie:Pentru Camping Silava, aici aveti siteul: http://www.campingsilva.it/newsite/ita/
Din Croatia veti trece in Slovenia si ar fi pacat sa ratati pestera de la Postojna, e chiar pe autostrada: http://ro.wikipedia.org/wiki/Postojna. tot aici la Postojna este si un camping, dar si un castel interesant construit in stanca si daca veti avea noroc, veti prinde si festival medieval (Predjama castle, Predjamski). http://www.slovenia.info/?grad=654&lng=2
Campsite Silva *
Via F. Baracca, 53
30013 Cavallino (Veneto)
Italy