Hai sa incepem cu inceputul... La ultima iesire la Laguna Albastra am descoperit o antena focus sat fixata pe peretele restaurantului la care ne-am legat 3 rulote prin... triple de cablu coaxial (nu spliter). Toate bune si frumoase pana disparea semnalul... Deconectam receptorul meu revenea, il conectam la loc, mergea (ce m-o fi injurat Maria Holom... :lol: ). Dar nu pentru mult timp. Ajuns acasa am studiat si am aflat ca... sunt 4 situatii in care LNB-ul e alimentat
- LH- low orizontal
- LV- low vertical
- HH - high orizontal
- HV- high vertical
Orizontalul este alimentat de 18V, verticalul de 14V. Noi cand schimbam canalele se modificau tensiunile de alimentare pe orizontal si vertical si se bloca semnalul.La high se adauga un 22KHZ,iar frecventa low este sub 11750 MHz. Fiecare canal are o freventa comandata in tensiune... schimbam canalul... modificam frecventa... se bloca semnalul. Simplu. Sper ca ati inteles.
Acum am rezolvat problema, am comandat un LNB Quad... a nu se confunda cu LNB Quadro care este folosit la statii de hoteluri,etc... adica head end (sunt expert deja :lol: ). Eu am luat modelul acesta la care se pot lega 4 receivere care merg pe acelasi satelit. Acum va fi mai simplu, o antena la 4 rulote. Sper ca am rezolvat o problema... astept totusi expertii in bransa cu alte detalii.