Cum tin mustele afara?

Reguli forum
Asigurati-va ca ati citit si insusit Regulamentul acestui forum.
Dupa prima logare pe forum va rugam sa accesati "User Control Panel" si sa va completati datele personale, acesta incluzind Localitatea, marca masinii si a rulotei din dotare.
Nerespectarea acestor reguli atrage dupa sine stergerea userului din baza de date a forumului.
Dan Alexandru
Membru forum
13

Cum tin mustele afara?

Mesaj de Dan Alexandru »

Buna ziua,
Am observat ca vara la mare intra un numar coplesitor de muste in rulota, probabil din cauza ca inauntru este mai racoare.
Mai are cineva problema asta? Ce pot sa fac ca sa tin mustele afara?
Multumesc.
Toyota Corolla 1.4 D4D 2005 + Kip Grand de Luxe 1978
Ninel Gavanescu
Membru forum
15
Oras: ALEXANDRIA
Data nasterii: 02 Oct 1972

Re: Cum tin mustele afara?

Mesaj de Ninel Gavanescu »

Stropeste peretii rulotei cu apa din abundenta , pune capcane cu miere pe la colturi si tine sitele ridicate :mrgreen: esti chiar de coma !!!

ps. cozile de pisica de care-ti spune Sandu sunt bune dar a uitat sa specifice , trebuie de pisica Siameza ca alea sunt mai bune !!!
Ultima oară modificat 15 Mai 2012, 17:00 de către Ninel Gavanescu, modificat 1 dată în total.
Te doare, osteanul meu?
Numai cand rad, Maria Ta!
Tel. 0770992575
Hobby Prestige 580 + Mitsubisi Pajero
Sandu Toma
Membru forum
18

Mesaj de Sandu Toma »

Singurele metode cunoscute(pana acum) ar fi plasele de tantari la ferestre si trape, iar la usa, in lipsa plasei de tantari se folosesc cu mare succes "cozile de pisica". Eu mi-am montat si acasa la usa de la intrare si vara o tin deschisa permanent fara probleme .
Succes !

http://www.ziare.com/life-style/locuint ... le-1107531
Cu siguranta ti s-a intamplat ca de-a lungul vietii, sa ai cateva momente in care sa blestemi existenta acestor nesuferite vietuitoare, fie ca ti-au stricat un picnic frumos in mijlocul naturii sau un somn odihnitor.

Ceea ce poate nu stiai este ca pentru a scapa de o musca, nu trebuie neaparat sa iti masori fortele cu ea, ci poti sa folosesti cateva trucuri, potivit Diy Life:

- Menta pisata: plaseaz-o in mai multe colturi ale casei si vei vedea cum dintr-o data mustele se fac nevazute;

- Lumanari cu miros de levantica: aceasta pare o idee incantatoare prin care poti alunga mustele, mai ales ca lumanarile creeaza un efect deosebit in orice situatie;

- Capcana cu zahar: pune un cub de zahar intr-un borcan si adauga apa peste el. Solutia dulce rezultata va functiona ca o capcapa pentru muste, atragandu-le;

- Capcana cu detergent de vase: in locul zaharului, adauga in apa lichid de vase. Aroma de mere verzi functioneaza mai bine decat cea florala;

- Pune miere sau sirop pe o hartie si musca se va aseza pe ea, ramanand captiva;

- Busuioc: la fel ca frunzele de menta, busuiocul are efect de indepartare a mustelor;

- Ventilatorul: punand un ventilator unde ai o fereastra deschisa, vei impiedica musca sa mai intre in casa.

http://www.momentevesele.ro/sfaturi-uti ... muste.html
Cum scap de muste ?
*…mustele nu mai patrund in casa daca se freaca usor usile si ramele ferestrelor cu un manuchi de pelin.

*…mustele fug ,daca in casa se pune din loc in loc un amestec obtinut dintr-o lingurita de praf de piper ,fiert in doua linguri de apa ,la care dupa racier se adauga cateva picaturi de lapte si o lingurita de zahar.

*…mustele pleaca din bucatarie daca din cand in cand ,turnati cateva picaturi de otet pe un ochi fierbinte de aragaz.

*…muscatele ,asezate pe pervazul ferestrei,alunga mustele si tintarii.

*…foile de dafin ,arse intr-un vas de metal ,intr-o incapere cu ferestre inchise ,alunga orice fel de insecte.

*…mustele nu suporta culoarea albastra.
Orice problema are o rezolvare practica
Serpescu Gheorghe
Membru forum
16

Mesaj de Serpescu Gheorghe »

Eu am mutat wc-ul afara :P
Opel Insignia Sport Tourer+Chateau Chiara 450

Când ești mort, nu știi că ești mort. E greu doar pentru ceilalți... la fel și când ești prost. "Philippe Geluck"
Scrie răspuns