1 Mai in nordul Olteniei

arhiva anilor 2006 - 2012
Reguli forum
Asigurati-va ca ati citit si insusit Regulamentul acestui forum.
Dupa prima logare pe forum va rugam sa accesati "User Control Panel" si sa va completati TOATE datele personale, acesta incluzind un numar de telefon, adresa de domiciliu, marca masinii si a rulotei din dotare.
Nerespectarea acestor reguli atrage dupa sine stergerea userului din baza de date a forumului.
Nelu Predonu

1 Mai in nordul Olteniei

Mesaj de Nelu Predonu »

Ne-am gandit (eu si consoarta) ca de zilele aferente sarbatorii de 1 Mai sa continuam vizita facuta anul trecut, in nordul olteniei.

Cam asa a fost anul trecut:

http://www.youtube.com/watch?v=022W9YAR ... ure=relmfu
http://www.youtube.com/watch?v=B3ef3ClE ... ure=relmfu
http://www.youtube.com/watch?v=TFu9d1eq ... ure=relmfu

Daca mai exista amatori de o astfel de plimbare, care inca nu si-au programat o alta iesire, ii asteptam alaturi de noi.
Cristian Irimescu
Membru forum
17
Oras: Bucuresti
Data nasterii: 22 Apr 1972

Re: 1 Mai in nordul Olteniei

Mesaj de Cristian Irimescu »

Cam ce inseamna asta? Undeva vineri seara pot impartasi cu voi o bere la Horezu.. :D
da-mi un telefon!!
Nelu Predonu

Mesaj de Nelu Predonu »

Cristian Irimescu scrie:Cam ce inseamna asta? ...
Pai, depinde daca mai sunt amatori. Daca sunt, traseul il vom stabili impreuna.
Daca nu, avem mai multe variante, fie ne oprim la rudele mele din nordul Olteniei, urmand ca impreuna cu ei sa mergem spre Baia de Arama la Manastirea Tismana si probabil la Manastirea Lainici din defileul Jiului, iar ulterior sa trec prin Parang sa-l salut si pe Tomi Coconea, fie vom face Transalpina, iar de la Obarsia Lotrului, daca drumul va fi acceptabil, o luam spre Sebes pe la lacul Oasa, ulterior, venind dea lungul Carpatilor Meridionali pana la Laguna Albastra unde as dori sa mai discut ceva cu Ovidiu, apoi, spre casa. E bine ca de data asta avem cam 5-6 zile la dispozitie. Anul trecut, traseul prezentat l-am facut in 3 zile.
Cristian Irimescu scrie: ... Undeva vineri seara pot impartasi cu voi o bere la Horezu...
Ne bucura sa auzim asta. :D O putem face oricum, in orice varianta prezentata mai sus. Sa inteleg ca vei sarbatori 1 Mai prin munca, la Varful lui Roman ? Chiar as dori sa vad cum iti merge constructia, poate dam o fuga pana acolo.
Cum zici si tu, ne auzim la telefon cu cateva zile inainte.

Daca sunt amatori de o vizita in nordul Olteniei, cum spuneam, traseul il putem stabili impreuna. Sunt nenumarate obiective turistice, o multime de manastiri (Manastirea Dintr-un Lemn, Bistrita, Arnota, Hurezi, Polovragi, Tismana, Lainici), chei (Bistritei, Oltetului, Galbenului), pesteri (Polovragi, Muierilor, etc.) si popasuri atractive.
In general in aceste zile in care in restul tarii e o forfota de multe ori deranjanta, aici, este o liniste desavarsita. Anul trecut, de 1 Mai, am intalnit doar 2 corturi pe parcursul a 10 Km din Cheile Oltetului, in cheile Bistritei Valcene nici un cort sau rulota, iar in cheile Galbenului, deasemenea, am fost singurii turisti campati.
Este o zona inca salbatica si curata, cum din nefericire, putine au ramas in aceasta tara.
Serpescu Gheorghe
Membru forum
16

Mesaj de Serpescu Gheorghe »

Poate-l vizitam si pe Parpaneata :D !
Opel Insignia Sport Tourer+Chateau Chiara 450

Când ești mort, nu știi că ești mort. E greu doar pentru ceilalți... la fel și când ești prost. "Philippe Geluck"
Cristian Irimescu
Membru forum
17

Inainte de a pleca spre Transalpina, asigura-te ca poti trece. Informatii gasesti si aici..
http://www.transalpina.biz/phpBB3/viewt ... &start=790
Eu probabil sambata ma intorc in Bucuresti.
Intentionez sa particip si la Iepuresti!!
Traian Baltateanu
Membru forum
13
Oras: Rosiorii de Vede
Data nasterii: 19 Mai 1954

Mesaj de Traian Baltateanu »

M-am intors joi dintr-o calatorie pe traseul Rasnov-Pestera Dambovicioara, C.Lung, Manastirea Curtea de Arges, Olanesti, Ocnele Mari-Salina, Horezu si Manastirea Hurezi, Pestera Muierii, Tg. Jiu, Defileul Jiului, Sarmisegetuza, Simeria, Rasnov.
Initial traseul trebuia sa fie cu Secu si manastirile din Moldova, dar vazand prognozele cu lapovita din Moldova am luat-o spre sud in cautarea soarelui.
Am prins doua zile insorite si ne-am bucurat de padurea inflorita (ciresi salbatici, etc.)
Pestera Muierii erea inundata de ploile din ultima vreme.
Zona Tg Jiu e cu 2-3 saptamani avansata ca vegetatie fata de vegetatia la Rasnov.
Asta ne-a bucurat cel mai mult.
Cel mai mult ne-a placut in salina Ocnele Mari, mai mare si mai amenajata decat Ocna Mures, Targu Ocna, sau, Slanic Prahova. Cu copii si nepotii nu am observat cand au trecut 3 ore in salina.
Daca faceti acest traseu va recomand Ocnele Mari-salina. Programul 9-18 cu plecari cu autobuzul in salina din jumatate in jumatate de ora. Pretul 14 lei dar cu reducere la 7 lei pentru copii scolari, studenti si pensionari pe baza de legitimatie si talon de pensie.
Statiunea Olanesti nu e recomandabila . Nu gasesti loc de parcare nicidecum loc de campare, si in plus Izvoarele cu ape medicinale sunt in renovare sau au acces cu card emis de medicii din statiune (izvorul 5). Mirosul florilor e acoperit de mirosul de hidrogen sulfurat.
Exista oameni care stiu foarte multe. Cati dintre acestia pricep ce stiu?
Nelu Predonu

Mesaj de Nelu Predonu »

Serpescu Gheorghe scrie:Poate-l vizitam si pe Parpaneata !
Haioasa postarea ta, dar si mai haioasa reactia starnita.
Poate ne ajuta cel ce a reactionat, ca tot nu-l cunoaste pe pitorescul personaj. :)

@ Cristi Irimescu
Mersi, este un link cu adevarat util celor ce urmeaza sa faca Transalpina.
Oricum, vineri ne vedem la o bere. Am sa-ti dau si ceva pentru Gigi Catalin. Distractie placuta la Iepuresti.

@ Traian Baltateanu
Ultima oara cand am fost in statiunea Ocnele Mari, am fost cuprins de un mare dezgust, cam totul era lasat in paragina, asta se intampla acum vreo 15 ani.
Ma bucur sa constat, din ce spui, ca lucrurile s-au schimbat. Am sa includ in sejurul de 1 Mai si acest loc. Multumesc de informatie Traian.
Traian Baltateanu
Membru forum
13

Doar salina am vazut-o
Oricum ploua si sub pamant nu conta.
Nu stiu nici cum arata statiunea.
M-am abatut din drumul de Tg. Jiu vreo 8 km si am ajuns dupa GPS exact la salina si dupa aia, m-am intors la drumul de Tg Jiu.
Dar salina e foarte bine amenajata.
Iuati palete de tenis de masa si minge de volei sau de fotbal sau rachete de badmington.
Sunt 13-15 grade si un aer foarte sarat.
Copii se joaca in sare ca la mare in nisip.
Dar au foarte multe locuri de joaca amenajate deosebit.
Costachi Gabriel
Membru forum
15

Mesaj de Costachi Gabriel »

Traian Baltateanu scrie:Statiunea Olanesti nu e recomandabila . Nu gasesti loc de parcare nicidecum loc de campare
ma tem ca trebuie sa va contrazic. se poate si in si off.

asta-i facuta la Comanca pe malul Olanestiului.
Gaby, Tantzy, Alexandra si Tasha. Craiova-Dolj.
Dacia Logan 1.5dci, Beyerland Vitesse 3-80/2.
Relu Deliu
Membru asociat
17

Mesaj de Relu Deliu »

In Olanesti, in centrul statiunii exista o parcare supraetajata, P+3, iar la iesirea spre Comanca exista campingul Comanca cu motel, restaurant, casute si 25lei/zi rulota(camper). La 1km stanga de camping este izvorul 24, iar la 1,5km pe stanga se poate campa off., vezi pozele de mai sus.
Accesul la izvoare este limitat doar la vizitare si consumul pe loc, nu poti lua si la pachet.
In parcul din centrul Olanestiului s-au deschis doua piscine acoperite, una cu apa sulfuroasa calda si alta cu apa sarata calda. Anul trecut accesul se facea contra sumei de 10 lei si gratuit pentru cei la tratament.
Vizitati fosta casa de protocol a lui Ceausescu, lacul cu nuferi din parcul Sanatoriului sau faceti off-road de la Comanca peste munte la Voineasa.
reludeliu@yahoo.com
0723.34.39.15
Beyerland 380-2
HYMER B 654
Cristian Irimescu
Membru forum
17

Aurelian Deliu scrie: sau faceti off-road de la Comanca peste munte la Voineasa.
Masini sa aveti!! :mrgreen:
Traian Baltateanu
Membru forum
13

OK, poate data viitoare cand mai trec pe acolo o sa caut punctele de interes indicate.
Cand m-am referit la o campare in statiunea Olanesti nu ma gandeam la malurile din pozele de mai sus ale paraiasului Olanesti care e la mare distanta de statiunea in sine.
De fapt nici nu stii mai bine cum sa o iei.
Ce poti face in statiunea Olanesti daca nu te duci acolo pentru tratamente balneare? Si daca mai si ploua...
Pentru cineva care vine din Baragan, de exemplu, dealurile si potecile sunt superbe intradevar, si in general ai ce vedea si unde sa faci drumetie, (daca in loc de ozon accepti si hidrogenul sulfurat).
Eu locuiesc la Rasnov si Ghimbaselul curge prin spatele casei mele.
Dar din curiozitate vreu sa va intreb de ce nu se poate lua apa la rulota de exemplu? Oricum apa aia curge in rau daca nu pui sticla acolo.
Presupun ca medicii curanti nu prea au clienti daca nu trece omul pe la ei sa faca consultatii si sa le recomande din ce izvor sa bea apa.
Nici nu mai sunt afisate acele placi cu continutul in minerale si bolile pentru care sunt recomandate diferetele izvoare, doar numarul izvorului.
Partea asta cred ca m-a dezgustat cel mai mult. Sunt atatea statiuni cu ape curante si nicaieri nu am mai vazut sa se restrictioneze cantitatea de apa luata de turisti.
Rezultatul va fi ca o sa piarda din ce in ce mai multi turisti si o sa dispara ca si celelalte statiuni din zona
(GOVORA de exemplu, unde ca sa ajungi iti trebuie tanc cu senile pe cei 10km din soseua nationala la statiune)
Scrie răspuns