Curatire instalatii apa

Reguli forum
Asigurati-va ca ati citit si insusit Regulamentul acestui forum.
Dupa prima logare pe forum va rugam sa accesati "User Control Panel" si sa va completati datele personale, acesta incluzind Localitatea, marca masinii si a rulotei din dotare.
Nerespectarea acestor reguli atrage dupa sine stergerea userului din baza de date a forumului.
Petre Florin Marius
Membru forum
16

Curatire instalatii apa

Mesaj de Petre Florin Marius »

Pentru ca pentru unii sezonul s-a incheiat si au pregatit deja rulotele pentru iernat ( cazul meu :( ),vin cu o intrebare pentru cei mai vechi si experimentati in materie. Noi cei care mergem cu predilectie off camping folosim de regula apa menajera din rauri,izvoare sau alte surse si de regula pe fundul recipientilor din plastic se depune crusta.Aici nu ar fi problema caci le spalam cu detergenti.Dar ce facem cu pompele ? Intreb este bine sa le curatim prin scufundare in solutie de detrartant sau alta solutie pentru indepartarea crustelor? S-ar afecta anumite componente ale pompelor gen garnituri,paleti etc ?
MIHAELA & FLORIN MARIUS PETRE
MEGANE II + CHATEAU CHIARA 400 tel. 0728628909.
Marius Beldiman

Re: Curatire instalatii apa

Mesaj de Marius Beldiman »

Din cate am citit eu pe aici, recomandarea este sa se curete instalatia de apa cu apa si otet sau chiar cu otet simplu. Se umple instalatia cu otet si se lasa 2+3 zile dupa care se clateste de cateva ori. Otetul omoara o mare parte din bacterii! Eventual repetarea acestei proceduri primavara. Eu si dozatoarele de apa pe care le am in casa tot cu otet le curat.
Ninel Gavanescu
Membru forum
15
Oras: ALEXANDRIA
Data nasterii: 02 Oct 1972

Re: Curatire instalatii apa

Mesaj de Ninel Gavanescu »

Eu in toata apa folosita prin instalatia rulotei pun ,,Solutie pentru purificare apa- Katadyn Micropour Classic " pe care-l recomand cu incredere (Peti ) ma pricopsit cu asa ceva ,iar cand mai vreau sa ,,descretesc " pompele le scot din circuit pun calgon intr-un vas si le turez 5 minute iar dupa clatire mai circul 1-2litri apa in instalatie cu o solutie de bicarbonat .
ps. oricum pompele nu sunt facute sa tina o viata !! cand se supara le schimbi :mrgreen:
Te doare, osteanul meu?
Numai cand rad, Maria Ta!
Tel. 0770992575
Hobby Prestige 580 + Mitsubisi Pajero
Scrie răspuns