Intrebari diverse - INCEPATORI

Reguli forum
Asigurati-va ca ati citit si insusit Regulamentul acestui forum.
Dupa prima logare pe forum va rugam sa accesati "User Control Panel" si sa va completati datele personale, acesta incluzind Localitatea, marca masinii si a rulotei din dotare.
Nerespectarea acestor reguli atrage dupa sine stergerea userului din baza de date a forumului.
Lupu Ciprian
Membru CD
14
Oras: Bucuresti
Data nasterii: 06 Iun 1979

Intrebari diverse - INCEPATORI

Mesaj de Lupu Ciprian »

de Cristian Teodor Tomescu » 26 Noi 2011 17:30

Buna seara,
Am ajuns la gandul ca as vrea si eu o rulota, sincer m-am gandit la una de 3-4 persoane care sa poata acoperi nevoile mele de o mini vacanta cu cei dragi la o partida de peste sau la o portie se aer curat. Ce nelamuriri am eu sunt legate de capacitalile unei rulote si anume:
1- cat poate incalzi iarna la diferite temperaturi (ce butelii pot fi folosite, cat timp, trebuie construit un sistem de incalzire a buteliilor aflate in fata)?
2- vara cat de cald este intr-o rulota aflata in plin soare? Care ar fi trucurile de racire? Se pot monta sisteme de aer conditionat?
3- ce corturi sunt recomandate?
4- cum se parcheaza o rulota? Ce trebuie avut in vedere in momentul camparii unei rulote?
5- unde se pot deversa lichidele?
6- etc?

Scris 26 Noi 2011 19:48 de Sorin.Sibiceanu

Buna seara ,incerc sa raspund la intrebarile tale dupa cum urmeaza,

1 se poate incalzi rulota pana la 40g depinde de marimea ei si frigul exterior , butelia se potriveste romaneasca
2 vara temperatura poate ajunge si pana la 45g , se poate pune aer cond. dedicat sau de casa , ca si trucuri geamurile deschise
3 cortul rulotei
4 destul de greu cu spatele , aici este mai mult de povestit
5 la wc , canal etc

Pentru mai multe astept mail..
Autorulota Ford Chausson Flash
IF 26 CIP Lupu Ciprian & Irina
Tel. 0722.227.048 e-mail: lupucipriann@yahoo.com
Gabi Peterca
Membru forum
14

Re: Intrebari diverse - INCEPATORI

Mesaj de Gabi Peterca »

1. Cand am fost eu la minus doua grade temp exterioara, la interior am avut 25 de grade cu soba setata pe la 30% din putere. Cu cat e butelia mai mare cu atat mai bine.
2. Vara, la 25 de grade afara, in soare (fara nici un fel de umbra) la interior aveam 24 de grade. “Trucuri” de raciere: rulota mare si inalta, toate geamurile fumurii, ferestrele deschise la 90 de grade, parasolare trase pt cele in care bate soarele direct. Aceeasi temperatura exterioara (dar la umbra copacilor) la interior aveam cam cu trei-patru grade mai putin ca la exterior. Pe orice rulota se poate monta ac, dar costa ceva.
3. Pt iesiri vara, cort cu prelata exterioara reflectorizanta. Iti scade temperature in cort cu cateva grade, fata de cele din prelata clasica . Peretii laterali sa aiba fermuar, care faciliteaza deschiderea partii de sus cam cu 20-30cm pt a face ventilatie (permite aerului incins sa iasa de sub prelata). La peretii unde bate direct soarele, obligatoriu perdele.
4. De preferinta pe un loc cat mai drept. Te ajuta si la organizarea spatiului din cortul rulotei. Cand stai pe loc cu denivelari iti trebuie masa la cort cu picioare reglabile pe inaltime, e dificil si de gatit afara, etc. E bine de avut In vedere si o panta mica de scurgere a apei in cazul in care ploua, sa nu te trezesti ca se aduna apa in cortul tau de la rulota.
5. In spatii special amenajate, cel mai des la wc-uri.
VW Sharan, Sprinter 350
www.prietenipescari.ro
Catalin Gigi
Membru forum
15
Oras: Mizil
Data nasterii: 10 Mar 1971

Re: Intrebari diverse - INCEPATORI

Mesaj de Catalin Gigi »

Cristian Teodor Tomescu scrie: Care ar fi trucurile de racire?
Pt cei cu trumavent ...puteti monta fustele rulotei de jur imprejur si folosind sistemul de TRUMA AiRMIX trageti de sub rulota aer racoros si il distribuiti in rulota prin tubulatura .Caldura se ridica si deaceea se prefera sa se tina intredeschise trapele.
Probata pe ultima rulota avuta care avea acest sistem(capteaza aer de sub rulota si il baga cu trumaventul in rulota ,toate geamurile inchise sa nu intre caldura de 40grade ....cand intri de la aerul sufocant de afara in interiorul aerisit este o placere.
Imagine
Scrie răspuns