Discutii despre functionarea, intretinerea si repararea instalatiei de alimentare cu gaz (GPL).
Reguli forum
Asigurati-va ca ati citit si insusit Regulamentul acestui forum.
Dupa prima logare pe forum va rugam sa accesati "User Control Panel" si sa va completati datele personale, acesta incluzind Localitatea, marca masinii si a rulotei din dotare.
Nerespectarea acestor reguli atrage dupa sine stergerea userului din baza de date a forumului.
Ma intereseaza cam cat ar tine o butelie iarna in conditii de frig. Nu ma intereseaza date stiintifice ci doar experiente practice de genul "am fost iarna la -10 grade si m-a tinut 2 zile.
mesajele of topic au fost sterse iar intrebarea domnului Cristian Teodor Tomescu a fost mutata intr-un topic nou "INtrebari diverse INCEPATORI " la adresa:
Iarna trecuta de 1 dec. am stat 4 zile, 3 nopti si am avut o butelie mare si una mica(7 kg), aproape s-au consumat(-3 ;-5 grade noaptea), nu am gatit, doar cafea dimineata, deci...se cam consuma ceva gaz, anul asta iau doua mari, sper sa ajunga.
L.E. Soba a mers incontinu, mai incet ziua, mai tare noaptea.
La temperatura de -16 grade doua zile jumate , maxim trei , pentru ca nu mai ai presiune in butelie si nu se goleste toata , iar la -6 /7 grade noaptea si ziua 0/5 grade cu sobita mai pe moale adica pe 3-4 cam 3 , maxim 4 zile te tine o butelie de 24 litri
Intre 30 decembrie si 9 ianuarie 2011 am consumat 3 butelii mari incarcate full cu GPL adica 72 litri , ca pret undeva la 210 ron. avantaj am avut ca ziua decolam din rulota si o lasam pe 2-3 !!!
Te doare, osteanul meu?
Numai cand rad, Maria Ta!
Tel. 0770992575
Hobby Prestige 580 + Mitsubisi Pajero
Salut, la inceputul anul am fost la munte si la -18g noaptea in rulota am avut +32g , in 5 zile o butelie mare cu Propan si jumatate din a2a care avea GPL . Ziua soba era data la 2 iar noaptea la 7 ,8 , totul a fost ok , mentionez faptul ca ceasul buteliei a fost permanent inghetat cam 1,5cm gheata .
Bafta multa.
P.S. Din 2 ianuarie sint la munte la Cheile Rasnoavei pana pe 7 sau 8 , va astept ....
Pai...am eu un " Truma Duo control" de vanzare...si nu te mai trezesti noaptea inghetat ! :lol:
De inghetat ...regulatorul pentru ca acolo se face schimbul de presiune, care este o operatie "endoterma".
Nu strica un pic de aer cald pe "ceas" si butelie, dar nici o patura electrica nu e de lepadat !
Anul aceste de Paste la Lepsa ,am consumat o butelie mare obisnuita trei zile mers toata ziua la 3,iar noaptea la 7-8.Acum m-am dotat mai serios pentru perioade mai reci si anume am mai cumparat o butelie mare pt.situatii deosebite.Deasemeni am prelungit traseul trumei pina in compartimentul buteliilor.De obicei nu plec iarna ,dar la Lepsa am avut nevoie.M-am pregatit cu doua butelii,dintre care una are ceas cu doua iesiri(lada frigorifica ,arzator exterior...etc ),iar cealalata pt. rulota sau rezerva cind nu am centru de schimb mai aproape,deci in situatii OFF.
fam.Isdraila Ioan si Valentina
Volvo V50 2.0 HDi+
Camper Ford Meridian CI International 314
Tel.0729929120-Nea Nelu e-mail gl99vrc@yahoo.com . "Partea interesanta la oamenii inteligenti,este ca par nebuni in fata prostilor"Albert Einstein.
Buna intrebarea...Rolland...si foarte pertinenta corectia aplicata unora care nu se tine de subiect!!...am facut si eu o proba cu o butelie mica, avea gaz din Olanda in ea, mi-a mers aproape 4 zile non-stop, ziua 4-6 grade iar noaptea 0, cu soba la 4 si frigiderul la minim...din ce au postat colegii mai sus ma cam sperie, rog si alti colegi sa mai posteze despre consumul lor si la ce temperatura, eu m-am pregatit pentru iesirea de 1 dec cu o butelie mare umpluta ful cu gpl, mi-am imbracat-o intr-o izolatie de 10cm cu folie de aluminiu si mi-am comandat o rezistenta la 12v care previne ceasul de inghet, nu as vrea sa iau si a 2a butelie pentru a nu ingreuna apasarea pe carlig, cred ca pentru cei care vin la Rasnov de 1 dec rezolvarea este ca dupa 2 zile de folosire sa se umple din nou butelia, exista gpl in Rasnov sau Brasov
Niky si Lavinia Radu
Megane II 2005 1,9dci , Pajero MK2 1993 2.5 GLS TD + Bessacarr 2004
Nu se poate acoperi cu aur nici un moment de viata.Ce alta mare pierdere atunci, decat timpul pierdut fara rost?
Chanakia Pandita 275 a.c.India
Se mai pot umple in Codlea(cam aceeasi distanta) sau in Bartolomeu, la intrare in Bv dinspre Rasnov pe stanga inainte de sensul giratoriu unde este o benzinarie care are si statie gpl.
Autorulota Dethleffs pe Fiat Ducato 2.5 D
raulpaltineanu@yahoo.com tel: 0722548445