Truma duo control,detalii tehnice

Reguli forum
Asigurati-va ca ati citit si insusit Regulamentul acestui forum.
Dupa prima logare pe forum va rugam sa accesati "User Control Panel" si sa va completati datele personale, acesta incluzind Localitatea, marca masinii si a rulotei din dotare.
Nerespectarea acestor reguli atrage dupa sine stergerea userului din baza de date a forumului.
Odenie Sergiu
Membru forum
15

Truma duo control,detalii tehnice

Mesaj de Odenie Sergiu »

Pentru cunoscatori sau detinatori de Truma duo control,m-ar interesa niste detalii:
1.in foto1 (preluata de la @Catalin Popescu,sper sa nu se supere),am marcat cu o sageata un orificiu(cred) astupat cu un dop.La modelul preluat de pe net(foto 2) vad ca sunt doua( si arata putin diferit);ma intereseaza daca acolo se poate conecta un aragaz suplimentar sa zicem(sau are alt scop are acel orificiu) sau se poate conecta doar teava de alimentare a consumatorilor din rulota.
2.dispozitivul functioneaza si daca sunt cuplate la el doua butelii de capacitati diferite? sa zicem 6 si 12kg.
3.indica cumva care din butelii este in uz si care nu?care e plina si care s-a golit,pentru a fi inlocuita?
4.in timpul functionarii poate fi decuplata una din butelii(cea goala,care nu e in uz,sa zicem pentru a fi inlocuita sau incarcata intre timp) in acest caz furtunul respectivei butelii fiind practic liber,mai functioneaza sistemul cu cealalta butelie sau trebuie sa fie amandoua cuplate ca sa functioneze?
Toate astea cam tin de principiul de functionare,deci daca cineva cunoaste,as fi interesat.
Volkswagen Golf+Dethleffs Nomad RD3/in general...OFF CAMPING

Ești considerat geniu nu numai prin ceea ce ai scris, ci și prin ceea ce ai evitat să scrii.
Gavriil Stiharul
Catalin Popescu
Membru forum
16

Re: Truma duo control,detalii tehnice

Mesaj de Catalin Popescu »

1.Nu stiu ce este acolo,dar ma uit cand ajung la ea...am senzatia ca este o supapa...
2.Functioneaza si cu doua butelii de capacitati diferite
3.Nu indica ce butelie este in functiune la un moment dat.Cum procedez eu pt a vedea care din cele doua butelii este goala:inchid robinetele alternativ,adica inchid stanga si ma uit pe indicatorul de pe "ceas" (nu a iesit in poza,este chiar deasupra piesei -caut o poza mai buna)...acesta imi arata acum butelia din dreapta..si la fel cu cealalta...indicatia este pe verticala cu rosu si verde...
4.Poate fi decuplata una dintre butelii in timpul functionarii,are o supapa...cred
Sper sa fie de ajutor.

PS:Dupa mine,merita banii,ultima butelie am schimbat-o la orele 5 am la Voineasa,in papuci si pijama....ah,uitasem...eram in 2 decembrie... :mrgreen:..am stricat doua garnituri din trei...

Pt consumatori exteriori am cumparat asa ceva: http://www.frankana.de/navigate.do?kgrpId=7157
Hilux Vigo + Knaus 500
Odenie Sergiu
Membru forum
15

Mesaj de Odenie Sergiu »

Da,sunt de folos,multumesc.Foto de mai sus am gasit-o si eu pe net,dar vad ca scrie duo comfort(la celelalte scrie duo control;nu stiu daca e acelasi dispozitiv,arata si altfel.O sa astept sa aflu si ce e cu acea iesire astupata cu dop.

Ești considerat geniu nu numai prin ceea ce ai scris, ci și prin ceea ce ai evitat să scrii.
Gavriil Stiharul
Radu Pascu
Membru forum
15
Oras: Brasov
Data nasterii: 11 Sep 1958

Mesaj de Radu Pascu »

Butonul verde este pentru reset
Capacele negre sunt racorduri de control.
Functioneaza si cu o singura butelie. In mod normalracordu este cu auto stop la lipsa presiunii. altfel s-ar transfera presiunea permanent dintr-o butelie in alta.
invata repede si aplica... tot repede.

RENAULT Megane IV TCE140
Rulotă T.E.C. Siena Saphir 390T
tel. 0742044570
Sandu Toma
Membru forum
17

Mesaj de Sandu Toma »

In foto 1 ai un Duo control pentru utilizare statica. In foto 2 ai un Duo control CS (Crush Sensor) pentru utilizare in mers , care in caz de accident opreste alimentarea cu gaz a consumatorilor. De aici si diferenta . http://www.truma.com/int/en/gas-supply/ ... supply.php
-1 Racord pentru masurarea presiunii (test point) la verificarea de gaz (30mBar) Teava pentru consumatorii din rulota este conectata la holenderul vertical de jos.
-2 Da, nu este necesar sa fie de acceasi capacitate
-3 Indica Verde sau Rosu in functie de butelia in uz
-4 Da, se poate decupla numai butelia care nu este in uz in acel moment .
P.S. Catalin are mare dreptate ! INTOTDEAUNA butelia se termina noaptea, dupa ora 2 ! Si niciodata nu ai la indemana ceea ce iti trebuie ca sa o schimbi rapid. Plus de asta, cand te vei intoarce inghetat in rulota, sotia morocanoasa si friguroasa te va apostrofa : "Ce a durat atata ...mototolule ! " :mrgreen:
P.P.S. Pe stoc la TRUMA Service Partner in Bucuresti !
Orice problema are o rezolvare practica
Odenie Sergiu
Membru forum
15

Mesaj de Odenie Sergiu »

Multumesc,superdocumentate informatiile.Daca cel din foto 2 are rolul pe care-l are secu motion la campere(sa intrerupa gazul in caz de...)e si mai bine ca nu mai trebuie si acel dispozitiv.Deocamdata m-am documentat,ca stiu ca sunt cam peste 100 euro aceste dispozitive(probabil acest CS e chiar mai scump decat cel simplu) si momentan am avut alte dotari mai urgente de facut.Am inteles ca legislatia in vest nu permite la rulote folosirea gazului in mers(deocamdata nu ma duc pe acolo)dar la noi nefiind inca prevazut pe undeva aceasta interdictie...(sau este?),e foarte utila partea cu intreruperea gazului,cel putin pentru mine;ma tot gandeam la un secu motion;asa 2 in 1 e mai economicos.Eu prefer sa folosesc frigiderul doar pe gaz(cel mai eficient de altfel),decat sa modific instalatia electrica(dimensionata de fabricant),care se stie ca nu este eficienta la functionarea in mers;daca acest dispozitiv sigur intrerupe gazul in caz de ceva... pana la sezonul de vara cand e nevoie din nou de frigider ar trebui sa-l am in dotare.Poate vreo idee cum sa pot cupla si un aragaz suplimentar folosit afara,(din cutia buteliilor,daca acest dispozitiv nu are doua iesiri)?Deocamdata il folosesc pe a doua butelie;dar daca va fi cuplata la duo control trebuie alta solutie.

Gavriil Stiharul
Sandu Toma
Membru forum
17

Mesaj de Sandu Toma »

Atentie !
In cazul in care te hotarasti sa-ti montezi Duo control, trebuie sa iei in calcul si costul celor doua furtune pentru cuplarea la butelii, care din pacate, nu sunt incluse in pret !
Odenie Sergiu
Membru forum
15

Mesaj de Odenie Sergiu »

Unul il am,cel care e acum la butelie,(vad ca dispozitivul se monteaza direct pe teava).Mai trebuie unul,dar oricum e nesemnificativ in comparatie cu pretul dispozitivului.Apropos vad ca nu mai trebuie regulatorul de gaz in acest caz;mai ales daca iau modelul la 50 mbari care e necesar la rulota mea.

Gavriil Stiharul
Sandu Toma
Membru forum
17

Mesaj de Sandu Toma »

Atentie din nou !
Este vorba de alt tip de furtun decat cel pe care il ai acum la rulota !
La un capat are un holender pentru butelie, iar la celalalt un niplu cu filet care se infileteaza in Duo Control.
http://www.frankana.de/navigate.do?kgrpId=8252
Odenie Sergiu
Membru forum
15

Mesaj de Odenie Sergiu »

Da,uitasem ca trebuie sa-l cuplez la butelie,fara regulator si deci trebuie acea piesa filetata pentru butelie; :oops: Din ce vad acea piesa e detasabila fata de furtun.poate este si separat (ca ar merge in acest caz furtunul care este acum)sau doar impreuna?Ca furtune,de fapt am chiar doua;In cazul asta investitia creste,se pare si cu acele piese;sau daca sunt doar impreuna cu furtunul...

Gavriil Stiharul
Dan Morar
Membru forum
13

Mesaj de Dan Morar »

Am vazut ca unele modele de Truma Duo Control au si o fanta in care se poate monta o rezitenta de 5W si care are rol antiinghet in acea zona in care temperatura este cea mai scazuta instalatie (reactie endoterma).Oare vreuna din cele doua prezentate mai sus au prevazut acest sistem antianghet?
bayerland 460 Wenge+Honda Accord , shihanro@yahoo.com, 0761.533.333 viber/whatsapp
Odenie Sergiu
Membru forum
15

Mesaj de Odenie Sergiu »

Rog daca are cineva montat Truma duocontrol CS orizontal, daca poate posta o foto detaliu cu prinderea dispozitivului poe peretele rulotei. Ma intereseaza modul de prindere; din foto de pe site rezulta ca se prinde in partea de sus (plafon) a spatiului pentru butelii.

Gavriil Stiharul
Scrie răspuns