Reglaj antena satelit

Reguli forum
Asigurati-va ca ati citit si insusit Regulamentul acestui forum.
Dupa prima logare pe forum va rugam sa accesati "User Control Panel" si sa va completati datele personale, acesta incluzind Localitatea, marca masinii si a rulotei din dotare.
Nerespectarea acestor reguli atrage dupa sine stergerea userului din baza de date a forumului.
Niky Radu
Membru asociat
14
Oras: Bucuresti
Data nasterii: 22 Apr 1967

Reglaj antena satelit

Mesaj de Niky Radu »

Cum trebuie sa reglati o antena satelit Dolce...va explic mai jos in cateva randuri fara termeni prea tehnici
In primul rand trebuie sa va achizitionati un trepied pentru instalarea antenei, eu l-am luat de la exis,este foarte important deoarece este din aluminiu si nu bruiaza busola(fierul de ex. bruiaza si este greu de transportat), busola este necesara pentru ca acest trepied cu antena deja montata pe el sa fie sa fie deja orientata la 39 de grade iar trepiedul trebuie sa fie pus la poloboc foarte exact...cum gasesti 39 de grade cu ajutorul busolei?...afli care este nordul, te intorci cu spatele la nord iar daca as zice ca nordul ar fi ora 18, 39 de grade ar trebuie sa fie la 18.50 adica la fara 10,acest lucru este doar orientativ ca sa nu faci 360 de grade in incercarea de a prinde satelitul, se pierde mult timp si te lasi pagubas... locul unde se instaleaza trepiedul si aceasta orientare trebuie ales cu mare grija sa nu fie copaci, munti sau alte obstacole...cum pui la poloboc trepiedul?...se pune un poloboc de mici dimensiuni, exista un model triunghiular,pe teava de aluminiu si se regleaza in functie de teren cele 3 picioare ale trepiedului, se pun diferite pietre sau bucati de lemn sub ele pentru ca polobocul sa fie perfect, cu cat ignori acest reglaj cu atat pierzi mai mult timp la reglajul final, cand polobocul arata ca teava este perfect reglata se da drumul la receiver, se intra in meniu,are o optiune de reglaj manual al antenei, iti solicita sa introduci un cod, adica 4 de 0 si apesi ok, pe monitor apar 2 vumetre, cel din stanga pentru putere semnal si cel din dreapta pentru calitate semnal,orientand antena de la stanga la dreapta sau invers in jurul celor 39 de grade se va ridica vumetrul din partea stanga, va opriti in zona in care va arata nivelul de semnal cel mai puternic, daca este peste 60% sau peste 170-180 putere semnal este ok, intre cele 2 vumetre receiverul se pune singur exact pe satelitul Hellas pe care ai abonamentul si arata un lacat rosu,bratul cu lnb se ridica in sus sau jos pana vumetrul din partea dreapta se ridica la peste 50% iar acel lacat se face de culoarea verde si emite bip-uri sonore(se poate prinde si cu o calitate semnal mai mica de 50%), in acest moment picioarele trepiedului se ancoreaza foarte bine cu niste cuie spiralate din dotarea trepiedului, daca se mai misca putin si dispare lacatul verde se reia reglajul cu polobocul, dupa ce ancorarea este definitiva iar lacatul este verde se blocheaza si teava de la trepied sa nu se mai miste, se poate intra in meniu si viziona programele alese
asta era reglajul antenei pentru pozitionarea la 39 de grade
Imagine
asa se regleaza teava la poloboc
Imagine
dupa ce se orienteaza antena la 39 de grade se misca de la stanga la dreapta sau invers pana se ridica vumetrul din stanga la un nivel acceptabil
Imagine
se ridica de bratul lnb-ui in sus si jos pana se ridica vumetrul din dreapta la un nivel acceptabil
Imagine
daca lacatul este verde dupa ce ati ancorat trepiedul cu antena puteti viziona programele dorite
Imagine

succes, aceste reglaje nu trebuie sa depaseasca 5 minute
Niky si Lavinia Radu
Megane II 2005 1,9dci , Pajero MK2 1993 2.5 GLS TD + Bessacarr 2004
Nu se poate acoperi cu aur nici un moment de viata.Ce alta mare pierdere atunci, decat timpul pierdut fara rost?
Chanakia Pandita 275 a.c.India

0744670978
Toni Conecini
Membru asociat
12
Data nasterii: 13 Feb 1968

Re: Reglaj antena satelit

Mesaj de Toni Conecini »

daca stie cineva pt Digi daca se poate cauta in mod similar satelitul

unde gasesc trepiedul pt antena?...am tot cautat pe situl exis insa nu am gasit
Toni

Adria Coral Silver 660 SP
Petre Scolareanu
Membru asociat
13
Data nasterii: 21 Iun 1967

Mesaj de Petre Scolareanu »

Incearca la Motorhome Otopeni, eu de acolo am cumparat, este putin peste 100 lei cu tot cu husa (undeva la 115-120 lei parca)
Petre & Rodica
Bucuresti, sectorul 3
Autorulota Challenger Mageo
0722.404.296
Isdraila Ioan
Membru forum
15
Oras: Arad
Data nasterii: 14 Iun 1954

Mesaj de Isdraila Ioan »

Gasiti la magazinele de muzica s-au electrice,suporti trepied ce sustin proiectoare s-au boxe audio,la un pret incepind de la 100 ron .Sunt din aluminiu ,solide ,usoare si stabile .Eu asa am si la Darmanesti in decembrie l-am imprumutat si lui Ciprian .Este telescopic si se poate roti .Sus pe tija, i-am adaugar o bucata de tub pentru instalatii sanitare ,fixsat cu o agrafa tip ac de siguranta pentru a nu se deteriora cind string suportul parabolei .Sus are sistem de fixare a tijei ,iar la picioare am dat cite o gaura pentru fixare pe pamint mai sigur cu trei cuie de cort .Succes .
Fişiere ataşate
1Dec 2012(6ani Clubrv)Darmanesti) 025 (Copy).jpg
1Dec 2012(6ani Clubrv)Darmanesti) 025 (Copy).jpg (73.86 KiB) Vizualizat de 6091 ori
fam.Isdraila Ioan si Valentina
Volvo V50 2.0 HDi+
Camper Ford Meridian CI International 314
Tel.0729929120-Nea Nelu e-mail gl99vrc@yahoo.com . "Partea interesanta la oamenii inteligenti,este ca par nebuni in fata prostilor"Albert Einstein.
Toni Conecini
Membru asociat
12

Mesaj de Toni Conecini »

da am vazut in oferta lor..cca 135 lei.

referitor la TV, ce ma sfatuiti ...am inteles de la un coleg forumist cu experienta ca LED consuma mai putin decat LCD.

Insa am vazut ca unele sunt cu tuner digital unele nu...de fapt ce castig eu din tuner digital? cum e mai bine sa cumpar?
Toni

Isdraila Ioan
Membru forum
15

Mesaj de Isdraila Ioan »

cum am eu ....
Volvo V50 2.0 HDi+
Tel.0729929120-Nea Nelu e-mail gl99vrc@yahoo.com . "Partea interesanta la oamenii inteligenti,este ca par nebuni in fata prostilor"Albert Einstein.
Dragomir Gabriel
Membru asociat
14
Oras: Ploiesti- Prahova
Data nasterii: 08 Oct 1968

Mesaj de Dragomir Gabriel »

Pentru trepied gasiti ceva aici... Puteti lua legatura cu Costin Tabra. Pentru tv recomand led, are consum mai mic decat lcd... normal... ecranul este luminat cu leduri, nu cu tuburi pe invertor. Un tv la 12v led ar fi recomandat. Nu va grabiti, cautati ofertele cele mai bune. Spor !!!
Gabi Dragomir
LMC Liberty 2.8 TDI
tel 0723470679
Canal excursii Youtube- gabi dragomir
Mail- draggabi@yahoo.com
Bratulescu Ionut
Membru forum
15

Mesaj de Bratulescu Ionut »

Isdraila Ioan scrie:Gasiti la magazinele de muzica s-au electrice,suporti trepied ce sustin proiectoare s-au boxe audio,la un pret incepind de la 100 ron .Sunt din aluminiu ,solide ,usoare si stabile .Eu asa am si la Darmanesti in decembrie l-am imprumutat si lui Ciprian .Este telescopic si se poate roti .Sus pe tija, i-am adaugar o bucata de tub pentru instalatii sanitare ,fixsat cu o agrafa tip ac de siguranta pentru a nu se deteriora cind string suportul parabolei .Sus are sistem de fixare a tijei ,iar la picioare am dat cite o gaura pentru fixare pe pamint mai sigur cu trei cuie de cort .Succes .
Sau....viewtopic.php?f=11&t=3468&hilit=trepied+doraly#p40034
Burstner 4303+papuc diesel 1,9...Sunt atatea legi, incat nimeni nu este scutit de a fi spanzurat ...(de Bonaparte)
Isdraila Ioan
Membru forum
15

Mesaj de Isdraila Ioan »

Iata doua imagini cu antena in exercitiul functiunii,in detaliu 😉
Volvo V50 2.0 HDi+
Toni Conecini
Membru asociat
12

Mesaj de Toni Conecini »

mi-a dat un prieten o antena si un receiver dolce, insa fara cartela. eu am la tara un receiver digi pe care il folosesc acolo. stie cineva sa imi spuna daca se poate sa scot cartela din digi si sa folosesc receiverul dolce in rulota? sau nu am alta solutie decat sa iau receiverul digi cu cartela lui pe perioada cat merg cu rulota
Toni

Lupu Ciprian
Membru CD
14
Data nasterii: 06 Iun 1979

Mesaj de Lupu Ciprian »

NU , nu poti pt ca in general cartelele si receiverele sunt imperecheate si codate pe providerul respectiv de TV Satelit .
Autorulota Ford Chausson Flash
IF 26 CIP Lupu Ciprian & Irina
Tel. 0722.227.048 e-mail: lupucipriann@yahoo.com
Adrian.Apreotesei
Membru forum
14
Oras: Bacau
Data nasterii: 10 Mai 1977

Mesaj de Adrian.Apreotesei »

Ce nu am vazut la nimeni, este fixarea antenei in locul rotii de pe protap. Cu o teava adecvata, ma gandeam sa o fixez in locul rotii.
Existe vreun motiv pentru care nu o fixeaza nimeni acolo? Nu as vrea za imi cumpar teava si apoi sa aflu ceva ce altii deja stiu.
Multumesc.
De recivere "decodate" a auzit cineva, exista asa ceva?
Cu stima Apreotesei Adrian, tel. 0730559613
WV SHARAN 1.9 TDI, 115CP + TEC TE 490P2 Siena (BC 06 YRV)
adrian.apreotesei@gmail.com tel 0730559613
Scrie răspuns