Circuit: Vrancea - Moldova - Maramures - 5-25 aug

Reguli forum
Forum rules
Asigurati-va ca ati citit si insusit Regulamentul acestui forum.
Dupa prima logare pe forum va rugam sa accesati "User Control Panel" si sa va completati datele personale, acesta incluzind Localitatea, marca masinii si a rulotei din dotare.
Nerespectarea acestor reguli atrage dupa sine stergerea userului din baza de date a forumului.
Rusu Mihail
Moderator
20
Oras: Bucuresti
Data nasterii: 22 Iun 1956

Circuit: Vrancea - Moldova - Maramures - 5-25 aug

Mesaj de Rusu Mihail »

ETAPA 1 : PLOIESTI - FOCSANI - LEPSA = 230 km

Asa cum am planificat excursia lunii august, am trecut si la fapte. Prezente 3 echipaje, noi, Stefan Iuga si Gigi Ionita, Mizil. Drumul a fost o placere - exceptie Focsani.
Aici ca sa urmaresti soseaua de Lepsa e mai dificil. Am strabatut Focsani - Lepsa cu o deosebita placere. Cred ca la anul aceasta sosea va fi una din cele mai frumoase.

Imagine

Imagine

Imagine

Cu exceptia a citorva ultimi km, care efectiv nu ne-au deranjat pt ca sint in lucru, soseaua e facuta la standarde Europene. Bravo celor ce au aprobat aceasta investitie.
Peisajele sint de exceptie. Drumul are si pante ce ajung chiar si la 11 grade, dar fiind perfect, nu se pune nici o problema. A fost pur si simplu o placere de a conduce :)

Imagine

Imagine

Imagine

Cele citeva zone in lucru, se trec fara nici o dificultate cu rabdare, caci vazind cita munca se depune pt noua sosea, uiti ca trebuie sa mergi cu 20 km/h, pt ca merita...

Imagine

Imagine

Imagine

Ajunsi la Cabana Cascada Putnei am ramas surprinsi impresionati de cit de frumoasa poate fi locatia. Din prima am achitat suma de 45 lei campare de echipaj pt 3 nopti...
Singurul lucru de remarcat este intrarea, care este din DN si e ceva cam in panta, dar fiind asfalt nu se pune nici o problema. La iesire trebuie sa stea cineva la DN, atit.
F-027.JPG
Imagine

Imagine

Imagine

A iesit o dupa amiaza super. De la cabana se poate procura lapte proaspat de la vacuta gazdelor primitoare. Deasemeni si o bere, un vin, in caz ca depasim consumul zilnic.

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Mara cea mica a lui Stefan si Ioana poate alerga desculta. E atit de curata curtea incit umblam desculti. Din apropiere se aude cascada. Cu Gigi si Olga zici ca ne stim de 5 ani.
Cabaniera ne-a dat si ceva lemne pt focul de tabara. Gigi a dat o plinca binevenita. Au urmat gratarul si ceva povesti linga foc. A iesit o seara super. Si vremea tine cu noi...

Imagine

Imagine

Imagine

Recomand oricui aceasta locatie. De aceea trebuie deschis separat Topicul LOCURI DE CAMPARE DE LINGA PENSIUNI sau CABANE. Sint destule cazuri in tara si trebuie promovate.

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Cu focul de tabara s-a incheiat prima seara, foarte reusita, dupa cum spun si pozele. Azi program de voie, vizitarea cascadei, etc. Miine asteptam al 4lea echipaj, Cristi Anghel.

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine
Familia Rusu - Lipanesti PH - Granduca Pegaso 63 - 0722.634.800 Mail: familionrusu@gmail.com
Popa Violeta
Membru CD
16
Oras: Iasi
Data nasterii: 06 Oct 1949

Re: Circuit: Vrancea - Moldova - Maramures - 5-25 aug

Mesaj de Popa Violeta »

Intr-adevar, am remarcat si noi cand am fost de Paste la Lepsa, cat de frumos este traseul, cat de bun este drumul si cat de repede poti ajunge acum de la Focsani la Tg.Secuiesc (cred ca aprox. 115 km). Noi am campat atunci pe platoul de langa manastirea Lepsa dar am vizitat si cabana unde vad ca ati poposit. Jos in vale este cascada si cum intrati in Lepsa, pe stanga, este pastravaria. Bazinele forfotesc de pastravi si la 20 roni/kg, gata curatat, merita. Localitatea este frumoasa, curata, cu case de oameni gospodari si primitori. Nu am avut curaj sa ne aventuram pe drumul spre Soveja deoarece niste baieti cu ATW-ul ne-au spus ca drumul este rupt de ape. Poate s-a remediat intre timp.
Cu stima,
Violeta Popa
Familia Popa, Violeta si Stefan.
Rulota Hobby Prestige 495 / 1999.
Masina Renault Trafic.
Tel: 0232252600.
0722686928
Serpescu Gheorghe
Membru forum
16

Re: Circuit: Vrancea - Moldova - Maramures - 5-25 aug - A

Mesaj de Serpescu Gheorghe »

Sa bei o cizma cu gandul la noi. Felicitari!.
Opel Insignia Sport Tourer+Chateau Chiara 450

Când ești mort, nu știi că ești mort. E greu doar pentru ceilalți... la fel și când ești prost. "Philippe Geluck"
Rusu Mihail
Moderator
20

Mesaj de Rusu Mihail »

Gigi: Fi sigur ca sintem cu gindul la prieteni si cizmulitele si-au spus cuvintul... :) Abia astept sa ne revedem si poate facem o iesire, asa cum am vorbit de Paste......

Imagine
Familia Rusu - Lipanesti PH - Granduca Pegaso 63 - 0722.634.800 Mail: familionrusu@gmail.com
Sandu Toma
Membru forum
17

Mesaj de Sandu Toma »

Fiindca esti cel mai plimbaret anul asta, iti revine sarcina sa postezi la viewtopic.php?f=1&t=1004&p=63325#p63325 starea drumurilor parcurse, pe etape !
De fapt "sarcina" se extinde la toti membrii forumului care calatoresc si ne pot da informatii pretioase ! :D
Multumim !
Orice problema are o rezolvare practica
Lucian Mitrofan
Membru forum
18

Mesaj de Lucian Mitrofan »

Cu regretul ca nu am trecut sa va salut, postez si eu trei poze fara intentia de a polua topicul. Intradevar locatia este extraordinara iar traseul fara cuvinte. Drum bun in continuare, vreme buna, si asteptam in continuare informatii.
Zafira Y20DTH 2001 + Europa 450 S
mitluc@yahoo.com
0745326039
Rusu Mihail
Moderator
20

Mesaj de Rusu Mihail »

Lucica, puteati veni macar la o cafea 5 minute...Deci ai poze cu asezarea noastra si nu ati strigat la noi ? of of.. . Sper sa ne revedem curind pe traseu in continuare...
Azi 7 aug la prinz, a sosit si "Orient Expres", Cristi A. Ca de obicei, si-a scos echipamentele complexe si a urmat o dupa amiaza frumoasa din toate punctele de vedere.

Imagine

Imagine

Lume foarte multa in weekend. Oricind vom reveni in acest loc, dar, va fi cu siguranta intre luni si vineri...A urmat o salata de vinete coapte pe un " gratar destept "
Fetele si-au facut datoria in timp ce noi harnici depanam amintiri la un coniac...Trupa s-a regrupat si logic ca am inceput discutia traseului de miine spre Lacul Rosu.

Imagine

Imagine

Imagine

Bucatarii au continuat pregatirile in timp ce sunau telefoanele pt informatii de pe traseu. Un coleg a lui Gigi Ionita, ne-a dat vestea ca ne asteapta 10 km de drum varza

Imagine

Imagine

Imagine

Maria, Ioana si Olga, au coborit la cascada si au facut citeva poze. Jos e o cabana de vinzare, pacat de locatie. Peisaj de exceptie ceea ce-i aici, pacat ca nu-i popularizat.

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

.
Rusu Mihail
Moderator
20

Mesaj de Rusu Mihail »

Gata, pauza s-a terminat, acum la drum. Azi ne indreptam spre Moldova, respectiv vom trece prin Tg Secuiesc- Miercurea Ciuc si apoi prin Gheorghieni spre Bicaz.
Deocamdata lumea isi bea cafeluta, incepem sa stringem. Lucratorii de la drumuri, ne-au trezit de la 8 cu utilajele. Bine ca se lucreaza. Mai dam detalii pe traseu

Imagine

Imagine

Imagine

.
Vasiliu Ion

Mesaj de Vasiliu Ion »

Si noi am fost pe acest traseu , dar...invers si intadevar e super, mai ales ca sunt de pamant din Focsani. Zona Lepsa -Putna ...trebuie sa fie batuta de mai multi Rulotisti.
Noi acum am venit din Ungaria, suntem la Felix ,urcam in Maramures-Sapinta- Valea Izei si Poate Borsec Bicaz.etc. Va vom tine la curent. Drum bun si numai bine janOmvesel.
Rusu Mihail
Moderator
20

Mesaj de Rusu Mihail »

ETAPA 2 : LEPSA - TIRGU SECUIESC - M CIUC - GHEORGHIENI = 200 km

Tuturor rilotistilor si pt nea Jean. Zona este de nota maxima, dar recomand vizitarea numai pe segmentul Focsani - Lepsa. Intre Lepsa - mai ales Gresu-Ojdula NU !
Segmentul: Lepsa - Tg Secuiesc trebuie uitat deocamdata de rulotisti si de camperisti. De coborit ( din greseala ca noi ) de la Lepsa la Tg Secuiesc, mai e cum e...
De urcat nicigind ! Drumul este cu macadam plin de sleauri unele chiar rele, chiar f. greu de abordat incit sa nu lovesti pe dedesubut. Am facut 40 km in 4 ore :)

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

O zi cred eu cea mai calduroasa, 35 grade pe termometrul exterior la munte...Am plecat pe la 10,30 de la Lepsa si pe la 15 am ajuns la Tg Secuiesc. Lepsa-Gresu e im lucru.
Se poate merge omeneste fiind combinat cind asfalt cind macadam...De la Gresu am mers cu 5 km/h..asa ca sigur niciunul din noi nu va uita coborirea spectaculoasa de azi

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Dupa o adevarata etapa off road, eu cu Cristi ne-am oprit pt a-i astepta pe Stefan si Gigi I. Ne-am " felicitat " ca am fost in coborire si nu in urcare, caci sigur abandonam...
Am mai avut noroc cu garda inalta a Hymerului. Voi scrie si la sectiunea Starea Drumurilor ca aceasata portiune sa fie ocolita pina la terminarea lucrarilor. Peisajul e super.

Imagine

Intre Tirgu secuiesc si Miercurea Ciuc, exista pe stinga, (la 25 km de Tg Sec). un Popas Pensiune, cu terasa frumoasa, numit Cupidon, unde am servit cu totii o ciorba de burta

Imagine

Imagine

Imagine

Tot pe acest traseu, am intilnit un mic camping cu casute, nou facut, foarte cochet, atit ca nu prea avea umbra. Fiind in viteza ( sosea f buna ) nu am mai oprit pt alte detalii

Imagine

Imagine

Imagine

Navigatia mea nu are actualizata Romania, zicea ca mergem pe cimp, asa ca am mers pe sistemul din amintiri, cu harta, pt curioziate caci drumul il stiam. Frumos drum si bun.

Imagine

Ne-am oprit la Miercurea Ciuc la Kauffland pt reaprovizionare. Acolo cred ca am facut citiva din noi o mica insolatie. Incarcati cu de toate la 6 am ajuns in Gheorghieni, rupti...
Planul de acasa nu corespunde cu practica. Facusem aproximativ 200 km in 7 ore din cauza mediei de viteza f scazuta pe sectoarele proaste. Am avut o compensare la campare.
Imi spusese Relu de un camping la iesirea din Gheorghieni spre Lacul Rosu, camping de la care stiam si din siteul olandezilor... E foarte mic si foarte frumos si-l recomand oricui.
Mini-campingul va avea Topic separat la Locuri de Campare de linga Pensiuni sau Cabane. Detalii si poze dimineata, ca-s frint de la atita oboseala in soare de aproape 40 grade.
Rusu Mihail
Moderator
20

Mesaj de Rusu Mihail »

Etapa doua, Moldova incepe azi 9 august de la baza Mini-Camping Iolanda Gheorghieni. Am descris locatia la LOCURI DE CAMPARE PE LINGA PENSIUNI sau CABANE. E f. frumos si merita.
Campingul ofera, curent, apa de fintina, grup sanitar mic dar curat, bucatarie de vara, vatra foc de tabara, bancute pt servit masa, toate acestea, la numai 15 lei/pers. +Curent 10 lei
Am ales sa facem acest traseu, in urma discutiilor cu mai multi colegi ce ne-au indicat ca drumul e ok. Nu am mai fost din 2006 si merita citeva poze mai ales in zona Cheile Bicazului.
Ne aflam la micul camping ce ne-a salvat de umblatura de aseara. E o locatie de luat in seama, mai aes ca-n zona de alte locuri de campare nu stim. Postez citeva poze restul, diseara.

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Buna "baza de plecare" spre Lacul Rosu - Cheile Bicazului. Tinta finala de azi este Camping Ursulet Durau, sau off camping in zona acestuia. Ne vom opri la Lacul Rosu si in Chei, pt poze :)
Pentru cine va face acest traseu, o poza de la intrarea in camping din DN 12C ar fi aceasta. Intrarea e marcata cu semn camping si locatia se afla la aproximativ 300 m de la DN in dreapta

Imagine

Imagine

Imagine
Rusu Mihail
Moderator
20

Mesaj de Rusu Mihail »

ETAPA 3 : GHEORGHIENI - LACU ROSU - BICAZ - DURAU - BORCA - TARNITA - VORONET = 220 km

ETAPA 3 a debutat cu urcarea catre Lacul Rosu Drumul este acelasi de zeci de ani cu f multe plombe, dar sa zicem ca e acceptabil cit de cit. Pacat de locurile minunate.
Pe traseu, am vazut intr-o locatie si citiva cortisti. La Lacul Rosu am avut cea mai mare surpriza...Un taxator parcare, a strigat sa nu parcam ca n-are bilete asa mari !!
Asa de bine ne-am simtit, ca am plecat fara a ne mai opri. Cui poti reclama asa ceva ? Cum e posibil ? ..Ni s-a facut tuturor lehamite si am coborit spre Cheile Bicazului..

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Am gasit mai jos in Chei, un loc de parcare de unde am luat micul de jun pe fuga. Gunoaie si mizerie cit cuprinde, am probe. Nu stiu cind o sa revenim in zona.
Pacat de frumuseti.. Nu stim sa le exploatam. Soseaua si zona asta, trebuia sa fie un " Paradis ". Daca nu ne-a ars de a poposi, realizati si de ce... Mare pacat.

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Macar ca in Bicaz Chei, ne-am amuzat un pic pe tema unei firme ( nu stiam ca exista si asa ceva ) timp in care Gigi si-a alimentat butelia pentru vremuri grele.

Imagine

A urmat drumul pe marginea Lacul Bicaz. Nu s-a facut nimic la aceasta sosea, ba chiar s-a degradat. S-a mers cu 30-40 km/h. cu mobila trepidind in ritmul drumului.
Ne-am tot sfatuit cu totii referitor la o parcare pt. a lua masa. Greu de gasit.. Ne interesa sa ajungem la camping Ursulet Durau. Din coada lacului drumul a fost bun.
Cristi A. a preluat stafeta si ne-a sunat din poarta campingului, ca nu putem intra deoarece podul este cam gaurit, putred si ca nu avem nici o sansa de intrare acolo.
Fiind si un indicator cu 3,00 m max pt inaltime, Stefan I. era scceptic de a inainta. Era ora 14,30 si am decis sa continuam pe valea Bistritei o noua cautare de locatie

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine
Scrie răspuns