Ne-am hotarat asa deodata sa mai vizitam Transfagaraseanul. Superb, dar totodata dezamagit. Am plecat din Ciuc si am trecut pe Valea Oltului ( Olanesti, Calimanest, etc...), era plin de turisti romani, polonezi, nemti, dar drumurile, parcarile si unele zone sunt un dezastru. Drumul pe Transfagarasean de la Curtea de Arges pana la Cabana Capra este un drum bombardat, doar daca esti un masochist vei merge cu rulota acolo. "Frumoasa tara Romania, pacat ca e locuita."
Las pozele sa va arate frumusetile pe care le avem si nu stim sa le punem in valoare.
Opel Insignia Sport Tourer+Chateau Chiara 450
Când ești mort, nu știi că ești mort. E greu doar pentru ceilalți... la fel și când ești prost. "Philippe Geluck"
Spuer frumoase pozele Gigi , ca de obicei ! Bine ca nu se vad gropile de care zici si-n poze :) Si tot e bine, ca ati facut o ecursie reusita gasind si o cazare macar multumitoare.
Noi am fost cam mihniti de multitudinea locurilor posibile de campare din partea Cirtisoarei, dar campinguri ioc. Pensiuni cu zecile, dar la campinguri nu se gindesc. Oare de ce ?
...
Pentru ca se castiga mult mai bine ,cu pensiunile decat sa amenajeze un camping ,cat de cat onorabil . Ai nostri propietari vor sa amortizeze cheltuielile intr-un sezon ,nu ca cei din vest ,care este afacerea unei familii ,pe mai multe generatii ! Cu respect !
Anul acesta au aparut cateva campinguri in Cartisoara, modeste ce-i drept dar este un inceput. Am campat sambata seara in unul din aceste locuri. Camparea a costat 6 LEI pentru masina si 6 LEI pentru cort sau rulota/ noapte. Pentru acesti bani ti se ofera un loc ingradit, gratar comun, o toaleta taraneasca, un foisor si un leagan. Sursa de apa direct din parau. Iata si numarul de telefon al proprietarului : 0742.921.461. Campingul este mic dar linistit tinand cont ca manelistii nu prea se inghesuie sa plateasca. Din pacate nu am fotografii pe care sa le atasez.
Tranfagarasanul a fost si ramane un reper, o tinta si o locatie ravnita si atinsa de turisti (rulotisti, cortisti, ....). Ma bucur, intotdeauna cand cineva face acest traseu uluitor de frumos si imparte (prin imagini) bucuria si emotiile cu ceilalti. Cinste, voua care va bucurati, impreuna cu noi !
Pentru cei care au traversat Muntii Fagaras, va recomand (cu vointa domniilor voastre) o alternativa devenita posibila si auto - Transalpina.
VW Passat/Dethleffs New Line (Beduin) GIGI Secretul FERICIRII nu este sa faci ce-ti place, ci sa-ti placa ce trebuie sa faci! J. Barrie
Tocmai am traversat ieri Transfagarasanul, am intrat dinspre Balea cascada si am facut un gratar dupa primul tunel pe dreapta este un loc in care poate campa off vreo 30 de rulote ,este parau langa, este frig si ziua ,cam 14 grade daca este innorat si se ridica pana la 20 daca este soare, drumul este bun numai pana la Capra unde prin zona cabanei am vazut campate vreo 10 rulote, de la cabana si pana la baraj se circula cu maxim 10km/h daca nu vrei sa-ti rupi masina, drumul este foarte rupt,pe ambele sensuri, nu recomand intrarea pe traseu dinspre Curtea de Arges cu rulota...o sa revin si cu cateva poze
Niky si Lavinia Radu
Megane II 2005 1,9dci , Pajero MK2 1993 2.5 GLS TD + Bessacarr 2004
Nu se poate acoperi cu aur nici un moment de viata.Ce alta mare pierdere atunci, decat timpul pierdut fara rost?
Chanakia Pandita 275 a.c.India
Dorule, dezobisnuieste-te de a mai cita mesajul de deasupra !!!Este a treia postare pe care ti-o corectez azi ! :oops: (Regulament Art.3 lit.g) Foloseste adresarea directa : "username"
De 30 de ani folosesc, daca ajung prin zona, acel loc de campare. De altfel, cum ati remarcat, este si singurul.
Nu este un inceput, poate pentru dumneavoastra.
In zona, au inceput cu "moda" campingurilor de multi ani.
Precum cu fierul vechi. Si-a facut vecinul, i-a sa fac si eu. Nu-i rau.
Macar daca, taranii nostri, din zone pitoresti, s-ar imita unul pe celalalt facand campinguri.
Niky si Lavinia Radu
Megane II 2005 1,9dci , Pajero MK2 1993 2.5 GLS TD + Bessacarr 2004
Nu se poate acoperi cu aur nici un moment de viata.Ce alta mare pierdere atunci, decat timpul pierdut fara rost?
Chanakia Pandita 275 a.c.India