Cum puteti sa faceti singuri un Clip

Cum punem poze, imagini video, cum scriem, etc
Reguli forum
Asigurati-va ca ati citit si insusit Regulamentul acestui forum.
Rugam ca fiecare utilizator al acestui forum sa faca o scurta prezentare aici:
http://clubrv.ro/forum/viewtopic.php?f=97&t=3454
Prezentarea este o cerinta a Regulamentului, dar si un gest de curtoazie din partea Dumneavoastra.
Cateva cuvinte despre Dumneavoastra , precum si despre rulota si autoturism sunt binevenite.
Pentru intrebari sau lamuriri despre activitati, probleme tehnice, etc. va stau la dispozitie forumurile cu sectiuni dedicate.
Nerespectarea acestor reguli atrage dupa sine stergerea userului din baza de date a forumului.
Va uram bun venit in randul rulotistilor !
Rusu Mihail
Moderator
20
Oras: Bucuresti
Data nasterii: 22 Iun 1956

Cum puteti sa faceti singuri un Clip

Mesaj de Rusu Mihail »

La initiativa lui Vali Panait, am sa incerc a va descrie pas cu pas cum puteti a va face singuri un clip cu un anumit numar de poze preferate (excursie de ex ) din albumele dvs.

1-Cautati si Selectati din PC ul dvs WINDOWS MOUVIE MAKER ( clik pe el ) Va va apare o fereastra ca cea din imagine

Imagine

2-Veti gasi pe partea stinga sus IMPORT MEDIA. Faceti clik pe aceasta si vi se va deschide fereastra 2 cu continutul PC ului dvs.

Imagine

3-Acolo, veti selecta FOLDERUL dvs - respectiv My pictures din care va veti alege EXCURSIE BRAN de exemplu.

Atentie: De la Bran veti avea 121 de poze. Selectati intr-un Folder separat cele 40-50 care va plac pt fimulet
Aceasta, deoarece daca puneti 120 poze va trebui sa aveti 2-3 melodii a 3 minute pt a putea acoperi toate pozele.
Ideal e sa incepeti cu 30 - 50 poze.

4-Selectati pozele preferate si faceti CLIK pe butonul IMPORT din josul ferestrei cu poze.
Pozele vi se vor incarca pe pagina deschisa a lui WINDOWS MOUVIE MAKER

Imagine

5-In josul paginii deschise , aveti rubrica VIDEO. Selectati cu mausul pozele de pe pagina si " trageti-le " tot cu mausul pe rubrica VIDEO.
Ele vor apare la rind cum erau cliseele foto alb-negru pe timpuri. Deci le-ati plantat, gata pentru lucru si au o anume distanta intre ele.

Imagine

6-Urmeaza muzica. Deasemeni faceti clik pe IMPORT MEDIA si selectati de pe stinga ferestrei deschise MUSIC ( my Music )
Va vor apare cele 50 melodii de ex. care le-ati salvat in PC ul dvs. Alegeti tot cu mausul una din ele si faceti clik pe IMPORT
Melodia respectiva va va apare in fereastra de sus cu pozele asa cum este in foto de mai jos

Imagine

7- Aduceti cu mausul melodia selectata pe rubrica AUDIO MUSIC de sub pozele aflate in VIDEO ( cele aliniate de jos )
Acum aveti in bara de jos pozele aliniate si melodia preferata.

Imagine

8-Urmeaza forma sub care doriti sa o aveti intre poze. Aceasta se numeste TRANSITIONS. Faceti clik pe butonul IMPORT MEDIA si alegeti TRANSITIONS
Va va apare in fereastra mai multe feluri de trecere intre imagini.

Imagine

9-Alegeti dvs care forma va place. Puneti printr-o miscare de translatie cite o forma din cele de pe fereastra, intre poze. ( de ex eu folosesc forma FADE )
Puteti pune pentru inceput cite una din fiecare forma de translatie. Dupa primul clip, vedeti care va place mai mult, de ex DISSOLVE sau CIRCLE sau FACE etc

In timp ce faceti aceste miscari, pozele se vor REGRUPA si va apare o discordanta intre lungimea pozelor si cea a melodiei. Problema se rezolva astfel:

10-Daca melodia e mai lunga ex 3 min decit pozele care apar a fi 2 minute, puteti tot cu mausul a TRAGE de ELE pentru a le LATI, (a le labarta, popular...)
Le veti lati in mod egal cit de cit pina acestea vor ocupa TOT 3 MINUTE cit este melodia dvs. Timpul in minute si secunde va apare pe bara de deasupra pozelor.

Imagine

11-SINTETI GATA de a inregistra filmuletul. Apasati cu clik sus pe ecran pe butonul PUBLISH MOUVIE. Va apare o ferestra care va intreaba ce vreti sa faca programul
De obicei nu il salvam pe CD ci direct in calculator pentru a vedea ce am facut. deci, apasati selectati THIS COMPUTER. Dati NEXT si puneti un nume filmului.

Imagine

12-Dereastra se schimba si Apasati apoi PUBLISH MOUVIE . Incepe incarcarea clipului. Dupa cele 3 minute va iese filmuletul ce l-am facut acum impreuna cu dvs.

Dupa 3-4 probe, veti obtine un CLIP bun, ca timp si muzica. Numiti-l si apoi il puteti posta pe YouTube. Puteti face si din clipuri alipite, ex : http://www.youtube.com/watch?v=hgagNUjs5aQ

VIZIONARE PLACUTA
si intebati orice nu cunoasteti , cel mai bine pe PM sau pe mail - (nu telefonic, ca sintem plecati) Sper insa sa va descurcati ! BAFTA !

PS: In episodul viitor despre alte forme de abordare si despre textul care se poate aplica pe anumite poze sau in diverse forme. Deocamdata pentru inceput exersati citeva clipuri simple.
Familia Rusu - Lipanesti PH - Granduca Pegaso 63 - 0722.634.800 Mail: familionrusu@gmail.com
George Chirila

Re: Cum puteti a face singuri un Clip

Mesaj de George Chirila »

Mulumesc ,domnule Rusu ,pentru postarea dvs . Gand la gand cu bucurie .
Problema mea este urmatoarea : De unde iau Windows Mouvie Maker ? Este vreun program ca Image Shack ? Oricum multumesc foarte mult ,si Drum Bun ,in continuare !!
Rusu Mihail
Moderator
20

Re: Cum puteti a face singuri un Clip

Mesaj de Rusu Mihail »

Cautati in PC ul dvs, trebuie sa-l aibe Windowsul...! Faceti Clik cu degetul sting pe stinga jos in bara unde este semnul de windows. Click pe ALL PROGRAMS
Sub Media Player, sub Meeting Space , urmeaza WINDOWS MOUVIE MAKER. Are ca semn un rolfilm cu imagini portocalii cu rama albastra. Click pe el si bafta!

PS: Aici de exemplu, puteti numara pozele pt a va putea cite poze puteti pune in clip pe o melodie de 5,34 minute http://www.youtube.com/watch?v=JfbWlWZ0kD4&NR=1
Familia Rusu - Lipanesti PH - Granduca Pegaso 63 - 0722.634.800 Mail: familionrusu@gmail.com
Panait Valentin
Membru asociat
16
Oras: Fetesti
Data nasterii: 22 Dec 1969

Re: Cum puteti sa faceti singuri un Clip

Mesaj de Panait Valentin »

Am facut clipul, cu muzica si celelalte dar... cum il incarc pe forum,(daca se poate fara al incarca pe youtube) este in format BS Player !!?
VALI,
Skoda Octavia & KIP Grei Line 41KG
Rusu Mihail
Moderator
20

Mesaj de Rusu Mihail »

Nu cred ca merge vali direct pe Forum. Ideal e sa-l bagi pe YouTube si apoi dai linkul. In plus, de acolo nu mai pleaca veci ...Pe forum ocupa spatiu cit 2000 de poze... :lol:
La fel de bine merge si pe www.trilulilu.ro Au server bun si ei, departe insa de Youtube ...Merge - si eu am destule acolo : http://www.trilulilu.ro/FamiliaRusu/e8f25f971f7b29
Panait Valentin
Membru asociat
16

Am inteles, multumesc, incerc cand am timp !
VALI,
George Chirila

Va multumesc ,domnule Rusu . Am gasit programul spus de dumneavoastra si la mine in calculator :idea: . Credeam ca mi l-a furat cineva :lol: :lol: . Ma apuc de mesterit . Cu stima
Mihai Gheorghe

Mesaj de Mihai Gheorghe »

Foarte bune explicatiile si... elementare. :!: Daca va apucati de treaba o sa va placa, si eu am inceput cu Windows Movie Maker care este ceea ce trebuie pentru editarea foto dar si video, conditia fiind sa aveti material si inspiratie. Eu as adauga ca nu este obligatoriu sa tragi in bara toate pozele selectate respectand cronologia asezarii lor in folder, puteti sa luati de oriunde poza care doriti,sa fie la inceput, la mijloc sau la sfarsit, si in ceea ce priveste muzica puteti sa o taiati unde doriti sa se opreasca ,apoi cu mouse dreapta fade out. Succes! :D
George Chirila

Intradevar ,niste explicatii deosebite ,de la un super meserias ,in ale video - clipurilor . Multumesc domnilor Rusu Mihail si Mihai Gheorghe
Panait Valentin
Membru asociat
16

VALI,
Mihai Gheorghe

Mesaj de Mihai Gheorghe »

Felicitari, bine pentru primul...la mai multe! :D
George Chirila

Bravo ,domnule profesor Panait . Felicitari !!! Foarte frumos ,dar ca pentru prima oara este .....deosebit ! :oops: :oops: Incerc sa-ti calc pe urme . Cu respect .
Scrie răspuns