Obiective turistice in zona Bran si imprejurimi

Reguli forum
Forum rules
Asigurati-va ca ati citit si insusit Regulamentul acestui forum.
Dupa prima logare pe forum va rugam sa accesati "User Control Panel" si sa va completati datele personale, acesta incluzind Localitatea, marca masinii si a rulotei din dotare.
Nerespectarea acestor reguli atrage dupa sine stergerea userului din baza de date a forumului.
Sandu Toma
Membru forum
18

Obiective turistice in zona Bran si imprejurimi

Mesaj de Sandu Toma »

Am deschis acest topic din dorinta de a veni in ajutorul participantilor la Intalnirea Nationala de la Vampire-Bran.
Pentru petrecerea in mod placut a timpului , va propun cateva excursii, de ,a cele mai scurte de 1-2 Km, pana la distante de aprox. 60Km.
Voi incerca sa tratez cat mai concis fiecare obiectiv (zona) de vizitat , atasand si ceva filmulete culese de pe net.
In maxim doua saptamani (ca sa nu va plictisiti vizionand totul odata) va voi propune cel putin zece destinatii de vazut in cele trei zile cat vom sta la Bran, sau in drumul catre Bran sau catre casa.

Prima drumetie propusa este catre CANIONUL 7 SCARI (36 Km) (Acest obiectiv a fost propus de Vali Panait )

http://www.viajoa.ro/recomandari/canionul-sapte-scari
http://www.youtube.com/watch?v=bXJGTmKT ... re=related

URMEAZA :
_Cheile si pestera Dambovicioarei
-Cheile Rasnoavei
-Satul montan Magura Branului
-Prapastiile Zarnestiului
-Plaiul Foii
-Cetatea Rasnov
-Poiana Brasov
-Manastirile rupestre Namaiasti si Cetatuia
- Cheile Gradistei
-Rezervatia Naturala Bucegi
-Satul montan Pestera
-Poiana marului
-Poiana Narciselor
-Satic, Barajul si Lacul Satic, Cheile Dambovitei, Barajul si Lacul Pecineagu

......si alte obiective demne de atentia noastra
Orice problema are o rezolvare practica
Panait Valentin
Membru asociat
16
Oras: Fetesti
Data nasterii: 22 Dec 1969

Re: Obiective turistice in zona Bran si imprejurimi

Mesaj de Panait Valentin »

Documentandu-ma mai bine am gasit acest articol, cei drept din 2009 : http://www.dezvaluiri.ro/reportaj/39336 ... canii.html
Daca a fost cineva recent este rugat sa ne spuna in ce stare se afla scarile ca sa nu batem drumul degeaba pana acolo.
Eu am trimis un e-mail colegilor Sebi&Ana din Brasov,foarte buni cunoscatori ai traseelor montane, ei sunt cei care ne-au oferit senzatii de neuitat in Cheile Rasnoavei de 1 Decembrie.
Rugaminte pentru colegii care au nr. de tel. al lui Sebi sa mi-l trimita pe PM sau sa-l sune in legatura cu acest subiect.
Aveti aici localizarea pe harta a canionului : http://maps.google.ro/maps?f=d&source=s ... 4&t=h&z=13
VALI,
Skoda Octavia & KIP Grei Line 41KG
Dragomir Gabriel
Membru asociat
14
Oras: Ploiesti- Prahova
Data nasterii: 08 Oct 1968

Mesaj de Dragomir Gabriel »

Se pare ca scarile sunt in regula si nu prea... aveti aici o filmare mai veche, ideea este sa nu fie apa multa in canion deoarece va trebui un echipament mai special, oricum bocancii sunt obligatorii. Vedeti in link si comentariile, eu am fost pe vremea cand erau scari de lemn, mai gasiti informatii si aici pentru cei ce au rabdare sa citeasca...

Mai pun un atasament cu cateva obiective turistice si culturale...
Gabi Dragomir
LMC Liberty 2.8 TDI
tel 0723470679
Canal excursii Youtube- gabi dragomir
Mail- draggabi@yahoo.com
Dragomir Gabriel
Membru asociat
14
Oras: Ploiesti- Prahova
Data nasterii: 08 Oct 1968

Mesaj de Dragomir Gabriel »

Nu mai dau Modif. pentru ca nu se mai intelege nimic...
Pentru pasionatii de dans sportiv...
Cetatea Rasnov, la cativa km de Bran...video...
Pestera Dambovicioara la 20 km de Bran...video... pentru a ajunge acolo se trece prin Cheile Dambovicioarei .
Lacul fara fund si Pestera de la Uluce...pentru cine are cal...
Vila Bran - aici se poate manca foarte bine, am fost o data, preparatele sunt din ferma proprie, asa zic ei.
Pentru amatorii de echitatie recomand Pensiunea Panicel ...filmarea este de anul trecut, este situata intre Bran si Rasnov, se poate avea in vedere pentru campare, au un platou imens si un foisor in care faci lejer nunta...
Sigur mai sunt multe atractii turistice, Plaiul Foii care este f. aproape de Bran, etc... Daca se considera ceva reclama rog un moderator sa stearga... Stima...
Gabi Dragomir
LMC Liberty 2.8 TDI
tel 0723470679
Canal excursii Youtube- gabi dragomir
Mail- draggabi@yahoo.com
Marian m Serban
Membru asociat
16

Mesaj de Marian m Serban »

buna ziua
Am fost in canion imediat dupa reamanajare adica in 2003.Nu stiu in ce stare se afla scarile ,insa vreau sa punctez urmatorul aspect:
NU este indicat sa l vizitezi in zile de sarbatoare (duminica ,1Mai,Rusalii ,etc).Spectacolul oferit de grataragii ,manelisti si altii este dezolant.
Daca se doreste vizitarea canionului este indicat sa o faceti intr o zi lucratoare cand se poate admira intradevar natura .
Onoare si Respect
Marian Serban
Sandu Toma
Membru forum
18

Mesaj de Sandu Toma »

Satul montan Magura Branului (15Km)

Este un loc neasemuit de frumos. Am petrecut acolo, in 2006 o saptamana intreaga si mi-am propus si chiar am reusit sa vizitez acele locuri in fiecare an. Intr-adevar , fata de salbaticia si rusticitatea locului in 2006, acum au aparut multe constructii noi, dar, peisajele si amplasarea inalta cu vedere la Bucegi, dar si la Piatra Craiului, iti ofera imagini de neuitat.

http://www.youtube.com/watch?v=Q74tMWboiBE
Mihai Gheorghe

Mesaj de Mihai Gheorghe »

Fundatica (13Km)

Alt loc putin stiut dar mirific, este satul Fundatica, localitatea aflata la cea mai mare altitudine. Am fost in cateva randuri, si ma intorc cu mare placere. Peste munte se afla Busteni, este o panorama la 360 care-ti taie respiratia, si foarte interesanta acustica spatiului, adica ai in urechi un fosnait de liniste, spart din cand in cand nechezatul unui cal..., caini n-am auzit, desi cred ca exista ( unde nu sunt) :D Din localitatea Fundata exista o sosea in panta la stanga venind dinspre Bran, in coborare si urcare cam 4 km, pe o sosea pietruita si cu urme asfalt. Cu rulota nu recomand sa mergeti, si de altfel exista doar un spatiu mic unde se poate campa, in rest daca ai nimerit pe strada cu o caruta / masina din sens opus, trebuie sa dai inapoi pentru ca nu poti intoarce. :D Va recomand! :!:
http://www.dreamdestinations.ro/fundati ... ania-8906/
http://www.maplandia.com/romania/brasov/fundatica/
Vasiliu Ion

Mesaj de Vasiliu Ion »

Nene Sandule , spune care e programul pentru Bran,plecare , unde ne intalnim,Parcare unde, amanunte Multumesc Jan omvesel ploiesti.
Sandu Toma
Membru forum
18

Mesaj de Sandu Toma »

Jane, pentru ca sunt sigur ca mai exista colegi care nu stiu exact unde este amplasat Vampire Camping, voi posta un link, dar si ceva harta si trasee-indrumari !

http://www.vampirecamping.com/
Fişiere ataşate
Bran1.JPG
Bran1.JPG (133.52 KiB) Vizualizat de 2537 ori
bran2.jpg
bran2.jpg (151.49 KiB) Vizualizat de 2537 ori
Marius Beldiman

Mesaj de Marius Beldiman »

@jan om vesel din Ploiesti:
Camping Vampire este amplasat chiar in spatele benzinariei Rompetrol , care se afla la intrarea in Bran, pe partea dreapta, daca se vine de la Brasov; Intrarea in camping se face pe o straduta imediat dupa benzinarie in dreapta(este putin abrupta); astfel ca se recomanda a se merge foarte incet in momentul in care se apropie de benzinarie si eventual(pentru ce care au rulote mai lungi) o virare mai larga in momentul in care se intra pe straduta campingului.

Vampire Camping Bran - Strada Sohodol 77 C - RO - 507025 - Bran

GPS coordinate (dms) N45° 30' 41" E25° 21' 51"
GPS coordinate (deg) N45,51139 E25,36417

Coordinate 45° 30' 41" N, 25° 21' 51" E Decimal 45.511389°, 25.364167°
5911388.jpg
5911388.jpg (71.49 KiB) Vizualizat de 2810 ori
Fişiere ataşate
17278825.jpg
17278825.jpg (37.25 KiB) Vizualizat de 2810 ori
Sandu Toma
Membru forum
18

Mesaj de Sandu Toma »

Cetatea Rasnov (13 Km)
: http://www.youtube.com/watch?v=cVsUe-Omb3Q

Cetatea ţărănească

În partea superioară a Ţării Bârsei, la circa 15 km depărtare sud-vestică de oraşul Braşov, pe vechiul drum comercial care lega – prin trecătoarea Bran – bătrâna cetate a Braşovului de capitala de odinioară a Ţării Româneşti, Câmpulung Muscel, se află oraşul Râşnov, menţionat deseori în documentele medievale ca orăşel-târg.
Fiind o cetate ţărănească, ridicată în evul mediu de locuitorii Râşnovului cu scopul de a se adăposti şi apăra în vremurile invaziilor vrăjmaşe, trecutul ei este strâns legat de întreaga dezvoltare istorică a populaţiei respective.
În timpul şederii cavalerilor teutoni în Ţara Bârsei (1211-1225) au fost aduşi în această regiune primii colonişti saşi, dintre care o parte au fost aşezaţi la Râşnov alături de populaţia românească băştinaşă, contribuind prin munca lor la dezvoltarea acestei vechi aşezări. Din această perioadă datează şi porţiunea cea mai veche a cetăţii. [2]
Datorită relaţiilor permanente cu Ţara Românească, oraşul Râşnov ajunge un important centru economic şi cultural, în anul 1384 fiind ridicată biserica de piatră a obştei romănilor râşnoveni, unul din cele mai vechi monumente arhitectonice din Ţara Bârsei.
Documentar, denumirea Râşnovului apare prima dată în anul 1331 sub forma româno-slavă de Rosnou, iar ulterior sub formele de Roşnow (1343), Rasnow (1337) apoi, Roşinov (1377), Rosarum (1388). Denumirea de Râşnov are la bază cuvântul „roz” care înseamnă trandafir, atât în limba latină, cât şi în limbile slavă şi germană în epoca medievală trandafirul fiind ales ca emblemă a oraşului.
În perioada feudalismului dezvoltat (sec. XIV-XVI) oraşul Braşov ajunge cel mai important centru economic din Transilvania, iar alături de el Râşnovul devine al doilea târg din Ţara Bârsei, fiind menţionat în documentele medievale ca „târg” având juzii şi juraţii săi.
Pe lângă viaţa agricolă, se dezvoltă meseriile care se organizează în bresle pe ramuri de producţie. La Râşnov breasla strungarilor în lemn şi a ţesătorilor au desfăşurat o bogată activitate, produsele lor, alături de produsele breslelor braşovene, au avut un bogat debuşeu pe pieţele târgurilor din Ţara Românească. În majoritatea privilegiilor comerciale acordate de domnii Ţării Româneşti braşovenilor la tratative iau parte şi delegaţii Râşnovului.
Importanţa economică a Râşnovului va creşte şi mai mult după anul 1427, când regele Sigismund de Luxemburg vizitând oraşul şi cetatea, i-a acordat dreptul de a ţine târg.
Românii râşnoveni posedau în Ţara Românească diferite proprietăţi printre care „stăpânirea asupra muntelui Baiul”, pe care îl obţinuseră de banul Udrişte şi Toma postelnicul, fapt confirmat şi de Mihai Viteazul care numeşte Râşnovul „oraşul domniei mele”.
Dezvoltarea oraşului Râşnov a avut mult de suferit din cauza poziţiei sale geografice. Drumul comercial care trecea prin trecătoarea Branului era şi o importantă cale de invazie pentru oştirile duşmane, acestea pătrunzând in Ţara Bârsei, intâlneau ca primă aşezare mai importantă oraşul Râşnov pe care deseori îl pustiau.
Marea invazie a tătarilor din 1241, când Ţara Bârsei a fost pustiită, precum şi invaziile care au urmat, au determinat pe locuitorii Râşnovului să se gândească la construirea unui sistem de apărare cât mai puternic.
Aşa se explică necesitatea construirii cetăţii ţărăneşti a Râşnovului în care populaţia a fost silită de nenumărate ori să se refugieze istoria cetăţii fiind în mare măsură istoria însăşi a oraşului.
Cetatea Râşnov a fost construită prin efortul colectiv al locuitorilor din această aşezare ajutaţi de cei din comunele învecinate, Cristian şi Vulcan într-o perioadă când principala ocupaţie a acestora era agricultura, din care s-a şi numit „cetate ţărănească”.
Prima menţiune documentară despre cetatea ţărănească a Râşnovului datează din anul 1335 când cu ocazia unei noi năvăliri a tătarilor în Ţara Bârsei, a fost pustiit întregul ţinut, în afară de cetatea de pe dealul Tâmpa de la Braşov şi de cetatea Râşnovului, care fiind puternic fortificate au rezistat atacurilor, salvând viaţa locuitorilor refugiaţi între zidurile lor.
Începuturile zidirii cetăţii au fost stabilite la sfârşitul sec. al XIII-lea de către ţăranii râşnoveni, nu are un stil arhitectonic pretenţios apropiat de construcţia caselor obişnuite, adaptat cerinţelor de fortificare. Ca material au fost întrebuinţate piatra şi cărămida. Înălţimea zidurilor este de aproximativ 5m, iar lăţimea cea mai mare o prezintă zidul sudic, care nefiind dublat ca celelalte ziduri, în unele locuri are 1,5 m. Zidurile ca şi turnurile erau acoperite cu ţiglă pentru a preveni incendiile provocate de asediatori
Scrie răspuns