Montare regulator butelie

Discutii despre functionarea, intretinerea si repararea instalatiei de alimentare cu gaz (GPL).
Reguli forum
Asigurati-va ca ati citit si insusit Regulamentul acestui forum.
Dupa prima logare pe forum va rugam sa accesati "User Control Panel" si sa va completati datele personale, acesta incluzind Localitatea, marca masinii si a rulotei din dotare.
Nerespectarea acestor reguli atrage dupa sine stergerea userului din baza de date a forumului.
Dragomir Gabriel
Membru asociat
14
Oras: Ploiesti- Prahova
Data nasterii: 08 Oct 1968

Montare regulator butelie

Mesaj de Dragomir Gabriel »

Am o problema cu sistemul de montare regulator- electrovalva 12V... Am luat regulator cu iesire filet exterior, am facut o reductie si am pus electrovalva. Problema este daca o sa am probleme cu greutatea electrovalvei in mers si risc sa fisurez axul ceasului, atasez cateva poze pentru comentarii... nu va uitati la sensul gazului, e doar ansamblata pentru poze. In partea stanga a electrovalvei va veni un stuÈ› pentru furtunul rulotei.
Fişiere ataşate
poza 3 regulator.JPG
poza 3 regulator.JPG (61.21 KiB) Vizualizat de 2463 ori
poza 2 detectoare.JPG
poza 2 detectoare.JPG (47.73 KiB) Vizualizat de 2463 ori
Gabi Dragomir
LMC Liberty 2.8 TDI
tel 0723470679
Canal excursii Youtube- gabi dragomir
Mail- draggabi@yahoo.com
Sandu Toma
Membru forum
17

Re: Montare regulator butelie

Mesaj de Sandu Toma »

Pentru a elimina problema cu greutatea electrovalvei in mers, dar si pentru o manevrare mai usoara la schimbarea buteliei, se poate monta intre regulator si electrovalva un furtun adecvat cu holender pentru regulator si filet exterior (sau holender cu oliva pentru teava de 8 sau10mm) pentru electrovalva.
In acest caz, electrovalva se va fixa cu o brida pe peretele cutiei de butelii.
Incercati pe cat posibil sa lucrati cu materiale "dedicate"
Orice problema are o rezolvare practica
Marius Beldiman

Mesaj de Marius Beldiman »

:shock: eu sint mai greu de cap, pentru ce foloseste electrovalva asta? ce rol are? intreb pt ca eu nu am asa ceva!
Sandu Toma
Membru forum
17

Mesaj de Sandu Toma »

Este legata la un detector care sesizeaza scaparile de gaz in rulota si care "da comanda" de inchidere a gazului (poza 2).
Pentru GPL detectorul se va monta la aprox 30cm de podeaua rulotei
Gabi Serban
Membru forum
15

Mesaj de Gabi Serban »

nu o vei conecta in mers. Cand ajungi la destinatie o legi. Oricum te cam complici cu electrovalva. E suficient daca suna detectorul si te atentioneaza ca sunt pierderi de gaz sau monoxid de carbon. Eu am unul din asta SECOR am acasa si mai suna cand fierb apa si nu dau drumul la hota si vreau sa zic ca se aude destul de tare. In rulota chiar daca dormi te trezeste fara probleme.
DUSTER 4X4 1,5DCI + RULOTA HOME-CAR 35 RACER
tel:0744.764.080, mail: serbangabi@hotmail.com
DanutLupu
Membru forum
14

Mesaj de DanutLupu »

Din cate stiu modelul ala de detector trebuie conectat in permanenta la 220 V, cand nu ai curent la rulota e cam degeaba. Deblocarea electrovanei se poate face si manual fara curent ? Sunt si variante de detectoare alimentate la 12 v ?, electrovalve stiu ca sunt.
Elddis Avante 482 trasa de Toyota Hilux la pescuit
Sandu Toma
Membru forum
17

Mesaj de Sandu Toma »

Sunt si variante la 12V. De fapt majoritatea se alimenteaza la 220Vca care sunt "coborati" electronic la 9-12Vcc
Serpescu Gheorghe
Membru forum
16

Mesaj de Serpescu Gheorghe »

Si eu am asa ceva montat, dar nu-mi amintesc sa fie rigidizata cu ceva, dar maine fac o poza si o pun aici. La mine merge si la 12 v, dar daca nu am bateria se blocheaza si atunci trebuie s-o deblochez manual si e degeaba. Are un senzor jos si unul sus inglobat in panoul de comanda. Suna al dracului de strident.
Opel Insignia Sport Tourer+Chateau Chiara 450

Când ești mort, nu știi că ești mort. E greu doar pentru ceilalți... la fel și când ești prost. "Philippe Geluck"
Dragomir Gabriel
Membru asociat
14
Oras: Ploiesti- Prahova
Data nasterii: 08 Oct 1968

Mesaj de Dragomir Gabriel »

Sandu Toma scrie:Pentru a elimina problema cu greutatea electrovalvei in mers, dar si pentru o manevrare mai usoara la schimbarea buteliei, se poate monta intre regulator si electrovalva un furtun adecvat cu holender pentru regulator
Credeam ca nu este permis regulator- furtun- electrovalva, de aceea am facut aceasta adaptare
Gabi Serban scrie: Oricum te cam complici cu electrovalva. E suficient daca suna detectorul si te atentioneaza ca sunt pierderi de gaz sau monoxid de carbon. Eu am unul din asta SECOR am acasa si mai suna cand fierb apa si nu dau drumul la hota si vreau sa zic ca se aude destul de tare.
Dar daca nu esti acasa si ai o scapare de gaze... taie gazul. La fel vreau si la rulota.
Sandu Toma scrie:Sunt si variante la 12V. De fapt majoritatea se alimenteaza la 220Vca care sunt "coborati" electronic la 9-12Vcc
Asta e varianta la 12V.
Deci, cea mai simpla varianta ar fi conectarea ansamblului regulator- electrovalva in camping, asa am gandit si eu dar am vrut si alte pareri... pe care le astept in continuare. Stima...
Gabi Dragomir
LMC Liberty 2.8 TDI
tel 0723470679
Canal excursii Youtube- gabi dragomir
Mail- draggabi@yahoo.com
Serpescu Gheorghe
Membru forum
16

Când ești mort, nu știi că ești mort. E greu doar pentru ceilalți... la fel și când ești prost. "Philippe Geluck"
Gabi Serban
Membru forum
15

Mesaj de Gabi Serban »

Si daca esti plecat de la rulota inchizi butelia din robinet. Simplu. Asta daca nu vrei sa folosesti frigiderul pe gaz. Daca il folosesti ....nu pleci. :lol: Stai in rulota sa supraveghezi detectorul. :D
DUSTER 4X4 1,5DCI + RULOTA HOME-CAR 35 RACER
tel:0744.764.080, mail: serbangabi@hotmail.com
Serpescu Gheorghe
Membru forum
16

Nu inteleg, de ce trebuie sa-l supraveghezi?

Scrie răspuns