Montare vent 12v

Discutii despre functionarea, intretinerea si repararea instalatiei de incalzire
Reguli forum
Asigurati-va ca ati citit si insusit Regulamentul acestui forum.
Dupa prima logare pe forum va rugam sa accesati "User Control Panel" si sa va completati datele personale, acesta incluzind Localitatea, marca masinii si a rulotei din dotare.
Nerespectarea acestor reguli atrage dupa sine stergerea userului din baza de date a forumului.
Panait Valentin
Membru asociat
16
Oras: Fetesti
Data nasterii: 22 Dec 1969

Montare vent 12v

Mesaj de Panait Valentin »

Tot respectul pentru colegii indemanatici, care reusesc sa-si monteze (adapteze ) accesorii pe rulote, eu recunosc ca nu sunt si de aceea am apelat la cineva care se ocupa cu asta. Toate accesoriile montate sunt noi.
In mod sigur ve-ti intreba de preturi de aceea le voi afisa, dar am rugamintea sa nu apara comentarii de genul ''' dincolo era mai ieftin '''.
Prin deschiderea acestui topic nu mi-am propus sa fac reclama sau antireclama cuiva (firma,persoana) ci doar sa va prezint solutia aleasa de mine si cateva imagini din timpul lucrari.
-Vent TEB -2 12V ( 151 eur )
-Tub flexibil 65mm (5 eur/m )
-Cuplu cu valva,set (50 eur) - pentru dirijarea aerului in compartimentul buteliei cu capac etans (nu intra soricei) si clapeta inchis/deschis cu comanda mecanica din interiorul rulotei.
Poze.....
Imagine
Imagine
se dau alte gauri si se pilesc pentru a deveni patrate
Imagine
fixarea ventului
Imagine
ventul montat la locul lui, inclusiv inst. electrica
Imagine
tubulatura cu doua guri sub masa,una in baie si o iesire catre compartimentul buteliei
Imagine
gaura din compartimentul buteliei
Imagine
capacul etans ce nu permite intrarea eventualelor gaze sau a rozatoarelor
Imagine
buton comanda vent
Imagine
comanda clapetei ce inchide/deschide aerul catre butelii
Eu sunt multumit de lucrare si asta conteaza cel mai mult !!
VALI,
Skoda Octavia & KIP Grei Line 41KG
Nedelcu Iulian
Membru forum
14

Re: Montare vent 12v

Mesaj de Nedelcu Iulian »

Asta conteaza tu sa fi multumit de vent :D
Bratulescu Ionut
Membru forum
15

Mesaj de Bratulescu Ionut »

Chiar ma gandeam cum se monteaza "dracovenia" ...acum m-am lamurit ! Felicitari mesterului !!! :D :D
Burstner 4303+papuc diesel 1,9...Sunt atatea legi, incat nimeni nu este scutit de a fi spanzurat ...(de Bonaparte)
Mihnea Donescu
Membru forum
16

Mesaj de Mihnea Donescu »

Cu permisiunea initiatorului topicului,e de precizat ca e necesara cumpararea de TRUMAVENT CU COMANDA EXTERIOARA,pentru obtinerea rezultatului din imagini(exista si un model cu comanda pe panoul sobei,se poate cumpara gresit)
Mercedes W124.019,Audi A3 quattro +Hobby Prestige 545,si ultima achizitie,o veche remorcuta de 750 cu suspensie McPherson...
Panait Valentin
Membru asociat
16
Oras: Fetesti
Data nasterii: 22 Dec 1969

Mesaj de Panait Valentin »

Corecta observatia colegului, cel din imagini este cu comanda exterioara.
VALI,
Skoda Octavia & KIP Grei Line 41KG
Radu Pascu
Membru forum
15
Oras: Brasov
Data nasterii: 11 Sep 1958

Mesaj de Radu Pascu »

Era bine ca gurile de ventilatie sa nu fie in interiorul lazilor de bagaje. Daca totusi asa s-a dorit, ele se acopera cu un carenaj de tabla de aluminiu . Traseul furtunului gofrat trebuia sa fie pe marginea peretilor si sa fie perforat dn loc in loc, in asa fel incat aerul cald sa "spele" peretii rulotei. Se obtine astfel o incalzie uniforma si o bariera termica fata de exterior.
Dar astea sunt niste detalii care nu sunt trecute in manualul de montaj.
invata repede si aplica... tot repede.

RENAULT Megane IV TCE140
Rulotă T.E.C. Siena Saphir 390T
tel. 0742044570
Mihnea Donescu
Membru forum
16

Mesaj de Mihnea Donescu »

Personal as duce si eu aer cald spre butelii dar gura as pozitiona intre butelii,si din motiv ca as muta bateria intr-o cutie speciala,undeva lateral in acel spatiu,eventual opus rotii de rezerva,din motive de echilibrare a greutatii.
Mercedes W124.019,Audi A3 quattro +Hobby Prestige 545,si ultima achizitie,o veche remorcuta de 750 cu suspensie McPherson...
Sandu Toma
Membru forum
17

Mesaj de Sandu Toma »

De preferat ar fi , daca nu se poate incalzi tot compartimentul buteliilor (din motive de izolatie ) sa se sufle aer cald in zona de vaporizare a gazului si zona regulatorului, acolo unde se face schimbul de presiune de la aprox. 5Bar la 30-50mBar.
Se stie ca aceasta schimbare de presiune este una endoterma (consumatoare de caldura) astfel explicandu-se faptul ca primul loc unde apare gheata este regulatorul de presiune.
Pentru remedierea acestui neajuns, fabricantii de accesorii au scos pe piata dispozitivele "ICE-EX", in fond o rezistenta care incalzeste regulatorul.
Orice problema are o rezolvare practica
Muntean Cristian
Membru forum
14

Mesaj de Muntean Cristian »

Am considerat ca e mai bine sa nu deschid un topic nou ci sa postez aici, sper sa nu fie problema.
Am cumparat si eu un trumavent pe care acum vreau sa-l montez.
Nu stiu exact ce sa cumpar pentru a atasa capacul cu valva de furtunul de aer.
Trebuie sa cumpar pe langa capacul cu valva
Capac cu valva.jpg
Capac cu valva.jpg (14.55 KiB) Vizualizat de 3270 ori
si
"T-ul pentru cuplare si terminal" [attachment=0]T pentru cuplare si terminal.jpg[/attachment]
impreuna cu " piulita pentru conectarea capacului cu valva " [attachment=2]Piulita pentru conectarea capacului cu valva.jpg[/attachment]
sau doar "T -ul pentru cuplare" [attachment=1]T pentru cuplare.jpg[/attachment]
... nu stiu.
Imi puteti spune va rog configuratia corecta ?
Va multumesc
Fişiere ataşate
Piulita pentru conectarea capacului cu valva.jpg
Piulita pentru conectarea capacului cu valva.jpg (10.99 KiB) Vizualizat de 3270 ori
T pentru cuplare.jpg
T pentru cuplare.jpg (10.22 KiB) Vizualizat de 3270 ori
T pentru cuplare si terminal.jpg
T pentru cuplare si terminal.jpg (8.9 KiB) Vizualizat de 3270 ori
Aurelian Zarnescu
Membru forum
16

Mesaj de Aurelian Zarnescu »

S-o luam pe rand.
Prima poza se imbina cu a doua poza (T-ul) si cu a treia poza (piulita). Similar piesei din prima poza mai exista ceva, dar cu "aripioare" fixe si pe care nu ati postat-o aici.
Ce se vede in poza 1, precum si piesa cu "aripioare" de care vorbeam mai devreme, se monteaza la exterior, adica la vedere. Piesele din pozele 2 si 3 se monteaza in interior si fac legatura cu furtunul/tubul grofat. Imbinarea se face de maniera...furtunul intra in piesele de care vorbeam. Daca gura de ventilatie (piesa din poza 1) este la capatul de linie al sistemului de ventilatie, trebuie imbinata cu piesa din poza 3, furtunul intra in piesa din poza 3. Daca gura de ventilatie (piesa din poza 1) nu se afla la capat de linie si se afla pe traseul sistemului de ventilatie, atunci se va imbina cu T-ul din poza 2, furtunul intra in T-ul amintit.
T-ul din poza 4, este utilizat doar pentru ramificatia sistemului de ventilatie, in fiecate din cele 3 iesiri ale T-ului intra tub. Este utilizat cu succes atunci cand se doreste incalzirea compartimentului cu butelii. Se intercaleaza pe tubul grofat si din "burta" T-ului pleaca un segment care ajunge la compartimentul cu butelii.
Succes!
Volkswagen Passat B7 Variant 2.0 tdi bluemotion + Lunar Chateau 450

E-mail:
aurelianz74@yahoo.com

Telefon mobil:
0740 126 956
Muntean Cristian
Membru forum
14

Mesaj de Muntean Cristian »

Am inteles bine ?
Pentru fiecare iesire ( adica pentru fiecare capac de valva ) eu fac legatura dintre furtun si ea cu piesa din poza 2 si doar la final am nevoie de piesa 3, nu ?
Va multumesc
Aurelian Zarnescu
Membru forum
16

Mesaj de Aurelian Zarnescu »

Da, ati inteles foarte bine si sunteti pe drumul cel bun.
Mi-am facut singur sistemul de ventilatie si chiar mi-a placut. Pana m-am lamurit, am pus si eu o gramada de intrebari.
Toate piesele se imbina frumos si usor. Traseul l-am facut dupa cum am crezut eu si acum sunt multumit.
Spor la lucru!
Volkswagen Passat B7 Variant 2.0 tdi bluemotion + Lunar Chateau 450

E-mail:
aurelianz74@yahoo.com

Telefon mobil:
0740 126 956
Scrie răspuns