Huse izolante ieftine pt buteliile gpl in sezonul rece

Discutii despre functionarea, intretinerea si repararea instalatiei de alimentare cu gaz (GPL).
Reguli forum
Asigurati-va ca ati citit si insusit Regulamentul acestui forum.
Dupa prima logare pe forum va rugam sa accesati "User Control Panel" si sa va completati datele personale, acesta incluzind Localitatea, marca masinii si a rulotei din dotare.
Nerespectarea acestor reguli atrage dupa sine stergerea userului din baza de date a forumului.
Popescu Niculae
Membru forum
14
Oras: alexandria
Data nasterii: 14 Sep 1959

Mesaj de Popescu Niculae »

Am vazut la sala unde merg o rola dintr-un fel de buret foarte batut gros de aproape 1 cm si pe una din fete are ceva lucios ca o folie de aluminu si imediat mi-a venit ideea sa fac huse pt buteliile noastre, Acea bucata are 1,8 m lungime si 0,5 m latime exact cit trebuie pt 2 butelii sa confectionezi 2 huse de protectie impotriva frigului. Costul unei astfel de bucati de matrial este de 400 de mii lei , asta insemnind ca o husa te duce 200 de mii lei fata de cei 20 de eu cit este una nemteasca cred ca e ceva diferenta. Atasez si 2 poze si va edificati imediat
Fişiere ataşate
001.jpg
001.jpg (54.13 KiB) Vizualizat de 2997 ori
002 (2).jpg
002 (2).jpg (63.31 KiB) Vizualizat de 2997 ori
COMPASS RALLYE GTE 400/2-1998-- Mercedes Vito+AUDI A6
NAE - 0761211081
Cica Ovidiu
Membru forum
15
Oras: craiova
Data nasterii: 19 Apr 1967

Re: Huse izolante ieftine pt buteliile gpl in sezonul rece

Mesaj de Cica Ovidiu »

salutare!
buna ideea!
cred ca se poate confectiona si dintr-un izopren(pe care dormi in cort)
Cica Ovidiu
Sa mai auzim si de Bine , ca de rau este pamantul plin !
Iveco Daily 4x4 - expedition vehicle
0722 299 447
Marius Beldiman

Mesaj de Marius Beldiman »

Izopren si mai gros(de 20mm) se gaseste la Brico, la metru liniar, lat de 1m. Pretul nu il mai stiu sigur...undeva la 40-45 lei/m. In situatia in care se foloseste o butelie fara guler de tabla se poate confectiona si capace pentru fund si deasupra la robinet.
Doru Stoicescu
Membru forum
19

Mesaj de Doru Stoicescu »

Exact asa am procedat si eu.
Dar...
Trebuind o sursa de caldura, care sa compenseze detenta ( pierderea de caldura) am interpus o perna electrica.
Asa au procedat cei mai multi rulotisti, scuzati, cu vechime. Dar, firesc, s-au saturat sa ia de la capat "problema'' pe forum. A fost discutata. De altfel asa procedeaza si producatorii unor asemenea produse, pentru buteliile de alimentare stivuitoare (ESTE INREGISTRATA PE FORUM).
Este bine ce ati facut dar...nu suficient. Va trebuie un surplus de caldura, care sa compenseze ce se pierde prin detenta (fizica clasa a-6-a).
Succes in realizare. Si eu am avut aceleasi probleme ca dumneavoastra pana m-am lamurit.
Cristi Nastase

Mesaj de Cristi Nastase »

E buna treaba ,darrrrrr :D ''problema '' este exact la ''gatul'' (ceas )al buteliei
La Moieciu la -16 grade ne-a inghetat ...sursa
Eu am facut o gaura la compartimentul butelii si am deviat tubulatura de la trumavent
Ninel Gavanescu
Membru forum
15
Oras: ALEXANDRIA
Data nasterii: 02 Oct 1972

Mesaj de Ninel Gavanescu »

Eu la -16*C am stat cu butelia infasurata in parasolarul masinii si riscul meseriei cele \\\ 3 becuri de 25W , unul lasat pe lateralul buteliei si celelalte doua incadrate sub ceasul buteliei.(conditie de baza si obligatorie trebuie sa fiti siguri ca nu aveti scurgeri de gaze ca este ..Naspa!!
:) problrma nu este cu butelia ci cu ceasul asta prinde,, chida'' pe el rau de tot. :twisted:
Te doare, osteanul meu?
Numai cand rad, Maria Ta!
Tel. 0770992575
Hobby Prestige 580 + Mitsubisi Pajero
Relu Deliu
Membru asociat
17

Mesaj de Relu Deliu »

Daca n-ai posibilitatea de a devia trumaventul, incearca cu o husa cu incalzire pentru scaun auto.
Functioneaza la 12V, incalzeste destul de tare si are termostat(depinde si de producator).
Pentru buteliile mari de 25L trebuie sa folosesti 2 huse.
reludeliu@yahoo.com
0723.34.39.15
Beyerland 380-2
HYMER B 654
Popescu Niculae
Membru forum
14
Oras: alexandria
Data nasterii: 14 Sep 1959

Mesaj de Popescu Niculae »

Am inteles tot ce ati spus fiecare si solutiile le-am citit si eu pe forum dar vroiam sa spun ca am facut cu 400 de mii ceva huse de protectie o astfel de husa am vazut in catalog este 20 de eu aici vroiam sa ajungadica 200 de mii fata de 1 mil cit este la nemti
Solutii sunt destule cu ceva bani faci orice e clar solutiile clare cu un teu de la truma direct in camera buteliilor sau si ceva mai scump cu saltea electrica la 12 v, sa vedem ce randament va da la mine in felul in care am facut eu si automat pe cap vine o bucata de patura groasa care acopera perfect ceasul de butelie
Si am mai vazut in catolog un ceas cu sistem de inclzire la 12 V ala e cel mai practic dar stim fiecare ca ce este bun este si scump, asa ca le trecem pe partea romaneasca imediat.
COMPASS RALLYE GTE 400/2-1998-- Mercedes Vito+AUDI A6
NAE - 0761211081
Scrie răspuns