Reguli forum
Asigurati-va ca ati citit si insusit Regulamentul acestui forum.
Dupa prima logare pe forum va rugam sa accesati "User Control Panel" si sa va completati datele personale, acesta incluzind Localitatea, marca masinii si a rulotei din dotare.
Nerespectarea acestor reguli atrage dupa sine stergerea userului din baza de date a forumului.
Vad ca sunt doua pagini,pe a doua...nimic :shock: sau... aceeasi postare de pe pag 1.Poate ar trebui stearsa cealalta pagina,dar eu n-am cum.Am vrut sa refolosesc acest topic dar "s-au incurcat borcanele" :?:
Produsul se numeste turbokit,pentru ferestre ,sau trape 40/40, cu reglare la bratele de fixare .Baga aer si este alimentat atit pe baterii cit si cu alimentator 12v.Pretul cam 57 E .Am comanda facuta ,cind primesc produsul relatii dupa probe.
fam.Isdraila Ioan si Valentina
Volvo V50 2.0 HDi+
Camper Ford Meridian CI International 314
Tel.0729929120-Nea Nelu e-mail gl99vrc@yahoo.com . "Partea interesanta la oamenii inteligenti,este ca par nebuni in fata prostilor"Albert Einstein.
Sergiu, din cunostintele mele merge pe orice trapa cu distanta intre laturile opuse cuprinsa intre 36 si 48 cm. Este folositor pe timp de vara cu conditia sa creezi un curent de aer intre ferestrele rulotei si trapa pe care este montat ventilatorul. In functie de polaritate, poate functiona ca extractor de aer sau ca sa introduca aer prin trapa pentru aerisirea rulotei.
Ford Focus Tournier 1,6 TDCi + Wilk DeLuxe 450
Membru asociat
+40 729 082819
+40 730 RULOTA
costin.tabra@gmail.com
Ma gandeam si eu ca poate merge,dar la mine este o plasa pentru insecte,in poza de sus el este montat in interiorul trapei,la mine ca sa-l montez asa,ar trebui sa inlatur plasa.In plus am niste manere care ridica capacul si care mai ocupa si ele spatiul din interiorul trapei.
Isdraila Ioan scrie:Produsul se numeste turbokit,pentru ferestre ,sau trape 40/40, ../...Am comanda facuta ,cind primesc produsul relatii dupa probe.
Am inteles ca ati venit cu "marfa".Ceva pareri?se poate monta pe orice trapa?Daca da,cum?Din ce am intrebat eu(si din foto),ar trebui montat in interiorul tapei,deci sub plasa antiinsecte;dar la trapa Fiamma nu se poate scoate plasa antiinsecte.Deci atunci peste plasa;dar asa reduce din spatiul pe inaltime si sistemul de prindere nu este facut pentru a prinde in acest mod ventilatorul.Ceva date?are mai multe trepte de viteza/inversare de sens,din buton?eventual senzor de temperatura?La turatie maxima ar avea puterea sa sufle mizeriile care se aduna in plasa antiinsecte,pentru a nu mai fi nevoie sa se intervina pe deasupra rulotei?(la trapele Fiamma care nu au plasa detasabila).
P.S.Rog un moderator sa stearga pagina 2 ca vad ca se repeta postarile acolo.Multumesc.
Dupa cum am scris pe forum am fost la d-na Roxana si mi-am luat comanda.Relatii despre turbo kit :se monteaza la trape 40/40 in interior.Pentru fixare pe peretii interiori are patru clipsuri de diferite marimi.Turbo kit-ul se fixeaza prin ajustarea bratelor de fixare in functie de modelul trapei (cea mai mica cota este de 36 mm).Se poate monta si la fereastra vertical.Se alimenteaza la 12 v,sau cu cu 8 buc.baterii de 1,5v.Ca accesorii are un cablu cu stecher 12v gen priza masina si cablu ,ce se poate monta la un cablu 12v cu posibilitate inversare polaritate ;are un buton reglare turatie.Se poate folosi si un alimentator de 12v.Este destul de subtire ,aprox.10 cm si se fixeaza destul de usor in cleme .Nu l-am montat inca fiind in statiune,deci nu acasa,dar cred ca se foloseste cind este trapa deschisa,in acea pozitie fiind distanta pe inaltime mai mare .Cind se inchide trapa se demonteaza.Am sa studiez prospectul :stiu ca butonul are doua pozitii cu stop mijlociu,posibil sa lucreze absortie/refulare .Vom vedea acasa .
Volvo V50 2.0 HDi+
Tel.0729929120-Nea Nelu e-mail gl99vrc@yahoo.com . "Partea interesanta la oamenii inteligenti,este ca par nebuni in fata prostilor"Albert Einstein.
Turbo kit-ul se monteaza in cleme in interiorul trapei.Nu este nevoie a se scoate plasa .Nu sunt acasa (sunt inca in statiune)sa vad concret modul de fixare,dar cred ca se foloseste numai cu trapa deschisa ,din cauza dimensiunii,deci se da jos cind se inchide trapa- nu sunt sigur de acest lucru.Se alimenteaza de la 12v cu stecher gen bricheta auto,are si un cablu simplu cu jack.Deasemeni 8 baterii de 1,5 v.In locul stecherului de 12 v se poate folosi si un alimentator de 12v.Comutatorul are trei pozitii cu O median.Posibil extractie /refulare.Distanta minima la bratele reglabile este de 36mm.Montare foarte usoara cu fixarea in urechile bridelor.Relatii cam atit restul saptamina viitoare cind ajung acasa si il montez.
Volvo V50 2.0 HDi+
Am citit prospectul si studiat mai amanuntit produsul (turbo kit).Se fixeaza cu seturi de cleme pe corpul trapei (pt.trape mai mari ).Pt .trape de 40/40 se poate fixa cu cleme sau direct pe rama trapei prin bratele reglabile.In acest mod nu se mai pun cleme,ci se deschide capacul trapei si se fixeaza pe rama exterioara ;se monteaza in acest caz numai cu trapa deschisa si se da jos cind se inchide trapa.Comutatorul are dupa cum am spus trei pozitii :stinga -viteza mai mica ,mijloc-off,dreapta -viteza mare .Am facut proba in masina folosind cablul pentru bricheta.Nu este zgomotos .Este numai pentru a introduce aer in interior.Rog un admin sa stearga pagina a 2 a.
Volvo V50 2.0 HDi+
Isdraila Ioan scrie:Turbo kit-ul se monteaza in cleme in interiorul trapei.Nu este nevoie a se scoate plasa
Problema este ca la trapele Fiamma,pentru care am deschis initial topic-ul(dar acum nu mai apar fotografiile si postarile de atunci) plasa este fixa,deci nu poti avea acces in interiorul trapei sa montezi nimic.De aceea intrebam daca se poate monta cumva in afara plasei,deci nu in interiorul plasei.Oricum daca se monteaza in interior,la cele la care se rabateaza plasa,pentru a monta trebuie rabatata,;dupa care eventual se inchide inapoi,daca permite spatiul.
Modelul meu de trapa 40/40, este cel cu doua acoperisuri ,iar cel de sus de 56/56,opace netransparente ,cu nervuri.Plasa de tintari este rabatabila in jos(cind se rabateaza se lasa libera si jaluzeaua).La acest model se poate monta in cele doua moduri (cu,cleme si deasupra pe rama ). Cind se monteaza pe cleme in interior se pot fixa la loc atit plasa ,cit si jaluzeaua,turbo kit-ul raminind fixat in locasul trapei in interior.In prospect se arata in figuri ca merge si pe Fiama cea transparenta cu un singur "capac" ,dar pe cleme .Nu stiu ce model de trapa aveti dvs.
Volvo V50 2.0 HDi+
Nu am,Fiamma,intentionam sa le schimb cu Fiamma,dar cu capac alb,nu transparent;(cele vechi au niste fisuri si se poate infiltra apa.E o parte buna ca se pot monta si fara cleme,la Fiamma,dar daca nu se poate rabata plasa antiinsecte,solutia ar fi sa urc pe rulota si ca sa-l pun si ca sa-l iau(ventilatorul)neavand acces din interiorul rulotei.E cam dificil asta...eram curios,daca pot gasi o solutie de a adapta sistemul de prindere pt.a-l pune in interior sub plasa,ca sa nu fac sport urcand si coborand de pe rulota mereu;(mai ales cand vine ploaia pe nepregatite :roll: .Probabil ca in acest caz e mai complicat de adaptat.Partea buna insa,in acest mod de prindere ar fi ca ar sufla,cred si murdariile care se aduna in plasa in mod invariabil si care altfel nu se pot scoate decat tot urcand pe rulota,si cu un aspirator,probabil.(partea deficitara,as spune,la aceste trape.
Probabil inversand polaritatea ar trebui sa scoata aerul,(eu asa l-as folosi) fara sa aiba nici o problema.Mizam pe faptul ca pe geam intra aerul si-l scoate prin trapa.
L.E.Si eu ziceam ca e cam derutant asa cu doua pagini dublate,nu stii unde sa mai citesti :shock: .
In componenta turbo kit-ului pentru alimentare are doua componente ai anume : (1)-un cablu cu mufa jack la un capat si un stecker pentru brichete la celalalt capat,(2)-un cablu pentru racordare la cablul de 12v prevazut cu jack si o piesa intermediara ce schimba polaritatea ce intra in mufa mama a turbo kit-ului,deci are functie dubla -aspiratie ,refulare .Se pot confectiona niste cleme cu un orificiu pe mijloc,in forma de "L"de 10/10mm,in care sa intre virfurile bratelor de fixare ,care sunt reglabile .Clemele sa fie mai lungi decit grosimea turbo kit-ului care se vor baga cu patrea mai scurta a "L"-ului sub rama interioara a trapei .In felul acesta turbo kit-ul va fi fixat sub plasa .Se va deschide trapa si apoi se fixeaza (operatie inversa la demontare,intii se scoate turbo kit-ul ,apoi se inchide trapa . Va rog faceti ceva cu anulare pag. nr.2 ,deoarece este in plus si ingreuneaza totodata citirea.
Volvo V50 2.0 HDi+