Garnituri pt. aragaz

Discutii despre functionarea, intretinerea si repararea instalatiei de alimentare cu gaz (GPL).
Reguli forum
Asigurati-va ca ati citit si insusit Regulamentul acestui forum.
Dupa prima logare pe forum va rugam sa accesati "User Control Panel" si sa va completati datele personale, acesta incluzind Localitatea, marca masinii si a rulotei din dotare.
Nerespectarea acestor reguli atrage dupa sine stergerea userului din baza de date a forumului.
Odenie Sergiu
Membru forum
15

Garnituri pt. aragaz

Mesaj de Odenie Sergiu »

Am gasit acest produs(foto),cu explicatiile urmatoare:
"Informatii despre produs:
Aceste garnituri le folositi in cazul in care ochiul de aragaz s-a desprins de pe aragaz. Garniturile asigura o proportie corecta gaz - oxigen"
Cred ca sunt(seamana cu) acele garnituri care sunt sub ochiurile de la aragaz)intre tabla si piesa cere strange ochiul de la aragaz. si care din cauza vechimii s-au rupt la demontare(foto 2,marcaj unde este garnitura).
M-ar interesa,stie cineva,daca intr-adevar au rol de a asigura proportia de gaz-oxigen,corecta.Ce efect are,daca nu este acea garnitura,fiind rupta?Am constatat ca la ochiurile la care e rupta acea garnitara)sau lipsa se simte putin miros de gaz in functionare,pe cand la ochiul care are acea garnitura intacta nu.(sa fie doar o coincidenta?)
Le-as inlocui daca e necesar si daca e vorba de acele garnituri marcate in desen.
Fişiere ataşate
1789.jpg
1789.jpg (26.44 KiB) Vizualizat de 3196 ori
locul unde este garnitura
locul unde este garnitura
06647.jpg (72.08 KiB) Vizualizat de 3199 ori
Volkswagen Golf+Dethleffs Nomad RD3/in general...OFF CAMPING

Ești considerat geniu nu numai prin ceea ce ai scris, ci și prin ceea ce ai evitat să scrii.
Gavriil Stiharul
Sandu Toma
Membru forum
18

Re: Garnituri pt. aragaz

Mesaj de Sandu Toma »

Garnitura asigura etanseitatea arzatorului pe placa de inox. In lipsa ei sau cu ea deteriorata poti avea "scurgeri" de gaz, poate lua foc in zona respectiva, cu posibilitatea de a lua foc chiar sub placa de inox, sau "trage aer fals" ceea ce duce la o ardere defectuasa.
La pretul de 2-3buc/1 euro, eu zic sa le inlocuiesti !!!
Orice problema are o rezolvare practica
Odenie Sergiu
Membru forum
15

Mesaj de Odenie Sergiu »

Pai daca este asa,le inlocuiesc;voiam sa fiu sigur ca e vorba de aceeasi garnitura si daca de acolo provin scurgerile de gaz,inseamna ca se rezolva si asta 😉 Si... aviz celor care mai au problema asta;am mai desfacut la o rulota aragazul,pt. a scoate frigiderul si s-au rupt si acolo acele garnituri(din cauza vechimii);presupun ca au patit-o si altii;daca are ca efect un posibil incendiu,e de luat in considerare schimbarea acestor garnituri.

Ești considerat geniu nu numai prin ceea ce ai scris, ci și prin ceea ce ai evitat să scrii.
Gavriil Stiharul
Petre Florin Marius
Membru forum
16

Mesaj de Petre Florin Marius »

De unde ati procurat aceste garnituri? Acelasi lucru am patit si eu,am confectiotat unele de clingherit dar nu mi-au reusit chiar bine.
MIHAELA & FLORIN MARIUS PETRE
MEGANE II + CHATEAU CHIARA 400 tel. 0728628909.
Odenie Sergiu
Membru forum
15

Mesaj de Odenie Sergiu »

Inca nu le-am procurat;le-am gasit,dar daca postez unde,se poate considera reclama;eventual pe PM.Sau poate stie @Sandu Toma unde se mai gasesc.Se pare ca pretul pe care l-a scris e mai bun.

Gavriil Stiharul
Odenie Sergiu
Membru forum
15

Mesaj de Odenie Sergiu »

Sandu Toma scrie:Garnitura asigura etanseitatea arzatorului pe placa de inox. In lipsa ei sau cu ea deteriorata poti avea "scurgeri" de gaz, poate lua foc in zona respectiva, cu posibilitatea de a lua foc chiar sub placa de inox, sau "trage aer fals" ceea ce duce la o ardere defectuasa.
Le-am luat mai demult,dar acum ca e mai cald le-am inlocuit.Cam asa arata garnitura deteriorata,la un ochi lipsea total chiar(langa,cea verde este noua).Cand functiona aragazul se simtea un puternic miros de gaz;e foarte riscant,constat,sa functioneze fara sau cu ele rupte.Pentru cei interesati,e bine sa verificati aceste garnituri,sau daca se rup cand umblati la ochiuri,sa le inlocuiti.La mine s-au rupt (fiind vechi si casante) cand am demontat pentru a lucra la frigider.
Fişiere ataşate
garniturile comparativ:veche-noua
garniturile comparativ:veche-noua
02754.JPG (90.42 KiB) Vizualizat de 2969 ori
garnitura veche montata
garnitura veche montata
02753.JPG (74.81 KiB) Vizualizat de 2969 ori
garnitura noua montata
garnitura noua montata
02752.JPG (78.92 KiB) Vizualizat de 2969 ori

Gavriil Stiharul
Paul Petrescu
Membru forum
17
Oras: Bucuresti
Data nasterii: 20 Feb 1968

Mesaj de Paul Petrescu »

Sergiu, din ce am vazut la mine garniturile acelea par a fi din azbest. Ce vad la tine, la noile garnituri par a fi din clingherit.
Sunt curios daca vor rezista in timp, mai ales cea care este in contact direct cu arzatorul, pentru ca si eu va trebui sa le schimb.
Si pana la urma de unde ai luat aceste garnituri?
VW B7 + LMC 390
0740131141
Respect
Odenie Sergiu
Membru forum
15

Mesaj de Odenie Sergiu »

La mine la prima vedere arata a fi ceva metalic ca aspect(dar nu sunt,ca se rup usor),se vede si in foto;da,cele noi sunt din clingherit,dar la motoare auto se folosesc garnituri din clingherit si acolo temperaturile depasesc 90 grade si rezista.Eu cred ca daca s-au manufacturat ca piese de schimb,vor rezista macar o perioada,cat or fi calculat cei ce le produc.Foarte mult,ca cele originale (anul 1992 in cazul meu),poate ca nu;ca si orice lucru facut mai nou,care nu are durata prea mare de folosinta,ca sa mai cumparam sa nu ÅŸomeze cei ce le produc :roll:
Cat priveste achizitia,am trimis PM,sa nu se considere reclama a unei firme (care comercializeaza accesorii rulote).

Gavriil Stiharul
Relu Deliu
Membru asociat
17

Mesaj de Relu Deliu »

Sergiu, care sunt diametrele garniturilor si eventual grosimea?
reludeliu@yahoo.com
0723.34.39.15
Beyerland 380-2
HYMER B 654
Sandu Toma
Membru forum
18

Mesaj de Sandu Toma »

Exista si 60x50x1mm si 60x51x1,5mm, depinde ce ai tu la aragaz, iar pretul este sub 1Euro/buc
Orice problema are o rezolvare practica
Relu Deliu
Membru asociat
17

Mesaj de Relu Deliu »

Multumesc
reludeliu@yahoo.com
0723.34.39.15
Beyerland 380-2
HYMER B 654
Odenie Sergiu
Membru forum
15

Mesaj de Odenie Sergiu »

Astea sunt dimensiunile.Eu am luat 60x50x1mm,nu m-am mai dus la rulota sa masor.Acum am vazut ca resturile pe care le mai am au 1,5mm.Dar am pus garnitura de 1mm si nu a mai iesit gaz.Ca diametru au intrat usor impinse la loc,dar fiind clingherit a cedat;probabil trebuia sa iau 60x51x1,5mm;o sa iau si din alea pentru orice eventualitate si ca sa fiu sigur,dar nu e foarte mare diferenta.Probabil acel capac al ochiului cu o garnitura de 1,5mm se va strange mai bine,dar daca asa nu se mai simtea miros de gaz am considerat ca merge si asta.

Gavriil Stiharul
Scrie răspuns