Are cineva idee cum se demonteaza mobila din camper?

Reguli forum
Asigurati-va ca ati citit si insusit Regulamentul acestui forum.
Dupa prima logare pe forum va rugam sa accesati "User Control Panel" si sa va completati datele personale, acesta incluzind Localitatea, marca masinii si a rulotei din dotare.
Nerespectarea acestor reguli atrage dupa sine stergerea userului din baza de date a forumului.
ionus ioan
Membru forum
16

Are cineva idee cum se demonteaza mobila din camper?

Mesaj de ionus ioan »

Rulotele se construiesc dinspre inrerior spre exterior.Vreau sa demontez doua corpuri dintr-un, camper despre care presupun ca a fost construit dinspre caroserie spre interior, si nu reusesc nicicum. Am desfacut toate suruburile posibile si corpurile nu se misca parca ar fi crescut din caroserie.Exista posibilitatea sa fie lipite cu adeziv de caroserie? Cine stie ? Cine a mai incercat sa demonteze mobilier din camper? Va rog ajutati-ma!
Costin Tabra
Membru forum
17
Oras: București
Data nasterii: 12 Iul 1970

Re: Are cineva idee cum se demonteaza mobila din camper?

Mesaj de Costin Tabra »

Este posibil ca mobilierul sa fie prins cu sisteme de montare ascunse. Cautati capace din plastic sub care s-ar putea ascunde acele sisteme. Mai este posibil ca acele corpuri sa fie montate cu suruburi, ascunse sub margini sau acoperiri estetice, care le mascheaza.

Dupa ce reusiti, poate postati niste poze cu sistemele de montaj, sa vedem si noi la ce s-a gandit producatorul camper-ului :).
Ford Focus Tournier 1,6 TDCi + Wilk DeLuxe 450
Membru asociat
+40 729 082819
+40 730 RULOTA
costin.tabra@gmail.com
Roman Vasile
Membru forum
16
Oras: Cluj
Data nasterii: 13 Mai 1950

Mesaj de Roman Vasile »

La unele tipuri cateva din partile mobilierului au si rol de element de rezistenta al cochiliei. Acele elemente de mobila sunt incastrate bine in tavan, laterale si podea si sunt aproape imposibil de scos de acolo (nici nu este recomandat in caz ca doresti sa le elimini total!). Dar daca nu ai "norocul" asta atunci cauta, asa cum a spus si Costin, elemente de fixare ascunse. Daca e cumva Chausson sau Challenger atunci cateva idei pot sa-ti dau si eu . Cand am schimbat panoul de acoperis am cautat si eu de mi-a venit acru! Atunci am vazut si care sunt elementele de "rezistenta" :roll: ... Unele suruburi sunt perpendiculare pe planul care vrei sa-l demontezi...zici ca nu au cum sa fixeze in sus sau jos dar de fapt sunt niste bolturi de fixare perpendiculara a unor fise de conexiune metalice ingropate in lemn care leaga tavanul (laterala, pardoseala)de mobilier!
Succes la demolat...si tine-ne si pe noi la curent, eventual niste poze nu ar strica.
In fata cabanei mele pe roti nu-si construieste nimeni un bloc!
Camper Chausson/Fiat Ducato
ionus ioan
Membru forum
16

Mesaj de ionus ioan »

Am reusit !!!!!

Mi s-a oferit ocazia sa demolez un Fiat Ducato extrem de ruginit.Nu pot sa/mi dau seama ce firma l-a carosat. De la bun inceput ,cand am vazut ca suruburile sunt de trei modele in patru feluri, mi-am dat seama ca a mai fost demontat odata, probabil sa-i carpeasca tabla. Dupa ce i-am demontat toate suruburile ascunse si neascunse, i-am demontat tevile si firele electrice si tot nu se misca, mi-am dat seama ca neagra mea presimtire s-a adeverit, spatele mobilierului era prins cu silicon (montage kit banuiesc) de caroserie, asa ca a trebuit sa renunt la pfl-ul din spatele fiecarui dulapior. Acum trebuie sa recompun toata insatalatia electrica si sa mut dulapioarele la mine in MB 100.
Costin Tabra
Membru forum
17
Oras: București
Data nasterii: 12 Iul 1970

Mesaj de Costin Tabra »

Nu ai pierdut mare lucru, caci profilul caroseriei la Fiat Ducato este diferit de profilul caroseriei la MB100. Asta inseamna ca va trebui sa "remodelezi" partile laterale ale pieselor de mobilier pentru a se "plia" pe formele caroseriei de MB.

Felicitari si pune niste poze sa vedem si noi ce faci :). Sa vedem cum arata donatorul si cum arata primitorul :D .
Ford Focus Tournier 1,6 TDCi + Wilk DeLuxe 450
Membru asociat
+40 729 082819
+40 730 RULOTA
costin.tabra@gmail.com
Scrie răspuns