Serbia, Croatia, Slovenia, Ungaria

Reguli forum
Forum rules
Asigurati-va ca ati citit si insusit Regulamentul acestui forum.
Dupa prima logare pe forum va rugam sa accesati "User Control Panel" si sa va completati datele personale, acesta incluzind Localitatea, marca masinii si a rulotei din dotare.
Nerespectarea acestor reguli atrage dupa sine stergerea userului din baza de date a forumului.
Constantin Curelea
Membru CD
20

Serbia, Croatia, Slovenia, Ungaria

Mesaj de Constantin Curelea »

http://picasaweb.google.com/cureleacostel/Concediu2010#

Cu ocazia participării la al 76-lea rally de la Umag, am avut posibilitatea sa vizităm şi cateva zone din Serbia, si Slovenia dar şi din Ungaria.
Cât despre Croaţia, am parcurs-o în întregime, de la Zagreb până la Dubrovnik şi Cavtat.
Cu o vizită de doar o zi la Veneţia în Italia, am completat programul turistic pregătit.
Un drum deosebit de frumos este de la Portile de Fier pana la autostrada spre Belgrad, prin defileul Dunării.Se poate admira si tarmul romanesc al Dunării pe toată lungimea lui.
M-a impresionat Belgradul cu arterele lui rutiere deosebit de largi, parcurile imense.
Oraşul este desfăşurat in jurul marilor ape, Sava si Dunare şi dominat de cetatea medievală.
Are o anumită tentă cenuşie dată şi de vicisitudinile anilor trecuţi.
Cazarea am avut-o la Campingul Dunav, din latura spre Novi Sad a Belgradului.
Este un camping mic, fără pretenţii, curat, bun pentru tranzit. Tarif pentru 3 persoane 21 euro.Plata se face doar în dinari.
La Campingul Plitvice de lângă Zagreb am ajuns destul de greu fiind situat in partea opusa directiei spre Rjeka.
Autostrăzile întortocheate din zonă, lipsa de orientare, ne-a făcut să pierdem ceva timp.
Cu 23 euro/3 persoane plătiţi cu cardul, am fost acceptaţi cu greu în camping pentru că suntem români. Cardul CCI ne-a scos din încurcătură.
Zagrebul este un oraş frumos cu cetatea lui , şi clădirile îngrijite.
Am descoperit cu uimire clădirile oficiale pe care, aparent, le putea vizita oricine.
Ruta Zagreb -Split am parcurs-o pe autostrada, cca.400 Km, cu o taxa de cca.120 ron.
Am admirat frumuseţea amenajărilor rutiere, grandoarea tunelurilor si a viaductelor.
După străpungerea muntelui, aproape de Split, decorul s-a schimbat.A apărut goliciunea versanţilor, leandrii şi pinii alături de măslini pe tărmul mării.Temperatura aerului a crescut brusc cu căteva grade, semn că am ieşit pe tărmul adriatic.
Am campat la primul camping de lângă Split, situat chiar pe malul mării, într-o splendidă pădure de pini. Tariful, cu reducere CCI, a fost de 24 euro/3 persoane.
Din acest camping am plecat a doua zi, cu maşina doar, spre Dubrovnik, lcalitatea eblemă a Croaţiei. În drum am admirat şerpuirea drumului de coastă , frumuseţea localităţilor .
Dubrovnikul este renumit prin cetatea sa care atrage mii de turişti.Sunt prezentate locurile în care cetatea afost bombardată de către sărbi. Este o cameră memorială a eroilor croaţi căzuţi.
Vizitarea zidurilor cetăţii face obiectul unui tarif foarte mare, motiv pentru care am renunţat.
Cu timpul şi banii economisiţi am fost şi la Cavtat, localitatea limită a Croaţiei.
Splitul, oraşul de la Adriatica, l-am vizitat a doua zi. Cetatea lui Diocleţian, împarat roman care se odihnea în acest oraş, este plină de asemenea de turişti.
Am plecat în aceeaşi zi spre Rjeka, oraşul industrial al Croaţiei.
Insulele care străjuiesc ţărmul cu cocoaşele lor dezgolite, iahturile şi ambarcaţiunile care sunt ancorate la mal, dar mai ales drumul care şerpuieşte urcând şi coborând în permanenţă, toate acestea, vor rămâne într-o frumoasă amintire.
La Rjeka am admirat, în trecere, arhitectura rutieră şi mai ales rampele deosebite ale oraşului.Rampa de 15%, cu rulota, am întîlnit-o doar aici şi doar norocul nu ne-a pus în ipostaza de opri în acest loc.
Campingul în care am stat la Rjeka, nu-l recomand, fiind alături de şosea şi pe un ţărm neprietenos.Toaletele, curate de altfel, se foloseau doar daca aveai cheia la tine.
Au urmat apoi cele 7 zile de la Park Umag. Este un camping splendid, de 4 stele.
În care, dacă plouă, se face noroi în anumite locuri.
Este un noroi de culoare roÅŸie, lipicios.
Piscina este deosebită. Sunt restaurante şi alte posibilităţi de distracţie.
Totul este scump pentru veniturile obiÅŸnuite ale noastre.
Cu ocazia şederii la Umag (oraş cu scriere bilingvă croată-italiană) am mai vizitat:
Parcul Naţional Plidvice cu lacurile sale în cascada, un monument natural dosebit.
Insulele Brioni cu parcul deosebit din jurul fostei resedinte a lui Tito.
Orasele insiruite pe tarmul Istriei- Porec, (cuvant interzis), Rovenj.Sunt oraşe cetate la care turnurile de pază sunt specifice. De asemenea sunt specifice vestigiile romane.
Plecarea spre casă am făcut-o prin Slovenia unde am vizitat doar pestera Postojna. Este un monument natural doesebit pus în evidenţă de priceperea oamenilor.
Am poposit într-un camping din Ungaria, la granita, într-un orăşel cu ştrand termal.Totul curat şi la un tarif de 21 euo.
A doua zi am poposit la campingul ştrand din Szeged cu un tarif de 23 euro. Vremea rece nu ne-a permis să facem plaja în acesta locaţie. Toaletele destul de neîngrijite, comportamentul receptionerilor arătându-ne că ne apropiem de Romania.
In Romania, am descoperit în comuna Aurel Vlaicu, între Simeria şi Sebeş, campingul cu acelaşi nume.Este prporietatea unor olandezi foarte primitori.
Spaţiul generos de campare, toaletele îngrijite, apa calda, dar şi piscina sunt căteva atuuri ale acestui camping.
Proprietarul ofera reducere de 10% membrilor asociati CLUBRV-RO. Pentru 3 persoane am plătit 68 lei.
Acesta a fost itinerariul parcurs în această vară.
Au fost 4700 Km din care cca. 1000Km i-am făcut în ţara.Durata 15 zile. Costurle, inclusiv şederea la Umag şi 2 excursii plătite, au fost de aproximativ 2000 euro/3 persoane.
Constantin Curelea
Bucuresti
Renault FLUENCE+Rulota Knaus Sudwind 420
0723 206 708
e-mail : cureleacostel@yahoo.com

ORICE CĂLĂTORIE ESTE O EXPERIENŢĂ DE VIAŢĂ !
Luidort Peti
Membru fondator
18

Re: Serbia, Croatia, Slovenia, Ungaria

Mesaj de Luidort Peti »

felicitari.ma bucur ca am putut petrece cateva momente deosebite si impreuna.
cred ca a meritat efortul.poate sa spuna cine ce vrea,ai dus steagul tarii noastre linga celalalte .
iti doresc in continuare succese,cu pasi marunti dar siguri.
faci cat poti,totdeauna o sa fie cineva care sa te si mai ajute.
tel. 0722 509492
email - luidort.p@gmail.com
George Marcu
Membru forum
18

Mesaj de George Marcu »

Foarte misto.
Multumim pentru relatare si poze.
Niciodata sa nu mergeti cu viteza mai mare decat poate ingerul vostrul pazitor sa zboare...

George Marcu @ maurice
Campervan Weinsberg CaraBus 600DQ
Panait Valentin
Membru asociat
16
Oras: Fetesti
Data nasterii: 22 Dec 1969

Mesaj de Panait Valentin »

Vorba lui Peti ''poate sa spuna cine ce vrea'', ai/ati dus steagul tarii alaturi de cele ale unor tari cu traditie in domeniu, jos palaria domnilor !!
VALI,
Skoda Octavia & KIP Grei Line 41KG
Mihai Soare
Membru forum
15
Oras: Silistea CT
Data nasterii: 17 Aug 1972

Mesaj de Mihai Soare »

sunt de acord cu vali. toate felicitarile mele celor care au participat la umag
sper ca o sa putem sa mergem si noi la anu la praga.
imi doresc sa fiu prezent la o asemenea intalnire
Mihai Soare, elddis vogue + suzuki sx4,
tel:0762247085
e-mail:mihaisoare@zappmobile.ro
"Omul sfinteste locul"
Popa Violeta
Membru CD
16
Oras: Iasi
Data nasterii: 06 Oct 1949

Mesaj de Popa Violeta »

http://picasaweb.google.com/10947170111 ... directlink

Acum ca ne-am mai linistit cu drumurile si ne-am adunat pe acasa, din frumoasa noastra vacanta prin Europa, sperind sa nu fie prea tirziu, postam si noi citeva poze facute in Croatia (la deschiderea oficiala din Umag, la ziua dedicata Romaniei tot la Umag si la Plitvice), la Venetia, la Milano, la Monte-Carlo, Monaco, Nisa, Cannes, Castellano, Freiburg, Munchen si Viena. Cea mai grea a fost alegerea pozelor si, bineinteles, postarea lor pe forum care cu greu ne-a reusit.
Familia Popa, Violeta si Stefan.
Rulota Hobby Prestige 495 / 1999.
Masina Renault Trafic.
Tel: 0232252600.
0722686928
Adrian Iamandi
Membru forum
15
Oras: Harsova , jud. Constanta
Data nasterii: 29 Iul 1975

Mesaj de Adrian Iamandi »

Frumoase fotografiile si mai mult ca sigur amintirile sunt mult mai frumoase ! 😉
Rulota Knaus Eifelland Beauty 495TF
tel. 0721911211
Popa Violeta
Membru CD
16

Mesaj de Popa Violeta »

Fiind plecati mai bine de o luna am cam ramas cu treburile in urma... pe criza asta :D :D Miine plec la Durau sa-i duc prietenei mele (camping "URSULET") costumul popular pe care l-a purtat Claudia la Umag si sa tratez cu ea niste termeni de colaborare cu clubrv, daca n-a facut-o dl.Andronic in lipsa mea, dar va promit ca in curind o sa va dau detalii mai amanuntite despre vacanta din vara aceasta. Sper sa ne vedem cu totii, daca se poate, in Delta.
Cu stima,
Violeta Popa
Masina Renault Trafic.
0722686928
Luidort Peti
Membru fondator
18

Mesaj de Luidort Peti »

draga violeta,bine ati venit acasa si astept si povestirile tale cu nerabdare.
bine ar fi daca ne-am intilni si in delta....
tel. 0722 509492
email - luidort.p@gmail.com
Vali Mocanu

Mesaj de Vali Mocanu »

Bine ati revenit acasa....Asteptam impresii despre tot ce ati vizitat in Europa.
Popa Violeta
Membru CD
16

Mesaj de Popa Violeta »

Sotul meu mai mult iar eu mai putin amatori de pescuit. Toata vara m-a pacalit cu un pescuit major. Sigur venim in delta. Astept sa se stabileasca data plecarii si, bineinteles daca s-a uscat terenul dupa inundatii.
Sa ne vedem cu bine,
Violeta Popa
Masina Renault Trafic.
0722686928
Popa Violeta
Membru CD
16

Mesaj de Popa Violeta »

Sigur vom veni in delta. Speram sa se usuce terenul care a fost inundat. Am sa incerc sa fac un rezumat al vacantei noastre si sper sa mai pot adauga niste poze. Momentan suntem la Durau unde ne-am intilnit cu dl.Tabra si inca vreo cinci rulote din Iasi, Galati si Cluj. Timpul e superb, seara cam rece.
Sa ne vedem cu bine,\Violeta Popa
Masina Renault Trafic.
0722686928
Scrie răspuns