Acumulator pentru presiune

Discutii despre functionarea, intretinerea si repararea instalatiei de alimentare cu apa.
Reguli forum
Asigurati-va ca ati citit si insusit Regulamentul acestui forum.
Dupa prima logare pe forum va rugam sa accesati "User Control Panel" si sa va completati datele personale, acesta incluzind Localitatea, marca masinii si a rulotei din dotare.
Nerespectarea acestor reguli atrage dupa sine stergerea userului din baza de date a forumului.
Bogdan George
Membru forum
17

Acumulator pentru presiune

Mesaj de Bogdan George »

Mi am cumparat recent asa ceva dar nu are nici un efect mai ales daca il pun cu capul in jos nici nu funtioneaza are cineva vreo idee sau vreun sfat
Radu Pascu
Membru forum
15
Oras: Brasov
Data nasterii: 11 Sep 1958

Re: Acumulator pentru presiune

Mesaj de Radu Pascu »

Banuiesc ca mai ai nevoie si de o supapa dupa pompa, care sa nu lase sa se intoarca presiunea in rezervor. Oricum acel acumulaor trebuie montat numai vertical in sus ca sa aiba efect de vas de expansiune si sa poata acumula presiunea de aer in el. Aerul este compresibil si-si modificica volumul la presiune, lichidul nu.
invata repede si aplica... tot repede.

RENAULT Megane IV TCE140
Rulotă T.E.C. Siena Saphir 390T
tel. 0742044570
penca
Membru forum
17

Mesaj de penca »

Asa este. Iti trebuie o supapa de sens sau o pompa submersibila cu supapa de sens inclusa.

Eu am cumparat 3 pompe de apa submersibile din Germania, de la un magazin specializat. NU am stiut la momentul respectiv sa intreb daca au supapa de sens. Niciuna nu avea. Dupa ce foloseam ciuveta sau toaleta rezervorul imi tragea toata apa de pe instalatie inapoi. La urmatoarea folosire trebuia sa astept 2-3 minute sa se amorseze instalatia...

Am luat ulterior doua pompe de la Pety care mi-au rezolvat problema (1.5 bar cu 22l/min).
Dragos Penca
Bogdan George
Membru forum
17

Mesaj de Bogdan George »

Multumesc de sfat
George Marcu
Membru forum
18

Mesaj de George Marcu »

Pai situatia-i mai altfel un pic, cel putin asa o vad eu.
In situatia in care ai supapa de sens este obligatorie montarea unui astfel de acumulator (vas de expansiune) daca ai si boiler de apa calda.
Apa prin incalzire se dilata, supapa de sens nu permite marirea volumului pe care apa l-ar avea nevoie pentru a nu-si mari presiunea si nici o baterie sa zicem ca nu se deschide.
De aici rezulta o presiune mai mare si deci suprasolicitarea furtunelor, bateriilor, conexiunilor, boiler-ului etc. Ideal ar fi si montarea unei supape de siguranta
Eu am pus una de 0,8 bar in conditiile in care bolier-ul rezista la 1,2 bar. De multe ori "pisa" cate un pic chiar si cu acumulatorul de presiune montat OK.
Niciodata sa nu mergeti cu viteza mai mare decat poate ingerul vostrul pazitor sa zboare...

George Marcu @ maurice
Campervan Weinsberg CaraBus 600DQ
Scrie răspuns