*Boiler. Pe gaz sau electric ?

Discutii despre functionarea, intretinerea si repararea instalatiei de alimentare cu apa.
Reguli forum
Asigurati-va ca ati citit si insusit Regulamentul acestui forum.
Dupa prima logare pe forum va rugam sa accesati "User Control Panel" si sa va completati datele personale, acesta incluzind Localitatea, marca masinii si a rulotei din dotare.
Nerespectarea acestor reguli atrage dupa sine stergerea userului din baza de date a forumului.
George Marcu
Membru forum
18

*Boiler. Pe gaz sau electric ?

Mesaj de George Marcu »

Care ar fi diferentele dintre un boiler numai electric Truma si altul sa zicem care se gaseste in comert pentru locuinte.
Eu m-am uitat la cel de la noi si in afara de greutate gol 6Kg in loc de 3,5Kg pentru truma nu am vazut nici una.
As pune unul de la truma dar sunt cam scumpe (la Exis este vreo 600 fata de 270 la metro) si nu vad avantajul, sau poate cel de la Exis este si cu gaz si nu au trecut ei bine in oferta.
Si alta intrebare pentru cei care deja au boilere instalate:
ESTE NECESAR SAU ESTE MAI MULT UN MOFT?
Doru Stoicescu
Membru forum
19

Mesaj de Doru Stoicescu »

Veniti de 1 Decembrie la Cheia si va vom arata diverse modele montate pe rulote.
La mine, la Vali, la Coupe, etc.
Sunt proiectate ptr. a fi utilizate numai in rulote. Foarte, foarte simple, usoare dar si conditii de siguranta maxime.
Cautati si mai intrebati, poate gasiti si mai ieftine. Eu am gasit la Tibix cu 120 E.
Va mai da pot si alte adrese unde ati putea gasi.
Doru Stoicescu
0721.18.05.16
popescu_c_v

Mesaj de popescu_c_v »

Un instant la 220v, atmor sa zicem, nu ar merge?
Eventual unul pe gaz gen Electrolux, din acelea pentru casa?
Din cate stiu boilerele tin un rezervor de apa la o temperatura constanta cu ajutorul unei rezistente electrice de putere relativ mica iar un instant nu foloseste curent decat atunci cand simte scaderea presiunii de apa din retea dar rezistenta de incalzire este de putere mare. Deci depinde si de puterea instalata a retelei din care va alimentati sau a generatorului folosit.
Cele pe gaz sunt ceva mai grele dar cu randament crescut.
Dan Iliescu
Membru fondator
19
Oras: Bucuresti
Data nasterii: 01 Iun 1967

Mesaj de Dan Iliescu »

Am montat si eu un asemenea boiler cumparat de la Exis cu 5.700.000 lei. Mondajul mi-a luat aproape 1 ora cu tot cu montarea bateriei. Este o investitie care merita toti banii.
Camper Knaus Traveller 685
Bucuresti - Drumul Taberei
0740.136.733
iliescu@anl.ro
www.campere.ro

iliescu4751
George Marcu
Membru forum
18

Mesaj de George Marcu »

Multumesc mult pentru lamuriri.
Am sa optez pentru un boiler truma. Va trebui din pacate sa inlocuiesc bateriile si sa montez furtunele pentru apa calda.
Mai am o singura nedumerire: se foloseste o singura pompa care baga intr-un teu si de acolo la baterie rece si prin boiler pentru calda? Varianta cu doua pompe nu prea vad cum ar putea functiona.
La boiler exista posibilitatea reglarii temperaturii apei sau este fixa la 65 grade?
Varianta cu instant este exclusa pentru ca are un consum imens, peste 3KW.
George Marcu
Membru forum
18

Mesaj de George Marcu »

Am inteles.
Cred ca o sa folosesc un robinet de amestec automat, avantajul domeniului in care lucram - automatizari instalatii termice, pentru a reduce temperatura boilerului de la 65 grade la valori intre 20 si 40 grade, temperatura pe care o pastreaza constanta indifernt ca apa din boiler variaza ca temperatura.
Dan Iliescu
Membru fondator
19
Oras: Bucuresti
Data nasterii: 01 Iun 1967

Mesaj de Dan Iliescu »

Putem beneficia si noi de un astfel de robinet automat?
Camper Knaus Traveller 685
Bucuresti - Drumul Taberei
0740.136.733
iliescu@anl.ro
www.campere.ro

iliescu4751
teodor97

Mesaj de teodor97 »

Si eu sunt interesat, daca se poate....

Multumesc anticipat!
George Marcu
Membru forum
18

Mesaj de George Marcu »

Se poate.
Daca va intereseaza vana detalii tehnice gasiti la:
http://infoweb.esbe.se/files/51979/Kata ... 0300_A.pdf , pentru aplicatia noastra merge varianta VTA332-3/4 (la pag 38). Diametre mai mici nu exista pentru reglajul foarte rapid si precis.
Este data pentru un debit minim de 2 litri/minut si maxim 20litri/minut asa ca ar trebui sa mearga fara probleme. Varianta asta o vindem noi cu 57 Euro(TVA inclus).
O sa imi comand un boiler si o pompa mai mare(cea pe care o am acum are 8l/min) la Exis si voi face montajul la mine cu tot ce inseamna alimentare apa de la retea, electrovana, reductor presiune, un rezervor mai mare de apa rece si de scurgere, boiler, vana reglare temperatura ACM, dublarea instalatiei pt apa calda, baterii noi pentru baie si lavoar bucatarie, comanda de la baterie pe electroventil pentru situatia alimentarii de la retea si comanda pe pompa in situatia fara apa curenta.
Mai caut niste adaptori (de la cupru 8mm, ceva cu o-ringuri, nu de cositorire, la filet 3/4) pentru montarea unei vane de gaz pe teava de la butelii inspre interior, detectoarele le-am montat deja si functioneaza.
Am construit sursa de transformare 220V ac la 12V cc cu comutare automata in clipa aparitiei tensiunii 220V pentru alimentare si fara bateria masinii a tot ce este mai sus.
Singura problema este lipsa acuta de timp si faptul ca ruluta este la Azuga si eu la Bucuresti, dar sper ca pana la venirea primaverii toate sa fie montate si functionale.
O SA AM O RULOTA TUNATA.
frandos cosmin

Mesaj de frandos cosmin »

Referitor la discutiile despre apa calda in rulota parerea mea este ca un boiler ajunge destul de scump in plus este si un consumator de 12/220sau gaz in cazul asta ati putea face ce am facut eu:aveti nevoie de teava de 8 (4-5m) preferabil aluminiu sau cupru infasurata intre talerele de aluminiu a trumei cu doi robineti la capete si inca unul pe furtunul de alimentare intre cei doi rob , un rob de golire a presiunii dupa folosirea apei calde cu evac prin podea ceva teuri si conectori si gata aveti apa calda! Sigur atunci cand funct si truma ! Va trebui sa deschideti si sa inchideti rob de cate ori vreti apa calda singura neplacere dar merita( poate fac ceva poze instalatiei pt a vedea) a! si pe timp de iarna neaparat pe instalatie alcool pt ca nu se poate goli instalatia complet si crapa conducta de al, asa am patit la primul anghet . Succes!!! Cosmin Consul Beyerland.
iulian g.

varianta 220V

Mesaj de iulian g. »

Imagine
Imagine
Imagine
George Marcu
Membru forum
18

Mesaj de George Marcu »

Interesant Dl iulian.
Cati KW are boiler-ul, sa nu sara siguranta :D :D , glumeam.
Misto instalare, am vazut si supapa de presiune reglata pt 1Bar, de unde ati procurat-o :?:
Supapa imi mai trebuie, restul le-am comandat la Exis si abia astept sa vina week-end-ul urmator sa ma duc la Azuga pentru a le monta. Toate celelalte "tiribonflaxe de cohlendere" cum spunea cineva pe aici sunt asanblate si asteapta doar instalarea in rulota.
Si inca ceva, la truma pe site am vazut instalat boiler-ul pe tubulatura de aer cald si nu pe cosul trumei cum spunea Dl Rusu, nu este cam fierbinte cosul pentru plasticul boiler-ului?
Ar avea un randament mai bun montat pe cos dar rezista?
Scrie răspuns