Accesul in zona se poate face fie din orasul Campulung Moldovenesc, fie prin localitatile Pojorata, Mestecanis, Slatioara sau Chiril.noi am urcat din localitatea Pojorata,am campat 4 zile,dupa care am coborat spre Campulung.Drumul dinspre Pojorata este asfaltat,dar necesita mici reparatii.Spre Campulung este drum forestier in stare buna,circulabil.
Denumirea stancilor Pietrele Doamnei provine, se pare, de la faptul ca, pe vremea lui Petru Rares - care a gasit aici adapost sigur pentru familia sa - doamna, sotia sa, se urca deseori pe stanci si scruta zorile in asteptarea sotului. Masivul Rarau adaposteste in partea nordica una din cele mai interesante forme geologice din lantul Carpatilor Orientali, cunoscuta sub numele de Pietrele Doamnei.
Din punct de vedere peisagistic, aceasta rezervatie se prezinta ca o piesa unica in Carpati. Spre sud se invecineaza cu Pietrosul Bistritei, spre vest cu Giumalaul, spre nord cu muntele Tomnatec, iar spre est se intind pajistile Todirescu din preajma codrului secular Slatioara.