Reguli forum
Asigurati-va ca ati citit si insusit Regulamentul acestui forum.
Dupa prima logare pe forum va rugam sa accesati "User Control Panel" si sa va completati datele personale, acesta incluzind Localitatea, marca masinii si a rulotei din dotare.
Nerespectarea acestor reguli atrage dupa sine stergerea userului din baza de date a forumului.
Dupa cum spune si titlul subiectului,m-ar interesa daca cineva dintre dvs. a facut o lucrare asemanatoare, deoarece rulota mea este mult mai joasa decat mi-asi fi dorit si ceva sfaturi ar fi bine venite. Multumiri! :D
Burstner 4303+papuc diesel 1,9...Sunt atatea legi, incat nimeni nu este scutit de a fi spanzurat ...(de Bonaparte)
Rulota este englezeasca?Ei le le fac joase pentru ca au drumuri bune.Un cunoscut de al meu ,care are rulota englezeasca si s-a lovit de aceeasi problema(rulota prea joasa pentru drumurile patriei)si-a pus inaltatoare la rulota.Drum bun!
Daca suspensia este pe bara de torsiune, bratul suspensiei pe care este prinsa roata ar trebui sa se cupleze cu bara de torsiune prin intermediul unor caneluri. Daca scoti bratul suspensiei din caneluri si modifici pozitia acestuia fata de caneluri ( mai jos sau mai sus ) teoretic ar trebui ca rulota sa-si modifice garda la sol. Este doar o idee, la turismele cu suspensie pe bare de torsiune acest lucru se poate.
Vali, asa am facut eu la Renault 5 (pe care il am); are bara de torsiune si i-am schimbat bucsile de cauciuc. Am vrut sa-l mai inalt....m-am chinuit o gramada pina am nimerit la loc bratele pe caneluri! Asa ca nu ma risc! Mai bine o las asa!
Poate altii sint mai meseriasi!
tovarasi
daca nu ma insel eu, garda la sol, adica cea mai mica distanta dintre o componenta a rulotei si sol, e data de ax si sasiu. Astea sunt cel mai jos, nu?
In cazul acesta, singura varianta ca sa maresti garda la sol este sa pui roti mai mari, atat cat se poate. Daca ridici rulota pe sasiu (din suspensie, de ex), garda ramane la fel; o sa castigi doar la unghiul de degajare din spate.
Salut , aceeasi garda am si eu la Caravelair si este tare incomod , mai ales cind treci peste denivelari stringi putin din fund , sau daca vrei sa intri putin pe drum forestier sau la peste iar stringi din fund . Incerc sa schimb anvelopele cu unele mai mari daca merge daca nu asta este merg cu atentie ..