Reguli forum
Asigurati-va ca ati citit si insusit Regulamentul acestui forum.
Dupa prima logare pe forum va rugam sa accesati "User Control Panel" si sa va completati datele personale, acesta incluzind Localitatea, marca masinii si a rulotei din dotare.
Nerespectarea acestor reguli atrage dupa sine stergerea userului din baza de date a forumului.
Salutare tuturor!
De anul trecut tot caut o rulota buna si ieftina!
Sa va spun pe scurt cam ce m-ar interesa. Caut o rulota pentru 3 persoane. Eu, sotia si copilul. Din ce am studiat pana acum, m-ar avantaja un model care sa aiba 2 paturi. Ideal pentru mine mi se pare modelul cu un pat mare si unul mai mic (care se formeaza din cele doua scaune cu masuta pe mijloc). As dori ca copilul sa aiba patzul lui. Deasemeni as dori sa aiba dus,wc cu scurgere exterioara, apa calda, toate utilitatile. Idealul ar fi cu cabina separata cu dus, dar aceste modele am avzut ca sunt cam grele si f lungi. De la vecinul meu care are rulota de cativa ani am inteles ca nu e bine sa o cumperi mai veche de 1995 ca e posibil sa ai probleme cu infiltratiile (din cauza vechimii). Plus ca am remarcat ca din 1995 la materiale interiore a ineput sa se foloseasca plasticul si palul la interior, in loc de lemn masiv, ceea ce usureaza greutatea rulotei.
Am observat ca in Anglia rulotele sunt mai bine dotate si organizate la interior, decat cele din Germania (luand ca referinta anul 1995-1997).
Asa ca ma bate gandul sa fac o plimbare pana in Anglia, plus ca am remarcat ca si pretul la acelasi model de rulota e mai ieftin cam cu 1000 euro in Anglia decat in Germania.
Intrebarile mele sunt urmatoarele:
1. Ce costuri implica aducerea unei rulote din Anglia? Si aici m-ar interesa f mult cele de intrare-iesire, respectiv feribot sau prin canalul ce leaga cele doua continente, taxe de autostrazi, legate doar de traseul din Anglia (pe cele din Germania-Ungaria-Roamania pe cunosc), pe unde e bine sa intri/sa iesi din Anglia si ce locuri sunt de evitat (aglomeratie, taxe mari, etc).
2. Pentru a intra in Anglia iti trebuie pasaport sau poti merge doar cu buletinul?
3. Ce acte trebuie sa aiba rulota pentru a nu avea probleme cu inamtricularea aici?
4. Daca rulota este fabricata in Anglia, sunt probleme cu procurarea piselor de schimb pt rulota?
5. As putea tracta usor o rulota de 1000kg (goala 900-1000kg, maxim autorizata 1200kg), lungime cu tot cu carlig 6-7metri, cu un Vw Passat cu motor 1,9 tdi 90cai? Credeti ca face masina la un drum asa de lung?
Multumesc anticipat pt raspunsuri!
Salutare Gabi si bun venit ! In primul rand as vrea sa te rog sa-ti completezi locatia in Panoul utilizatorului (REGULAMENT Art.1 lit.g )
In al doilea rand, inainte de a deschide un topic nou pe tema cumpararii/inmatricularii unei rulote din Anglia, ar trebui sa folosesti functia CAUTARE (search), tastezi rulota anglia, si acolo gasesti o multime de topicuri in care este tratat acest subiect.
Succes in cautarile tale !
He,he,he!
Nu exista bun si ieftin! La fel si la rulote. Nu exista "buna si ieftina"! Asta e valabil doar la curve...poate! :D
La rulote e altfel. Sunt separate. Rulote bune.....si rulote ieftine! Clima,cea care e un factor important in conservarea rulotei,e mult mai ostila in Marele Regat decat pe continent. Si aici ma refer la umezeala caracteristica....ce ucide pur si simplu rulotele. In rest.....drumul in plus,texele de inapoiere pe continent,etc....nu cred ca justifica deplasarea si achizitionarea.
Aici : viewtopic.php?f=1&t=3036&p=34962&hilit= ... lia#p34962 sunt unele informatii utile.Se mai gaseste uneori (rar ce e drept) si bun si ieftin;in general insa este o utopie si sunt destui din cei care au riscat sa prinda asa ceva si s-au "ars".Si eu eram hotarat sa nu dau mai mult de 1500 euro,maxim pe rulota;in final am dat 3000(si am mai investit in imbunatatiri vreo 700...si probabil va mai urma in timp,ca niciodata nu gasesti exact ce-ti doresti si la timpul potrivit);asta e viata...da nu m-am "ars".Cum spunea cineva pe aici,cea mai buna rulota este cea in care te simti tu cel mai bine;in fond asta conteaza.
salut gabi
adevarat, rulotele englezesti sunt mai dotate din contructie(ex.boiler apa calda,cuptor,grill,etc)
unele raspunsuri la intrebarile tale
1.costurile pentru aducerea unei rulote din Anglia ,in jur de 1300 euro,incluzand combustibil dus-intors,taxe autostrazi,ferryboat,cel putin o noapte cazare in uk,in cazul in care ai rulota "ochita" de acasa si este in stare corespunzatoare,daca nu cheltuielile cresc.
2.nu trebuie pasaport la intrarea in anglia
3.dupa anul 2000-2001 au acte de inmatriculare,daca optezi pentru o rulota mai veche de 2000 nu i-ti trebuie nici-un act,decat factura de la vanzator
4.piesele se pot procura online,la preturi relativ ok
poti sa tragi un ochi pe http://www.rulota.cabanova.ro/
bafta!
CRISTIAN IORDACHE scrie:salut gabi
adevarat, rulotele englezesti sunt mai dotate din contructie(ex.boiler apa calda,cuptor,grill,etc)
unele raspunsuri la intrebarile tale
1.costurile pentru aducerea unei rulote din Anglia ,in jur de 1300 euro,incluzand combustibil dus-intors,taxe autostrazi,ferryboat,cel putin o noapte cazare in uk,in cazul in care ai rulota "ochita" de acasa si este in stare corespunzatoare,daca nu cheltuielile cresc.
2.nu trebuie pasaport la intrarea in anglia
3.dupa anul 2000-2001 au acte de inmatriculare,daca optezi pentru o rulota mai veche de 2000 nu i-ti trebuie nici-un act,decat factura de la vanzator
4.piesele se pot procura online,la preturi relativ ok
poti sa tragi un ochi pe http://www.rulota.cabanova.ro/
bafta!
Oricum am stat doua zile si am citit mai toate postarile despre Anglia, se pare ca situatia nu e asa de "roz".
Anul care ma intereseaza este 1995-1998, caci aici ma incadrez cat de cat la buget.
Ma mira faptul ca nu prea vad "englezoaice" la olandezi sau la nenti. Am gasit ceva prin Belgia dar sunt exagerate ca pret.
Salut Gabi !As incepe prin a-ti spune ca eu am o rulota chateau din 95(am luat_o in dec, pe 7)iar in vara anului trecut ,in luna iulie am luat tot un chateau chiara 380 sin 89 si se prezenta excelent(fara lovituri si"fara miros").Din pacate in urma accidentului din septembrie a trebuit sa renunt la ea si reparata de cel caruia iam vandut-o.Am avut ocazia sa vad si eu cum arata lemnul din panoul spate(era uscat si fara urme de umezeala).Si asta din 95 si cea din 89 aveau la interior placaj din asta tare( nu stiu cum sa-i zic),pana sa o iau pe asta am incercat sa cumpar un caravelair pe care lam returnat din motive ....ale mele !!!La interior era placata cu ceva nu foarte tare ,daca apasai mai tare iti lasai usor urma pe el.Asa ca sfatul meu rulota nu treb sa aibe miros de niciun fel,sa te uiti f bine la ea si sincer as evita englezoaicele...!!!Iar ptr, masina nu iti face probleme...
Multumesc Cristi pentru sfaturi!
De la englezoiace mi-as lua un Bailey Senator sau un Bailey Ranger, eventual alta marca dar care a fost o rulota de top la vremea ei. O fi vremea in Anglia mai umeda decat in rest, dar si rulotele sunt mult mai solide.
Am vazut cateva rulote anul acesta prin tara, la particulari sau in parcurile din Tg Secuiesc. De departe am observat ca "englezoicele" erau cu cateva clase peste "europene". Asta m-a determinat sa ma uit mai mult la englezoi. M-am uitat f atent la pereti, la podea (interior si exterior), la imbinari, colturi, etc. Pana acum nu am gasit niciuna in tara (cu o singura exceptie) care sa corespunda in totalitate doleantelor mele: aveau cate un stop sau un colt botit, un perete lovit "putin" de vre-un tirolez grabit, ba patul de 2 fesuri era supraevaluat la 4, ori avea interventii la izolatie, sau imi zicea la telefon ca are apa calda si apa rece iar cand ajungeam eu acolo apa calda se "evapora", ori era pretul dublu fata de cat era corect. Atunci cand ceream sa mi se faca proba brusc utilitatile nu functionau, abureala ca e defecta siguranta sau tot felul de aiureli. Stiu din experinta ca atunci cand un om iti zice ca totul e ca nou, iar cand ajungi vezi de departe niste chestii care nu-s in regula, e clar ca de fapt neregulile sunt mult mai multe!De astea nu-mi trebuie!
Un singur Hobby Classic mi s-a parut ok, l-am gasit intamplator pe marginea unui drum cu anuntul in geam, si se apropie de ceea ce mi-as putea dori de la o rulota. Negociez cu proprietarul din vara anului trecut! Acum a mai revenit cu piciorele pe pamant, se apropie de pretul corect. Numai ca am o retinere, e din 1992 si mi se pare cam lunga, are aproximativ vreo 7 metri cu tot cu protap si greutate max 1300kg. Rulota arata super bine la exterior. La interior am reusit sa vad niste poze trimise pe email, arata bine. Tipul aducea masini din Geramnia, a crezut ca face afacerea vietii cu rulota asta (ce-i drept arata impresionanat) numai ca a cerut pe ea 6000 de euro si nu s-a ingramadit nimeni sa o ia.
Nu ma grabesc, pt camping am doua corturi, unul de 6/2metri si altul de 3/3m, plus tot ce-mi trebuie la ele.
Dar parca imi face cu ochiul o rulota... Mai mult confort, mai multe utilitati. As vrea sa incerc si senzatia cu "remorca" in spate. Nu am probleme legate de permis, am toate categoriile de la motocicleta la tir cu remorca.
Poate anul acesta ma pricopsesc si eu cu una!
Gabi Peterca scrie:Pana acum nu am gasit niciuna in tara (cu o singura exceptie) care sa corespunda in totalitate doleantelor mele: aveau cate un stop sau un colt botit, un perete lovit "putin" de vre-un tirolez grabit,
Rulota nu e ca masina,fiind tractata si mergand cu ea pe diverse coclauri,asemenea "incidente"sunt inevitabile as spune eu,in viata rulotei.Daca nu o "agati",te freaca unul sau altul,o zgarie un copil,o loveste cu mingea ...mie mi-a muscat un caine din capacul de la compartimentul buteliilor si mi l-a indoit serios.Si Peti,am vazut pe undeva,ca si-a "atins-o" si e noua...si lista poate continua.Si exteriorul mai e afectat si de intemperii;ca nu stiu cati au un loc acoperit unde sa o tina;deci si exteriorul sa fie perfect si interiorul...in atatia ani...si eu am vazut la exterior mici retusuri si mi-am luat-o din Germania.Dupa ce am adus-o mi-au mai facut "urme" cum spuneam:cainii,copiii chiar si "copiii" mai mari.Din pacate suntem in tara tuturor posibilitatilor. :(
Peste 2-3 saptamani voi pleca in Anglia sa imi aduc o rulota.Am stat si am studiat piata si internetul peste o luna de zile.Am vorbit cu,comercianti de rulote de la noi care iti vor vinde o rulota cu 1000 euro peste pretul dat de ei acolo.
Domnul Gabi nu lua de bun tot ce se spune,pana nu verifici personal sfaturile colegilor.Majoritatea sunt bine intentionati dar raspunsurile lor au si o doza de subiectivism.
Mie unul nu imi plac rulotele nemtesti,pur si simplu mi se par posomorate,fara luminozitate in interior(nu imi plac si gata cu toate ca toti mi-au spus doar lucruri,,bune,,despre englezoaice).
Vei vedea pe ebay http://motors.shop.ebay.co.uk/Caravans- sau aici http://www.gumtree.com/london/4707_1.html sau aicihttp://www.autotrader.co.uk/es-uk/www/caravans ... otrader-uk
rulote foarte bune si frumoase.
Am sunat multi englezi sunt si la ei tepari ii vei gasi cu usurinta majoritatea evitand sa puna numarul de telefon,doar o adresa de email.
Am sunat si niste persoane care vand doar englezoaice din Galati si aduc rulote si i-am intrebat cat ma costa sa imi aduca o rulota de acolo,raspunsul lor 1000 euro :evil: .Am mers la cateva firme de transport care au curse in Anglia printre care si acestia : http://www.euro-fratello.ro/ si numarul de telefon 0741258455.Astazi am vorbit cu ei.Vrei sa stii cat mi-au cerut sa imi aduca o rulota 400 euro .Asa ca inainte sa iti aduci o rulota de acolo documenteaza-te bine.
Vrei sa te duci in anglia ieftin si rapid uite aici http://www.aerlingus.com/ .Costul unui bilet de avion este de doar 60 EURO in 2 ore esti in anglia.Cu masina sau autocarul faci o zi jumatate si costa si mai mult.
Eu unul voi pleca cu cineva care aduce haine second de acolo si imi aduce rulota gratis,eu oferindu-i cazare gratuita acolo(in londra locuieste sora mea si vom sta la ea)si sprijin in cumpararea unui ford tranzit de 600 lire.
Daca vrei sa vii cu noi esti binevenit.Ca sa iesi cu cheltuielile si mai ieftin poti cumpara o masina de acolo la 500-600 lire cumperi pasat din 1995,ford galaxy pe care ulterior il vinzi(dezmembrezi)la noi si mai scoti niste bani(initial si eu am vrut sa fac asa pana l-am gasit pe nenea cu magazinul de haine second).
Eu unul zic ca mi-am cam facut lectiile asa ca dupa ce vin cu rulota va voi prezenta si voua toate detaliile.Imi voi cumpara o rulota pana in 1000 lire cu 2 dormitoare(4 locuri)intrucat nu vreau sa investesc mai mult de aceasta suma pentru 2 concedii pe an si cateva iesiri sporadice.
Pentru alte detalii ma puteti contacta la 0751130101 sau id hot77cmc
O zi buna va doresc si vant din spate. :D