Reguli forum
Asigurati-va ca ati citit si insusit Regulamentul acestui forum.
Dupa prima logare pe forum va rugam sa accesati "User Control Panel" si sa va completati datele personale, acesta incluzind Localitatea, marca masinii si a rulotei din dotare.
Nerespectarea acestor reguli atrage dupa sine stergerea userului din baza de date a forumului.
Va rog sa-mi spuneti unde gasesc targuri de rulote SH in tara. Dar in Germania si Olanda? Este mai avantajos sa-mi aduc o rulota din Germania sau Olanda, sau pot gasi o rulota buna la un pret bun si aici in tara? Poate sa-mi spuna cineva ce costuri suplimentare fata de pretul rulotei intervin in cazul achizitionarii unei rulote din Germania/Olanda?
Multumesc
Referitor la costurile suplimentare,ar fi:drumul dus intors pana acolo,cazare+masa x nr,de zile pana achizitionati o rulota(daca nu aveti pe cineva la care sa stati) + costurile drumurilor in cautarea rulotei.
Eu mi-am luat-o din Germania;am stat la o cunostinta o saptamana(deci nu m-a costat cazare + masa)am cautat pe internet in general,nu m-am plimbat pe la parcuri deci nu m-a costat decat drumul pana la rulota gasita(cca 500 km dus intors).In rest cca 100 euro omologarea,cu nr provizorii si inscrierea in circulatie.Plus drumul dus intors,bineinteles.
In Olanda se pot gasi mai ieftine,dar acolo era mult mai departe si nu aveam pe nimeni/astfel ar fi crescut costurile care se adaugau pana la urma la pret.Se pot gasi si in tara,dar trebuie studiate cu atentie,sa nu aiba probleme.
P.S.Daca n-as fi avut pe cineva acolo,nu m-as fi incumetat sa ma duc asa la nimereala...
L.E.Am vazut pretul,pe celalalt topic.La utilitatile alea(ma refer in special la dus cu apa calda presupun) si la spatiul respectiv,rulota fara probleme,mai greu cred sa se gaseasca;la noi,cel putin.Poate in Olanda...
Privind costul, sigur e mai avantajos sa o iei de aici. Aduc rulote oameni "de meserie" care stiu unde se doarme ieftin si pleaca in grupuri de 9 cu van-uri, conduc in schimburi la dus, si in general aduc masini la comanda, iar daca masina are si carlig, mai aduc si cate o rulota.
Privind calitatea, foarte rar gasesti aici rulote locuibile, sa nu puta, cu dotarile functionale, si curate. Cei care aduc masini iau ce rulota se nimereste si cat mai ieftina. Sigur afara sunt mai de calitate.
Targuri nu sunt, la Autovit stau de ani cateva rulote dar nu le ia nimeni, exista si cativa "dealeri" cu mai multe rulote la vanzare, in Bucuresti sunt zeci de rulote parcate cu anunt pe ele, in general pe net sunt toate ofertele (si aici).
Acum iarna preturile sunt mult mai mici. Ca recomandare - daca gasesti ceva intreaba pe forum sau chiar roaga un rulotist cu experienta sa o vada.
Ca o cale "de mijloc" poti cauta pe cineva care aduce masini la comanda si negocia ca destul de ieftin sa aduca o rulota anume - ii dai cateva oferte printate de pe mobile.de si ii spui ce sa caute, si daca ai rabdare sa astepti sigur aduce. Unii aduc si cate 2 masini pe saptamana...
Sanatate!
Da dar daca nu o vezi,sa-ti placa,nu e ca o masina,e ceva mai aparte e casa ta pe o perioada;eu nu as putea sa iau fara sa o vad,doar in poze,adusa la comanda.Si mai e si un risc,ca cel care o aduce nu stie la ce sa se uite si poate sa-i scape unele probleme...Se mai pot gasi ocazional si pe aici,am vazut dar trebuie cautat mai mult;si cum spuneam,la pretul la care doreste,cu confortul respectiv,mai greu va gasi ceva de calitate.Dar nu se stie nicodata,cu rabdare...
Nu exista ieftin si bun !
La noi ,in general , se aduc rulote ieftine care au defecte sau sunt "coapte" ! Cei ce le aduc , vorba lui Sergiu , nu se pricep sau daca se pricep cat de cat , vor masca defectele ! Profitul conteaza !
Daca vrei o rulota acceptabila , ori mergi personal sa o cumperi ( iarna este avantajos sa cumperi rulota ! ) sau maresti bugetul si atunci vei gasi si prin tara rulote bunicele ( carora , actualii proprietari le cunosc valoarea )!
Costuri suplimentare ca sa iti aduci o rulota din Olanda sunt in jur de 700 euro.(carburant pentru 4000-4500km dus- intors,depinde unde gasesti rulota,actele,costuri autostrazi si evident mancare).Rulota se cauta pe net,se vorbeste cu proprietarul si apoi se pleaca la drum.Sa nu aveti impresia ca in Olanda se gasesc rulotele la coltul strazii.Sunt foarte multe parcurii,dar nu tot ce se vede pe site-urile de rulote sunt si bune.Din experienta va spun ca daca tot vreti sa mergeti pana acolo,o cautati pe net,vorbiti cu proprietarul, cereti sa va trimita foto cat mai multe,negociati si pretul si e ok.
Daca doriti mai multe detalii ,aveti numarul de telefon la semnatura.
Si apropo de cei care se duc dupa masini si agata cate o rulota.Nu va sfatuiesc.Daca a-ti sti cum vin cu ele va garantez ca nu v-ar trebuii.Le aduc in tara ,le strang suruburile din interior de la mobila si sunt ca noi.Asta de la viteza cu care vin.
Va multumesc tuturor ptr. mesaje. Am vazut cateva rulote la Brasov dar nu mi-a placut in mod deosebit nici una. Parca toate aveau acel miros specific.
Liliana, te rog sa-mi trimiti pe e-mail cateva foto ptr. cele 2 rulote de care ziceai.
Sincer, as prefera sa am de unde sa aleg :). De aceea as fi dispusa sa merg pana in Olanda, Germania.
Recomandam firma ROGERS dinTg. Secuiesc de unde am achizitionat de curand rulota. Dl. Tanko Sandor aduce rulote impecabile din Olanda, la preturi accesibile si este o persoana foarte serioasa. Date de contact gasiti pe ste-ul www.ruloteturistice.ro. Cele 15 rulote vizionate erau foarte ingrijite iar preturile ptr. toate buzunarele, de la 1000 euro pana la 7000 euro.