REZERVOR DE APA CONFECTIONAT...

Discutii despre functionarea, intretinerea si repararea instalatiei de alimentare cu apa.
Reguli forum
Asigurati-va ca ati citit si insusit Regulamentul acestui forum.
Dupa prima logare pe forum va rugam sa accesati "User Control Panel" si sa va completati datele personale, acesta incluzind Localitatea, marca masinii si a rulotei din dotare.
Nerespectarea acestor reguli atrage dupa sine stergerea userului din baza de date a forumului.
Doru Stoicescu
Membru forum
19

REZERVOR DE APA CONFECTIONAT...

Mesaj de Doru Stoicescu »

beldiman_marius scrie: Am gasit pe cineva care poate sa faca rezervoare plate, orice dimensiune,chiar si cu pereti anti-balans, din material plastic(cred ca propilena) sudat- gros de vre-o 4-5 mm. Mi-a facut un calcul la un rezervor de 100 litri ar fii undeva pe la 250-300 lei. Pentru cine intereseaza pot sa dau relatii pe pm.
Ne intereseaza. Si nu numai pe mine, ci sigur pe multi alti participanti la forum . Deci nu va jenati si dati-ne relatii (daca nu-i ceva de ascuns, ilegal sau mai stiu eu...) despre ce-i vorba, adresa , telefon etc.
Nu-i vorba de publicitate. Si chiar de-ar fi, este in interesul nostru, clubrulotistii, sa ne ajutam.
Ajuta-ne cu relatii sfaturi etc.
Multumim pentru ajutor.
Radu Pascu
Membru forum
15
Oras: Brasov
Data nasterii: 11 Sep 1958

Re: REZERVOR DE APA CONFECTIONAT...

Mesaj de Radu Pascu »

Eu am bidon de apa din dotare 40L si tot nu este suficient. Acum am achizitionat un alt bidon tot de 40L la care am "montat" doua roti de la un carucior si o pompa de apa 12V normala de RV. Am mai cumparat si un buson exterior cu stut cu cupla rapida standard pentru furtun de gradina. In compartimentul de butelii am o priza de 12V si inaecst mod simplu am rezolvat problema elegant fara dureri de cap. Intentionez sa montez si un rezervor mare pentru apa menajera sub rulota, care sa poata fi golit unde nu deranjeaza pe nimeni.
invata repede si aplica... tot repede.

RENAULT Megane IV TCE140
Rulotă T.E.C. Siena Saphir 390T
tel. 0742044570
Odenie Sergiu
Membru forum
15

Mesaj de Odenie Sergiu »

Poate postati o poza a "ansamblului"(adaptat pe bidonul respectiv),ca eu n-am prea inteles care problema s-a rezolvat!?Adica un rezervor in cutia buteliilor?conectat in paralel la cel existent in rulota,cu o alta pompa/sau reumplerea celui existent/poate mi-a scapat ceva...
Volkswagen Golf+Dethleffs Nomad RD3/in general...OFF CAMPING

Ești considerat geniu nu numai prin ceea ce ai scris, ci și prin ceea ce ai evitat să scrii.
Gavriil Stiharul
Sorin.Sibiceanu
Membru forum
16
Oras: ora
Data nasterii: 21 Mar 1908

Mesaj de Sorin.Sibiceanu »

Sergiu , are un stut si priza in compartimentul buteliilor la care se cupleaza cu un furtun de la bitonul cu rotile care este incarcat din exterior cu apa , in momentul in care nu mai are apa in cel al rulotei il baga pe asta sau lucreaza concomitent . Asa cred eu , si sper sa fie asa ca fac si eu o treaba dasta .

Sanatate,
Dacia Duster 4x4 + Fendt Karaat 470TF
Tel: 0766652014
Odenie Sergiu
Membru forum
15

Mesaj de Odenie Sergiu »

Concomitent nu vad cum sa lucreze;cand actioneaza robinetul asupra pompei initiale,ar trebui sa actioneze in paralel si asupra celei de-a doua pompe,iar al doilea bidon sa fie racordat la ceeasi conducta de apa care alimenteaza chiuvetele.In acest caz,prima pompa ar lucra in gol"pe uscat",nemaifiind apa in acel bidon si nu stiu daca e bine pt.pompa.La pompa dusului portabil pe care-l am(care are aceeasi constructie ca a pompei din rulota),scrie ca nu trebuie sa functioneze decat in imersie.De aceea poate clarifica subiectul d-nul Pascu.

Ești considerat geniu nu numai prin ceea ce ai scris, ci și prin ceea ce ai evitat să scrii.
Gavriil Stiharul
Sorin.Sibiceanu
Membru forum
16
Oras: ora
Data nasterii: 21 Mar 1908

Mesaj de Sorin.Sibiceanu »

Da , cam asa este trebuie sa ne spuna si noua cum a facut , ai idee de unde pot cumpara o baterie de chiuveta de bucatarie cu contact in ea si sa se rabateze , cea mai ieftina . Am stat si m-am gandit acum cred ca pun bidonul in partea din fata sub pat si trag furtunetele prin protectie de cablu tv plastic dala de pus in casa sa treaca firele prin el , trag si furtunul si firul de alimentare . Incarcarea cu apa o voi face manual cu alt bidon , oricum apa voi pune in el doar la stationare cind folosesc chiuvetele .
De luni ma apuc de treaba sa masor sa vad pe unde vin cu furtunul si firele sa vad cu fac montajul si fixarea bidonului . De achizitionat , ma duc in piata la Moghioros la rusi si caut acolo unul sa aduca la forma care vreau eu , cei din Bucuresti pot cauta acolo , il fixez cu lemn si silicon restul mai ramana de vazut .

La sfirsitul luni vreausa ies undeva , sint ceva doritori?, hai sa organizam ceva sa facem o iesire de 3 4 zile , ce ziceti?

O zi buna,
Dacia Duster 4x4 + Fendt Karaat 470TF
Tel: 0766652014
Odenie Sergiu
Membru forum
15

Mesaj de Odenie Sergiu »

Am sa citez din postul lui Amarazeanu Marius :"puteti sa va adresati catre nea' Sandu(stiu ca nu agreaza aceasta formula ),Peti ,firma Exis,Motorhome .Daca am ratat pe cineva scz. Nu vreau sa fac reclama cuiva anume!"
Cei care au accesorii au si o gama variata de robineti.In f. de pret,apropierea de locul de distributie,etc.poti alege...

Gavriil Stiharul
Sandu Toma
Membru forum
17

Mesaj de Sandu Toma »

Rezervorul suplimentar poate fi conectat prin "principiul vaselor comunicante". Adica, pui un stutz la partea de jos a fiecarui rezervor si le unesti cu un furtun.
Atentie atat la nivelul superior de umplere cat si la cel inferior pentru a putea evita inundatiile in primul caz sau pentru a nu ramane cu apa neconsumata in al doilea caz.
!!! Neaparat rezervoarele vor fi prevazute cu robinet de golire in anotimpul rece sau pe timpul deplasarii !!!
De folosit se foloseste o singura pompa .
Pentru robineti, cel mai bine ar fi sa apelati la Peti (vezi catalogul http://www.falle.at)
Fişiere ataşate
IMG_0553.jpg
IMG_0553.jpg (2.89 KiB) Vizualizat de 4151 ori
Orice problema are o rezolvare practica
Marius Beldiman

Mesaj de Marius Beldiman »

Revin cu detalii!
In drumurile mele am vazut la un magazin de materiale de construcii(in Bragadiru si ulterior si in Doraly) un rezervor de 100 litri, cilindric, dispus orizontal, cu cana in partea de jos si cu orificiu mare de umplere pe deasupra. Ce mi-a atras atentia este faptul ca este confectionat manual printr-un proces gen sudura, dintr-un material gros( circa 4-5 mm) si este uimitor de usor. Am luat legatura cu persoana care face aceste rezervoare si am intrebat daca poate sa faca si ceva mai special, adica plat si pe comanda.Mi-a zis ca se poate face orice, functie de preferintele clientului( ei ocupindu-se de rezervoare industriale mai mult). I-am facut o schita cu un rezervor de cca 100 litri cu doua stuturi la baza de jos
Firma se numeste SC EUROGALVANIC SRL
am discutat cu domnul Adrian Clenici- director
tel : 0722.62.82.44
mail: eurogalvanic@yahoo.com
sector4, Bucuresti

PS: banuiesc ca daca cineva poate purta o discutie mai aplicata, pe un numar mai mare de rezervoare se poate ajunge si la ceva preturi mai mici. Interesant este ca poate face si pereti anti balans, precum si suport de prindere de podea. Eu recunosc ca nu am mers inainte cu proiectul pt ca nu dispuneam de bani, dar poate aceasta informatie va fii utila pentru cineva.
Sa auzim de bine!
Marius Beldiman

Mesaj de Marius Beldiman »

Apropos: cred ca ar putea confectiona si cadite de dus(pentru cei ce vor sa improvizeze ceva); asta nu am intrebat, acum mi-a venit in minte, citind postarea unui coleg.
Bogdan George
Membru forum
17

Mesaj de Bogdan George »

Salutare
Nu stiu daca se merita deranjul un rezervor la exis cu fixare permanenta de 112 litri e 80 euro cu gaura pentru pompa cu golire pe dedesubt cu fixare etc .
Doru Stoicescu
Membru forum
19

Mesaj de Doru Stoicescu »

Bogdan George scrie:Salutare
Nu stiu daca se merita deranjul un rezervor la exis cu fixare permanenta de 112 litri e 80 euro cu gaura pentru pompa cu golire pe dedesubt cu fixare etc .
Merita George Bogdan. Il faci exact pe dimensiunea spatiului liber cel poate avea fiecare in rulota.
Eu mi-am mai montat pe rulotele anterioare rezervoare standardizate si nu am fost multumit din cauza ca ocupa mult spatiu, la un volum mic de apa etc.etc. , nu intru in amanunte.
Caut de cativa ani pe cineva sa faca asemenea rezervor, la comanda, pe dimensiunile solicitate de mine.
Daca nu ma interesa economia spatiului din rulota binenteles ca-i mai economic sa iau unul de gata.
Multumim Beldiman Marius. Voi cauta accea firma.
Scrie răspuns