Excursie in America-

Reguli forum
Forum rules
Asigurati-va ca ati citit si insusit Regulamentul acestui forum.
Dupa prima logare pe forum va rugam sa accesati "User Control Panel" si sa va completati datele personale, acesta incluzind Localitatea, marca masinii si a rulotei din dotare.
Nerespectarea acestor reguli atrage dupa sine stergerea userului din baza de date a forumului.
JOHN NASTASE
Membru forum
15

Excursie in America-

Mesaj de JOHN NASTASE »

SA VIZITAM AMERICA, CU COSTURI REZONABILE
- PARTEA I -
Am retinut "apostrofarile"unor colegi rulotisti,care nu agreaza sejurul intre patru pereti de hotel,dar totusi ,este bine sa cunoastem si alte locatii din lume,chiar daca trebuie sa renuntam la rulota.Imi iau permisiunea sa ofer cateva idei si informatii,izvorate din experienta mea de cetatean american,care a trevaluit America de-a lungul si de-a latul.Viza de la ambasada americana,nu mai constituie o problema dificila,ca pe vremuri.
Pentru o astfel de excursie accesibila pentru cei cu punga nu prea subtire,sunt necesare in jur de 50-60 zile.Deplasarea trebuie facuta cel tarziu la inceputul lunii mai,deoarece se circula si prin zone subtropicale,cum este California,Arizona si Nevada,unde un "temperat "de la noi,nu rezista in lunile iulie-august.Nu trebuie luate haine multe,doar ceva blugi si tricouri,o geaca pentru ploaie.Trebuie cumparat de acolo strictul necesar de vesela si tacamuri,un aragaz de voiaj,un cooler pentru gheata.In general se aterizeaza la New York,te cazezi 2-3 zile la un motel marginas,mai ieftin[60-70 dolari pe noapte].In centru,hotelurile sant la 200-300 dolari.Daca ai cunostinte de limba engleza este f.bine.Dupa aceea inchiriezi o masina,cu cca.1500 dolari pe 60 zile,care include si asigurarea Casco,de preferat un microbuz de dimensiuni mici,pentru ca sunt situatii cand nu gasesti cazare si esti nevoit sa dormi in masina.
Este bine de plecat in doua cupluri pentru ca te ajuti reciproc si motelurile pe autostrada au camere cu doua paturi duble,deci pentru patru persoane.Ca roman" descurcaret",poti sa servesti breakfastul la hotelurile din complexele unde te cazezi,deoarece nimeni nu te intreaba nimic.
Trebuie sa cumperi un Atlas Rutier,fara de care nu te poti orienta.Distantele se masoara in mile[1,6km].Limita de viteza difera de la un stat la altul si este intre 55-70 mile[90-110km] pe ora.In localitati politia urmareste strict respectarea regulilor de circulatie,pe autostrazi mai putin.Cu carnetul de conducere romanesc se poate conduce un an de zile;nu este necesar carnet international.Distantele intre orase sant f.mari,nu se compara cu Europa.Benzina este mult mai ieftina decat in Europa,40-50 centi pe litru,adica 1,5 lei.

- PARTEA A II-a-

Ce se poate vizita?Turul N.Y.[1-3 zile]cu autocare speciale,care costa cca.50 dolari.Trebuie mers si pe jos in Manhattan la Statuia Libertatii si alte locuri interesante.De la N.Y. se merge la Cascadele Niagara,dupa aceea la Washington,unde se viziteaza numai centrul.Se coboara apoi pe litoralul Atlanticului,unde neaparat trebuie vazute cel putin celebrele statiuni Virginia Beach,Myrtle Beach si Daytona Beach.Continuam spre sud in Florida,unde nu trebuie ocolite Miami Beach,Orlando si Tampa.Daca este timp,se pot vizita modernele orase Dallas,Atlanta si chiar Memphis,orasul lui Elvis.De la Tampa o luam spre nord spre orasul New Orleans,devastat de Taifunul Katrina,apoi continuam pana la Las Vegas, pe care daca nu il vezi,excursia in America este un nonsens.Aici trebuie sa stai 3-4 zile,pentru ca ai ce sa vezi.Sunt multe shawuri,dar cel mai spectaculos este Solleil Circus,care este cam scump[100-150 dolari],dar merita pentru ca vezi un spectacol de neimaginat,si care-ti ramane in memorie pentru toata viata.De aici mergem la Los Angeles,unde sunt necesare 2-3 zile;special este Hollywood,descris de mine in detaliu, in cartea Regele unei legende.Continuam spre nord unde intalnim o salba de statiuni de pe litoralul Pacificului,si ne oprim in pitorescul oras San Francisco,unde obligatoriu trebuie vazuta inchisoarea de pe insula Alcatraz,legata de celebrul Al Capone,descris de asemenea in lucrarea mea America,istorie si mit.
Pana aici am parcurs cam jumatate din drum si din timp,dupa care o luam inapoi spre est,dar pe o autostrada mai din nord si vizitam orasul Reno,asemanator cu Las Vegas,apoi Salt Lake City,legat de mormoni,orasul Denver,apoi continuam la distanta mare spre Chicago,Detroit si Cleveland,dupa care ne indreptam spre N.Y.unde predam masina inchiriata.In functie de timp si posibilitatile din punga,se pot vizita si alte locuri,iar unele precizate mai sus se pot evita.
Acest tur,dar ceva mai lung,mi-a luat mie si sotiei ,75 de zile si ne-a costat 9ooo dolari.Este bine de plecat din tara cu dolari si nu cu euro.Biletele de avion se cumpara dus-intors si costa in jur de 500 euro de persoana.Companiile aeriene Malev[ungureasca]si Lot[poloneza],au printre cele mai convenabile bilete.In speranta ca prezentele randuri nu au fost plictisitoare,le spunem drum bun rulotistilor care doresc sa treaca Atlanticul fara rulota.

John Nastase
Odenie Sergiu
Membru forum
15

Re: Excursie in America-

Mesaj de Odenie Sergiu »

Ca si costuri intr-adevar este cam costisitor pentru posibilitatile multora,dar e de retinut,poate pe cand iesim la pensie,daca pana atunci vom ajunge cu ele la nivelul "vestului"...si...daca o mai apucam :mrgreen: .Dar,la fel cum se poate inchiria o masina,cred ca se poate inchiria si o rulota(doar acolo se si traieste in rulote,nu?) sau chiar un camper(cel putin in Canada se poate si se practica);in acest caz,probabil scazand costurile cazarii si s-ar pastra si pasiunea rulotista.Ca si trasee,cred ca ar fi de fapt un tur al americii,posibilitatea de a trai Live "visul american".Pana una alta,pentru unii din noi chiar si Europa este inca un vis costisitor,dar nu se stie ce ne rezerva viitorul.
Volkswagen Golf+Dethleffs Nomad RD3/in general...OFF CAMPING

Ești considerat geniu nu numai prin ceea ce ai scris, ci și prin ceea ce ai evitat să scrii.
Gavriil Stiharul
Cristi Dronca

Mesaj de Cristi Dronca »

Frumos filmul asta mi-a placut,pe bune, daca mai ai idei din astea te rugam sa ne mai spui.Poate data viitoare ne spui niste circuite turistice din Africa sau Asia,au aia niste chestii domne,de te lasa ca la dentist.Si daca vor fi tot atat de frumoase,ma deconectez de la televiziunea prin cablu ca nu mai imi trebuie Discovery :lol: :lol: Iar tie daca iti vine ideia sa vinzi si bilete pentru asta te-ai scos,va fi afacerea vieti tale,daca nu ai reusit sa te pricopsesti in America,poate tot aici la Romania noastra este mai bine,ca de aia te-ai intors,sau ne scri din NY,ca sa ne faci in ciuda.Peisajele si minunatiile tarii noastre ai ajuns sa le cunosti cel putin la fel de bine precum cele din Mexic si SUA ? :shock:

Povestea dupa cum am mai spus chiar este frumoasa,dar in privinta invitatiilor la Acapulco si a unui circuit prin toata America de Nord,te rog sa cobori cu picioarele pe pamant,si sa fi putin mai realist.Crezi ca membrii forumului vor face repede cozi la cele doua companii aeriene pe care le-ai amintit,sa-si cumpere bilete,sau ca poate noi cei de aici de pe Clubrv vom inchiria un autocar pentru acest circuit,sa iesim mai ieftin la bani.
Daca vrei sa ne povestesti din experientele tale,te rugam sa deschizi un nou topic la rubrica cafenea,sau la imagini si impresii din excursii si nimeni nu te va mai ironiza,iar comentariile si interbarile vor fi decente,pertinente si adresate cu seriozitate,dar sa ne propui circuite din astea da-ti seama te rog,ca multi dintre noi daca ar avea banii acestia pentru excursii,ar avea idei cel putin la fel de bune ca ale tale.
O zi buna !

P.S. - Ai ceva si cu America Centrala,cu Amazonul ? :lol:
Odenie Sergiu
Membru forum
15

Mesaj de Odenie Sergiu »

Eu unul,n-am scris cu ironie;chiar mi-ar placea sa am ocazia sa vad America,la fel de usor cum altii vad Europa(cu sau fara rulota).Nu cred ca e neaparat necesar sa fi vazut toata Romania,(mai ales dupa ce citesti topicul:"De ce m-am saturat sa fiu roman" :lol: ) S-a mai gresit locatia topicului si in alte cazuri,nu vad in asta un motiv de ironizare.
P.S.Am constatat ca sunt si alti colegi de forum care au posibilitati materiale,incomparabile cu ale mele sau ale altor colegi si au avut posibilitatea sa vada locuri la care eu inca visez :oops: ;dar nu sunt invidios;bravo lor daca au aceasta sansa/posibilitate.Cum speranta moare ultima,sper si eu sa apuc ziua cand voi putea face la fel ca ei 😉 . Pana atunci,de ce sa nu visez la o calatorie in America sau poate in Japonia...macar cu asta sa raman.

Ești considerat geniu nu numai prin ceea ce ai scris, ci și prin ceea ce ai evitat să scrii.
Gavriil Stiharul
Cristi Dronca

Mesaj de Cristi Dronca »

Raspunsul meu ii era adresat lui John Nastase,nu dvs.
Costin Tabra
Membru forum
17
Oras: București
Data nasterii: 12 Iul 1970

Mesaj de Costin Tabra »

Cristi,

Cati dintre noi se pot lauda ca au vizitat TOATA Romania si nu mai au NIMIC de vazut aici? Asta, asa cum spunea si Sergiu Odenie, nu ne impiedica sa iesim in Europa si sa vedem si alte locuri.

Iar daca privim lucrul acesta constructiv, cele povestite de John Nastase sunt o propunere de a vizita si alte locuri, cu recomandarile celui care deja a trecut pe acolo. Nu cred ca asta e motiv de tratare superficiala a subiectului sau a autorului. Parerea mea...
Ford Focus Tournier 1,6 TDCi + Wilk DeLuxe 450
Membru asociat
+40 729 082819
+40 730 RULOTA
costin.tabra@gmail.com
Odenie Sergiu
Membru forum
15

Mesaj de Odenie Sergiu »

@Cristi Dronca
Poate ca nu am inteles,da am inteles ca se cam, bate cap in cap :Citez :"Uitati-va la voi,unul hais si altul cea.(stiti vorba din popor).Cum are un roman o parere,al doi-lea sigur va avea alta parere,opusa binenteles,si asta este o chestie generala care ne caracterizeaza.
Pentru ca suntem romani,pentru ca numai noi avem intodeauna dreptate,pentru ca nu suntem toleranti,si unii nici educati, sau civilizati..."
(afirmatiile va apartin) cu ceea ce postati aici;este opinia mea.
L.E. Am citit postarea dvs.de mai sus,inainte de a fi modificata.Raspunsul este pentru acel continut,care acum s-a "modificat";vad ca nu va asumati ceea ce scrieti 😉
Printre ultimele afirmatii erau:"esti prea carcotas"..."nu ai inteles nimic din ce am scris"..."daca vrei ai verde sa vizitezi America"...restul le-ati sters reeditand postul (asta ca sa nu creada cei care citesc,ca am vazut OZN-uri si nu inteleg ce am scris).Multumesc de remarci,nu stiu cu ce am gresit mai sus,am spus doar opinia mea :shock:

Gavriil Stiharul
Cristi Dronca

Mesaj de Cristi Dronca »

Da este foarte adevarat ca am reeditat postul,nu ai vazut OZN-uri,dar am considerat totusi ca mesajul era prea dur totusi,si am dorit sa fiu putin mai conciliant,si sa nu dau nastere la discutii inutile, dar va ca ai de gand sa zgandari ceva...dar acum nu mai doresc sa fiu,si nici nu sunt las si nu ma dezic de ce spun asa ca ia de bun ce ai citit mai devreme.
Raspunsul ii era adresat lui John Nastase,de ce te bagi in seama singur chiar nu inteleg.
Sau am deranjat ca tocmai aveai bagajele pregatite sa pleci in America de 1 Decembrie,si nu stiai pe unde sa o iei ? :lol:
Carcotas. Da esti carcotas,pentru ca dupa ce ai vazut ca am reeditat postul (si asta din bun simt pt.a nu da nastere la discutii inutile si certuri si contraziceri,ai continuat sa ceri explicatii pe public si uite ca le-ai primit,iar daca erai un pic mai civilizat imi cereai explicatii pe PM.)
Am reeditat postul nu pt.ca nu-mi asum ce scriu (asta ar fi un fel de lasitate),ci pentru ca am vrut sa nu ajungem aici.
Odenie Sergiu
Membru forum
15

Mesaj de Odenie Sergiu »

Off topic
Multumesc ca recunosti ce ai scris.Postul meu era scris deja,cand am constatat ca ai sters aproape tot,deci ceea ce am scris eu ulterior,nu mai avea nici un inteles,daca nu specificam de ce am scris.Acesta era motivul si am adaugat asta ca L.E.! Eu nu ma angajez in discutii inutile,decat la obiect,ca dovada,am dorit doar sa-ti clarific nedumeririle.
Pe alt forum in regulament exista prevederea:" Daca doresti sa editezi (modifici) un post, ai la dispozitie 2 ore pentru aceasta. Totusi, daca dupa acel post exista interventii ale altor utilizatori, iar prin modificare sensul postului tau este schimbat total, acea succesiune de posturi nu va mai avea nici un înteles. Este, asadar, interzisa aceasta practica."
Cred ca este utila pe orice forum si ar trebui adoptata.
Bagajele le am pregatite anul asta de 1 Decembrie pt.Dubai :mrgreen: (mi-a placut ce a postat Marius de pe acolo si...).Poate anul viitor America 😉 parca poti sa stii...
On topic.
Poate domnul Nastase revine cu precizarea daca acest turneu se poate face cu o rulota/camper inchiriate de acolo si daca asta ar reduce costurile.Poate intr-o zi... cine stie viata ne poate fi mai favorabila calatoriilor si nu va fi doar o utopie,calatoria in America.Cred ca este ceva inedit pentru oricine.Poate ne spune daca pe acolo este dezvoltat spiritul rulotismului ca si la noi sau nu.Citisem pe aici ca un alt coleg,stabilit la Paris,a plecat intr-o calatorie in jurul lumii cu familia,cu un camper.Chiar daca noi vom avea sau nu sansa/posibilitatea sa facem o calatorie asemanatoare,cred ca a fost interesant sa citim despre acea experienta.

Gavriil Stiharul
Cristi Dronca

Mesaj de Cristi Dronca »

Asa cum am putut eu sa reeditez poate oricine,functia edit este valabila dupa lansarea postului 10-15 min.pt a putea sa ne corectam greselile gramaticale.
In a doua parte a postului meu in care ii raspundeam d-lui Nastase,veneam cu sugestii concrete cum sa ne mai povesteasca chestii din astea, fara sa existe riscul de a fi tratat superficial de ceilalti membrii ai forumului,tocmai pentru ca mi-a placut si mie ce a scris dinsul, din punct de vedere al documentarului din continut.Este adevarat ca am pus un pic de sare si piper peste randurile mele, asta pentru a da o nota hazlie,pentru ca invitatia nu are nici o sansa de reusita si este una de domeniul SF-ului,in conditiile actuale de criza financiara,si al costului total aproximativ 9.000 dolari,daca nu si peste,de durata de timp, de nu stiu cate zeci de zile ce sa mai zic.
Cand d-nul Nastase propunea acelasi gen de excursie dar la Acapulco,si chiar era ironizat si luat la misto,eu nu am avut nici o interventie in sensul asta,dar nici nimeni, nu i-a luat apararea,ba din contra fratilor, ati pus paie pe foc cu totii.
Nu am nimic nici cu tine nici cu John si repet din punct de vedere al documentarului din post mi-a placut si mie,de-asta ii propuneam sa vina si cu episoadele urmatoare despre Asia,Africa.America Centrala,Amazon,si chiar mi-ar place prin Australia cu rulota, ca o trecem cu bacul ala mai mare de merge si peste ocean :lol:
O zi buna tuturor !!!
Marius Beldiman

Mesaj de Marius Beldiman »

Prerea mea:
1. sint foarte multe topicuri pe forum care nu au nici un raspuns! de ce? subiectul pe care-l aborda nu a interesat pe nimeni!
2. in ceea ce priveste topicul postat de domnul Nastase, mie mi se pare o initiativa foarte frumoasa si demna de laudat cu toate ca ,sincer, poate parea putin deplasata sau de meatins( poate chiar si pentru moment) de unii dintre noi. O initiativa foarte documentata care sint convins ca a fost facuta de buna credinta si nu la misto! Sa nu fin circotasi si sa spunem ca, daca ne-am fi permis o astfel de calatorie, am fi raspuns cu drag invitatiei acestui domn( pe care nici macar nu il cunosc). Asa ca: pina in momentul in care ne vom permite sa lasam omul in pace si sa ne stavilim invidia! Se stie ca printre noi nu sint numai "nevoiasi"! " Rulotismul nu este un turism ieftin!"- scrisese pe undeva cineva. Poate ca in cele din urma se va gasi cineva si va raspunde afirmativ propunerii domnului Nastase, iar noi ne vom minuna de peripetiile si frumusetile pozelor pe care ni le vor arata la intoarcere.

Asa ca lasati oamenii in pace daca nu sinteti interesati de propunerile lor! Cititi si atit! Daca sinteti interesati de subiect raspundeti daca nu vedetiva de treaba!

PS: Sergiu, ma bucur ca ti-au placut pozele si filmuletele mele din Dubai. Sincer ma asteptam sa se iste si acolo o intreaga polemica. Am facut un lucru din inima: sa arat tuturor ceva frumos de acolo! Si apropos: eu am fost in Dubai pentru ca am avut o ocazie unica nu ca as fi vazut toata Romania!
Odenie Sergiu
Membru forum
15

Mesaj de Odenie Sergiu »

In privinta invitatiei la Acapulco,da a fost ironizat de multi,pentru ca probabil se credea ca exista vreun interes financiar de a duce oameni acolo(in afara de extravaganta excursiei,care mai era si fara legatura cu rulotismul).In acest topic insa,eu inteleg ca ne-a aratat ca se poate face(si chiar a facut) un tur al Americii,(nu a facut o invitatie de a participa cineva la asta;excursia s-a consumat deja)cu o suma modesta sau nu,nu cred ca ne putem exprima daca nu cunoastem costurile unei astfel de "escapade".Poate,daca la Impresii din excursii va posta si niste fotografii din acest turneu,va fi chiar ceva inedit,cred ca putini au avut ocazia sa viziteze SUA atat de amanuntit.Daca ne va da si niste relatii despre posibilitatea/rentabilitatea de a face un asemenea turneu ajutati de o rulota/camper,atunci cred ca se va incadra si in spiritul forumului care promoveaza rulotismul.Cei care nu doresc(sau nu-si permit) o asemenea calatorie,cum spunea si Marius se pot rezuma la a citi sau nu postarile respective,fara comentarii malitioase la adresa lor. 😉

Gavriil Stiharul
Încuiat