Reguli forum
Asigurati-va ca ati citit si insusit Regulamentul acestui forum.
Dupa prima logare pe forum va rugam sa accesati "User Control Panel" si sa va completati datele personale, acesta incluzind Localitatea, marca masinii si a rulotei din dotare.
Nerespectarea acestor reguli atrage dupa sine stergerea userului din baza de date a forumului.
In atentia celor care in aceasta iarna doresc sa faca excursii in Austria, sau sa traverseze aceasta tara cu sau fara RV-uri: incepand de la 1 noiembrie si pana la 15 aprilie in Austria este obligatoriu echiparea cu cauciucuri de iarna a autovehicolelor cand circula pe sosele acoperite cu ghiata sau zapada. Amenzile sunt in plaja de 35euro-5000 euro!!! Cea mica daca esti depistat prin sondaj si creste progresiv in caz ca ingreunezi circulatia, maxima fiind acordata la blocarea unei benzi sau a tot drumului. In caz ca aveti accident in procesul verbal se va mentiona echiparea/neechiparea autovehicolului cu aceste tipuri de cauciuc, fapt care va cantari mult in legatura cu asiguratorii! Sursa: un material tradus pe pagina de web a MLK (clubul autorulotistilor din Ungaria) din legea circulatiei austriece. Interesant este ca nu se vorbeste decat de cauciucuri de iarna si nimic despre cele all sezon :roll: .
In fata cabanei mele pe roti nu-si construieste nimeni un bloc!
Camper Chausson/Fiat Ducato
Eu stiam inca de anul trecut cand am fost pana in Germania ca sunt obligatorii (si la nemti)de la 1Noiembrie,indiferent de starea carosabilului(nu doar pe zapada si gheata).Ca atare am venit in 3 noiembrie (cu rulota)cu rotile de iarna puse si afara erau cam 17-18 grade :evil:
Nu stiu cum e in Germania, la austrieci scrie clar ca pe drumuri publice cu zapada si ghiata (Shnee und Eis). Dar e normal ca in perioada de iarna nu o sa pleci la drum cu cauciucuri de vara pe masina si in portbagaj cu cele de iarna, pe care sa le pui cand dai de zapada :D .
In alta ordine de idei rog admin sa corecteze titlul topicului...eu nu mai reusesc :oops:
In fata cabanei mele pe roti nu-si construieste nimeni un bloc!
Camper Chausson/Fiat Ducato
Inainte de a pleca(in Germania),am citit despre asta,pe VW forum.Ca sa fiu sigur,am intrebat un prieten care domiciliaza si lucreaza in Austria si mi-a confirmat ca,DA trebuie montate cauciucuri de iarna incepand cu 1 noiembrie si in Austria,indiferent de starea vremii.Asta era anul trecut;daca de atunci s-a schimbat ceva...nu stiu.Mi-a spus ca este prevazut in legislatia rutiera din Austria,el avand si permis obtinut acolo,cred ca o cunoaste.
Nu am auzit de asa ceva aplicabil si la remorci-rulote..Pe aici,sunt perioade ale anului cu obligativitate de gume termice si/sau lanturi..Daca ajuta pe cineva,gumele all season nu exceleaza in nimic...
Mercedes W124.019,Audi A3 quattro +Hobby Prestige 545,si ultima achizitie,o veche remorcuta de 750 cu suspensie McPherson...
Atentie la DOT,o guma veche e fara valoare,cauciucul devine rigid si isi pierde proprietatile...Mai bine 4 gume noi odata la 4-5 ani decit uzate si vechi...
Mercedes W124.019,Audi A3 quattro +Hobby Prestige 545,si ultima achizitie,o veche remorcuta de 750 cu suspensie McPherson...
Am cumparat in 2007 Pneus Jungle offroad resapate , profil Michelin de iarna , au 2,5 ani de folosinta pe masina, acum trebuie schimbate, s-a uzat si a imbatranit cauciucul. In rest am fost multumit de ele, fara vulcanizari fara probleme destul de usor de echilibrate. Dar se pare ca materialul care se pune peste carcasa veche este mai moale ( e ok pentru iarna) deci se uzeaza mai repede.