Reguli forum
Forum rules
Asigurati-va ca ati citit si insusit Regulamentul acestui forum.
Dupa prima logare pe forum va rugam sa accesati "User Control Panel" si sa va completati datele personale, acesta incluzind Localitatea, marca masinii si a rulotei din dotare.
Nerespectarea acestor reguli atrage dupa sine stergerea userului din baza de date a forumului.
In sfarsit ne-am hotarat, plecam la Capul Nord.
Traseul pe care ne-am propus sa-l urmam ar fi cam asa:
Traseul de plecare
Prima etapa aproximativ 2200 km
Azuga - Brasov - Tg. Mures – Cluj – Oradea – UNGARIA - Debrecen – Miskolc – SLOVENIA - Kosice – Presov - POLONIA– Rzeszow – Stalowa Wola – Lublin – Suwalki – LITUANIA - Kaunas – LETONIA - Riga – ESTONIA – Tallinn
Traversare cu ferryboat-ul in FINLANDA la Helsinki
Etapa a doua aproximativ 1700 km
Helsinki – Tampere – Jyvaskyla – Oulu – Kemi – Tervola – Rovaniemi – Pello – Enontekio – NORVEGIA – Kautokeino – Sillsjavri – Eiby – Rafsbotn – Leipovuono – Smorfjord – Nodrmannset Ytre – Valan – NORDKAPP
Traseul de intoarcere
Prima etapa aproximativ 1900 km
NORDKAPP – Alta – Kvaerangen – Nordreisa – Olderdalen – Tromso – Malselv – Sorreisa – Elvevoll – Magesas – Sjovegan – Fossbakken – Fagernes – Drag – Vefsn – Steinkjer – Trondheim
Etapa a doua aproximativ 2150 km
Trondheim – Sel – Gulen – Bergen – Granvin – Kongsberg – Royken – Frogn – Halden – SUEDIA – Uddevalla – Goteborg – Malmo – DANEMARCA – Copenhaga – Lubeck – Hamburg
Etapa a treia aproximativ 1800 km
Hamburg – Berlin – POLONIA - Wroclaw – Cracovia – SLOVENIA – UNGARIA – Debretin – ROMANIA - - Oradea – Cluj – Tg Mures – Brasov – Azuga
Bineinteles ca traseul va suporta multe modificari, in functie de ce vom intalni pe parcurs.
Daca la plecare am ales o varianta scurta, la intoarcere facem un mare ocol pentru a marca din nou zona Bergen, cu superbul Eidfjord.
Speram sa putem mentine traseul propus pentru a vizita si vedea cat mai multe.
Vom pleca pe 25 iulie (sau 1 august) si speram sa ne intoarcem pana pe 16 august (sau 23 august), mai mult nu putem lipsi de la servici si constructia casei (care va intra intr-o scurta pauza pe durata concediului)
Prima parte pana la Tallinn am vrea sa o facem fara sa vizitam nimic in drum, ideal ar fi sa reusim in 2-3 zile, eventual un ferryboat luat spre seara si sa ajungem in Finlanda la Helsinki unde vrem sa stam 2-3 zile. Mai departe trebuie vizitat Tampere, Oulu, Rovaniemi, si cam atat, restul in Norvegia spre Capul Nord. Aici din nou 1-2 zile si intoarcerea.
La intoarcere se complica foarte mult situatia fiind foarte multe zone superbe de vizitat Tromso, Lofoten, Trondheim, Bergen si toate fiordurile aferente.
Oslo cred ca va fi evitat anul asta din lipsa de timp si mai ales ca am stat anul trecut 3 zile acolo.
Goeteborg mai va manca 1-2 zile fiind un oras superb care nu trebuie ratat.
Malmo obligatoriu 1-2 zile fiind un oras care mi-a placut foarte mult si pe care l-am vazut doar eu, pe timp de iarna, aproape pe intuneric, pe perioada scurta de lumina eram la niste cursuri iar la ora 5 lumina zilei era de mult dusa.
Copenhaga nu intra momentan in plan chiar daca ne-ar place foarte mult, depinde de timp.
Mai departe ramane sa vedem ce ne va permite timpul, o goana nebuna pana acasa sau cateva opriri prin Hamburg, Berlin, eventual modificarea rutei prin Cehia pentru Praga, si acasa (de fapt la servici).
In limita conexiunii la internet va mai tin la curent cu pozitia noastra si mai trimitem ceva poze.
Poze sigur facem din belsug ca ne-am luat scula nouaaaaaaaaa, Canon EOS 50D, vechiul Minolta Dynax 7D avusese o sincopa cu un surub cazut in obiectiv, fapt care ne-a indemnat la nebuneasca achizitie. Dupa ce am luat noul aparat am rezolvat si obiectivul Minoltei dar era prea tarziu, deja-l pensionasem.
Masina nu cred ca va face figuri pe meleagurile natale (scandinave).
Rulota merge bine, toate instalatiile sunt revizuite si functionale (si cu piese de schimb la purtator), a trecut ITP-ul acum 2 saptamani cu brio, franele sunt beton, doar sa nu apara vreun rulment sau alta belea sa ne strice traseul ca altfel nu vad ce-ar putea interveni.
Mai vorbim in functie de evenimente.
Niciodata sa nu mergeti cu viteza mai mare decat poate ingerul vostrul pazitor sa zboare...
George Marcu @ maurice
Campervan Weinsberg CaraBus 600DQ
Am un prieten care a vizitat tarile nordice. Traseul ales este superb, dar timpul alocat mi se pare cam putin. Oricum, veti intalni alti oameni, alta mentalitate in relatia cu mediul, privelisti deosebite.
Va doresc calatorie placuta, fara probleme, sa ne postati cat mai multe poze.
VW Passat/Dethleffs New Line (Beduin) GIGI Secretul FERICIRII nu este sa faci ce-ti place, ci sa-ti placa ce trebuie sa faci! J. Barrie
@Gigi Serpescu
Corect Slovacia, m-am grabit.
@Gigi Stoica
Am fost si anul trecut in zona, chiar daca nu asa la nord, din pacate asta este timpul, stam acasa sau ne incadram chiar daca mai renuntam la vizitele prin tarile apropiate si care pot fi facute mai usor, vezi tarile baltice unde nu am mai fost sau Germania, Austria, Cehia,Ungaria pe care le-am vizitat de nenumarate ori si in care se ajunge foarte usor.
Fata de anul trecut ne propunem "doar" vreo 2000 km in plus, realizabili, cu ceva sacrificii e drept.
vezi aici: viewtopic.php?f=4&t=1487&st=0&sk=t&sd=a&start=15
excursia de anul trecut
Niciodata sa nu mergeti cu viteza mai mare decat poate ingerul vostrul pazitor sa zboare...
George Marcu @ maurice
Canon EOS 50D fain aparat.o sa faci poze bune. fratele are asa ceva si e multumit de el.
sunt totusi 23 zile, cred ca ai sa sari peste tari pe cate le ai mai vazut, de fapt chiar tu spuneai asta.in perioada 3-8 aug vom fi in berlin.nu cred ca ai sa fii in aceeiasi saptamana,dupa cum am citit desfasuratorul.dar daca mai scrii pe net , who know 's. :) .
drum bun si sa va bucurati de ceea ce v ati propus!
Merci de urari.
O sa plecam pana la urma pe 1 august (de fapt sper ca pe 31 iulie, sa mai ciupim o zi) din cauza unor probleme de rezolvat la munca.
Nevasta-mea si cea mica sunt fierte de suparare ca am mai amanat inca o saptamana concediul dupa prima amanare de 3 saptamani, trebuia initial sa plecam pe 3-4 iulie.
@klaudiu
La plecare mergem prin Tarile Baltice, deci imposibil de intalnit prin Berlin in acea perioada.
Concediu placut si sa vizitezi cat mai multe prin Berlin si imprejurimi ca-i frumos.
George Marcu @ maurice
Distractie maxima si asteptam pozele, care sigur ne vor lasa cu gura cascata.
P.S. la anul daca vom fi sanatosi cred ca vom merge si noi, dar nu chiar asa departe, ma gandeam ceva Suedia, Danemerca sau cine stie, oricum esti un deschizator de drumuri in zona aia; sa ne auzim sanatosi si sa ne si vedem :D
Opel Insignia Sport Tourer+Chateau Chiara 450
Când ești mort, nu știi că ești mort. E greu doar pentru ceilalți... la fel și când ești prost. "Philippe Geluck"
Drum bun si vreme frumoasa iti doresc, mai ales la Capul Nord si in Insulele Lofoten. Acestea sunt minunate si chiar e pacat sa ajungi pana acolo si sa nu poti sa te bucuri de peisaje din cauza cetii. Eu m-am intors saptamana trecuta de la Capul Nord si Insulelele Lofoten si inca nu pot sa-mi scot din cap minunatile naturii vazute in excursie.
Numai bine si atentie mare la reni, sunt imprevizibili, daca stau cu capul in jos e ok, inseamna ca pasc si nu sunt o problema, daca insa au capul sus nu sti in ce directie o ia in secunda urmatoare :)
PS. daca ajungi la Capul Nord noaptea, dupa 2 cand nu mai e nimeni pe platou sa admire soarele de la miezul noptii (desi in perioada in care ajungi tu nu stiu daca mai ramane soarele deasupra orizontului la ora 00.00) poti sa ai noroc sa nu mai fie nimeni la barierele unde se plateste taxa de intrare, poti sa campezi sus pe platou fara probleme, sa admiri peisajul in liniste, de unul singur fara puhoaiele de turisti care sunt ziua sau la miezul noptii iar a doua zi sa vizitezi centrul turistic care deschide abia la ora 11 dimineata. Taxa nu e chiar exorbitanta dar nici de neglijat. Eu am ajuns pe la 2.30 la Capul Nord si nu era nimeni la bariere astfel ca nu am platit dar pana la urma nu am pus cortul pe platou pentru ca conditiile erau destul de vitrege. Am coborat cativa km pana am gasit un loc bun de campat si ne-am intors totusi a doua zi la pentru a vizita centru turistic, astfel ca pana la urma am platit si taxa dar daca aveam rulota puteam sa ramanem linistiti in parcarea de pe platou pana dimineata. Biletul de intrare e valabil 48 de ore, astfel ca daca cumva nu prindeti vreme buna din prima si plecati iar peste noapte se face timp frumos puteti sa va intoarceti.
deocamdata doar Suzuki SX4, fara rulota :(
................................ der Weg ist das Ziel