Discutii despre functionarea, intretinerea si repararea instalatiei de alimentare cu gaz (GPL).
Reguli forum
Asigurati-va ca ati citit si insusit Regulamentul acestui forum.
Dupa prima logare pe forum va rugam sa accesati "User Control Panel" si sa va completati datele personale, acesta incluzind Localitatea, marca masinii si a rulotei din dotare.
Nerespectarea acestor reguli atrage dupa sine stergerea userului din baza de date a forumului.
cine e interesat gaseste aici un detector de gas ieftin. vanzatorul zicea ca detecteaza gazul,monoxidul de carbon si fumul.
eu am testat doar cu gaz de la bucatarie si din bricheta si a functionat. ce e bine e ca poate fi legat direct la bateria masinii cat si la 220. in plus are un loc unde cred ca intra o baterie de 9 volti.
Grecea Cristian scrie:sal, pana acum (decembrie) ai incercat detectorul si la fum? Compartimentul pt. baterie permite functionarea fara 12v sau 220v?
Multumesc anticipat
l-am incercat doar pe gaz si merge bine. eu am pus un adaptor si merge si la bateria de 9 volti dar nu tine mult asa ca l-am conectat la bateria rulotei.
la prima ocazie o sa-l testez si cu fum
cu cat mai ieftin cu atat mai prost calitativ...
nu spun din gluma,si e mai bine daca nu oferim asemenea lucruri celorlalti
dupa ce se sufoca cineva cu aparat cu tot,e tarziu de spus pardon.
luidort peti scrie:cu cat mai ieftin cu atat mai prost calitativ...
nu spun din gluma,si e mai bine daca nu oferim asemenea lucruri celorlalti
dupa ce se sufoca cineva cu aparat cu tot,e tarziu de spus pardon.
nu vreau sa intru in polemica dar l-ai vazut? testat? tinut in mana?
majoritatea nu folosesc nimic si, zic eu, e mai bine sa punem unul ieftin decat nimic.
daca o sa studiezi piata o sa vezi ca poti sa-l cumperi si de la noi cu 200 de lei. asa e bine? e scump deci e mai bun calitativ? nu. e acelasi lucru doar ca romanasii nostri baga un adaos tipic plaiurilor mioritice.
rolland ma intelegi gresit
eu nu vorbesc contra nimanui,eu daca vreau sa spun ceva e pentru intreresul cuiva,adica in interesul tau,
nu oferi nimani chesti de securitate ! care ori functioneaza ori nu,dar daca se intimpla o nenorocire tu est acuzat ca ai oferit ?
intelegi ?
si ce spun este regula pitei "normale",adica la un pret scazut nu ai cum sa oferi un lucru de calitate.
la siguranta vietii nu egzista aproape bun
daca tu folosesto e bine,dar daca la cineva nu functioneaza si se intimpla o nenorocire tu cum mai dormi?
intelegi? sper...
Nu vreau sa fac pe desteptu dar...
Constructia detectoarelor au la baza un senzor...de care o fi catalitic, semiconductor, etc (nu intru in amanunte constructive)
Pentru metan (CH4) este un tip
Pentru GPL (sau LPG) alt tip
Pentru monoxid de carbon (CO) alt tip
Pentru vapori de gasolina (benzina)
Pentru hidrogen (H2)
Si lista poate fi marita, dar astia sunt senzorii uzuali.
Nici un producator nu a putut realiza un senzor care sa detecteze doua gaze (in conditii optime si care sa poata fi etalonat, valoarea de calibrare se situează în gama 5-20% din LIE = limita inferioară de explozie, LIE = maxim 1% gaz în atmosferă), si aici vorbesc de producatori importanti, nu de ageamii care fac doar sonerii si buzzere.
Cei care au detectoare pentru 2 sau mai multe tipuri de gaze au in interiorul dispozitivului 2 sau mai multi senzori.
Un detector cu senzor de metan va sesiza si GPL-ul sau CO, dar nu la o concentratie care sa nu fie periculoasa pentru om.
Mie in bucatarie, mi-a afumat toti peretii de la cuptor pana detectorul de metan sa intrerupa gazul.
Eu in rulota am un detector de CO (care se monteaza la tavan) si 3 detectoare de gaz GPL (care se monteaza la pardoseala) puse sub aragaz, in spatele trumei si unul in compartimentul buteliilor.
Cel de CO, daca dormim 4 persoane in rulota, cu trapa si ferestrele inchise, pe la 4-5 diimineata incepe sa urle, respiratia umana contine CO.
Ca fapt divers, in tarile Scandinave, prin lege, toate camerele de hotel au in permanenta aport de aer proaspat si evacuare de aer viciat din camera. Legea a fost introdusa dupa ce au murit cativa oameni (beti turta) care au dormit in camere inchise ermetic (ferestre termopan si usi etanse).
Orice detector, oricat de prost, este mai bun decat nimic.
Ideal ar fi unul bun, desigur.
Niciodata sa nu mergeti cu viteza mai mare decat poate ingerul vostrul pazitor sa zboare...
George Marcu @ maurice
Campervan Weinsberg CaraBus 600DQ
Multumesc tuturor pentru opiniile exprimate, voi fi atent cand am sa achizitionez detectorul.
Sarbatori fericite si un an nou plin de realizari alaturi de cei dragi!
Salut,
ce parere aveti despre acest detector, credeti ca si-ar face treaba? http://heiztechnik.ro/mv/protect-detector-p-29.html
Un dezavantaj ar fi acela ca e cam scump si este alimentat cu baterii 2x1.5V- AA
Cu stima , Mihnea
Este enorm si firma Noname nu inspira incredere.
Pen-ul ala este bun pentru o verificare a instalatiei facuta ocazional.
Pentru o detectie permanenta nu prea se preteaza genul asta de produs.
La noi, un produs similar dar fabricat de Honeywell este 130 de lei.
Niciodata sa nu mergeti cu viteza mai mare decat poate ingerul vostrul pazitor sa zboare...
George Marcu @ maurice
Salut,
multumesc pt raspuns dl George
dar ce parere aveti despre cele de la primatech? ESM85oM sau ESM1500M (cu alimentare la 12V) Sunt de incredere? http://www.primatech.ro/produse.html
Cu stima, Mihnea
E buna maica.
Parerile sunt impartite, unii le lauda altii nu prea, si ca deobicei adevarul e la mijloc.
Stiu ca sunt fabricate dupa un patent canadian si parca senzorul este tot de acolo.
In orice caz sunt mai bune decat oricare altele vehiculate pe aici pana acum.
Personal nu cunosc produsele, noi avand mai mult tangenta cu cele spre domeniul industrial, nu uz caznic.
George Marcu @ maurice