tari unde se mai poate off

Reguli forum
Asigurati-va ca ati citit si insusit Regulamentul acestui forum.
Rugam ca fiecare utilizator al acestui forum sa faca o scurta prezentare aici:
http://clubrv.ro/forum/viewtopic.php?f=97&t=3454
Prezentarea este o cerinta a Regulamentului, dar si un gest de curtoazie din partea Dumneavoastra.
Cateva cuvinte despre Dumneavoastra , precum si despre rulota si autoturism sunt binevenite.
Pentru intrebari sau lamuriri despre activitati, probleme tehnice, etc. va stau la dispozitie forumurile cu sectiuni dedicate.
Nerespectarea acestor reguli atrage dupa sine stergerea userului din baza de date a forumului.
Va uram bun venit in randul rulotistilor !
Marin ciprian
Membru forum
16

tari unde se mai poate off

Mesaj de Marin ciprian »

deschid acest topic in speranta ca ma va ajuta ( poate mai sunt si altii interesati) intr-o eventuala excursie in eu. fiind adeptul off intrebarea ar fi:
- care ar fi tarile si locatiile in care se mai poate campa off ?

ps cred ca nu am postat unde trebuie asa ca rog un moderator sa mute unde este locul
mercedes 124 +swift corniche.
Calin Jurca
Membru forum
17

Re: tari unde se mai poate off

Mesaj de Calin Jurca »

Ideea in sine de off camping,nu poate fi practicata la distanta "mare".
Sunt adeptul iesirilor in natura;am luat rulota pt a inlocui cortul si nu hotelul.
Un spaniol care vrea sa vada Romania nu va cauta exclusiv locatii off camping,cum nici un roman ce vrea sa viziteze Grecia, nu va vrea sa stea in padurea din loc X.
Off campingul este pt cunascatori,oameni ai zonei,pt iesiri de suflet,nu pt turismul de masa.
La nord de Barcelona,pe malul marii,se poate campa in asa numitele zone libere:plaja,curent dat de terasele din jur(la intelegere),apa,wc public.Pret 30 E/echipaj in sezon.Se sta rulota langa rulota,intimitate zero.La hotel 3 stelute este 45-65 E.
Subiectul tari unde se mai poate off pare cam deplasat.
Sa zicem ca este un loc in Norvegia,coordonate......te duci, stai acolo in padure,etc,etc.Acelasi lucru il poti face in Romanica in locatiile deja f. cunoscute de noi toti.
Amalia & Calin
0722.240.240.
Cristian Calin
Membru forum
17

Mesaj de Cristian Calin »

Cred ca si in Bulgaria se poate practica off camping-ul, dar nu stiu cine ar avea curajul...

Cred ca si in Albania...

Asta pentru ca nici una din aceste tari nu prea au campinguri !!! Sau nu le cunoastem noi.

Oricum nu cred ca stie cineva locuri off camping din alte state.

Cele bune,
Skoda Octavia II 1,9 Tdi DSG + Chateau La Car 395

E-mail:
calincristian.ro@gmail.com
calincristian_ro@yahoo.com
Telefon mobil:
0720.220.809
Marin ciprian
Membru forum
16

Mesaj de Marin ciprian »

dl Calin permiteti mi sa va contrazic. ideea ,din punctul meu de vedere nu este deloc deplasata.poate mai sunt si alti rulotisti in asentimentul meu si sunt interesati de off in eu sau de un itinerariu care sa includa si ceva off.
-cum ati spus mai sus si eu am luat rulota ca sa inlocuiesc cortul si nu hotelul, si de ar fi 5 euro tot nu as sta in camping, asa din principiu
-iar zona libera din nordul barcelonei este de retinut in planificarea unei escapade care sa includa spania ,chiar daca se sta rulota langa rulota(oricum nu cred ca au specimene gen ciuta
:D
in bulgaria sigur se practica si off, am vazut rulote si corturi in zona statiunilior de langa Varna, si cred ca nu este asa de speriat cum se zvoneste, mergand saptamanal in bg sunt sigur ca se poate sta linistit off in anumite locatii.
iar in albania :D hm exemple sunt n - afganistan printre talibani care ti aduc laptele de dimineata si focuri de artificii noaptea :lol: si exemplele pot continua
Ultima oară modificat 06 Mai 2009, 20:57 de către Marin ciprian, modificat de 2 ori în total.
Klaudiu Boghiu
Membru forum
17

Mesaj de Klaudiu Boghiu »

pareri impartite. eu mi am petrecut destule concedii in vest si sincer nu am vazut astfel de turism. si cred ca nu se practica.am rude in olanda, care au rulota si motorhome si sincer nu i am auzit macar vorbind de asa ceva. strict in campinguri,chiar de mergeau in olanda in concedii.la fel in germania.am sa intreb si am sa postez.
ca subiect de discutie, e interesant.
MOTORHOME FIAT MONCAYO 721 SILVER 2008
Cristian Calin
Membru forum
17

Mesaj de Cristian Calin »

Sunt convins ca ati inteles gluma cu Albania !
In ceea ce priveste Bulgaria, chiar si eu as fi interesat de zone on sau off camping pe malul Marii Negre. Macar ca oprire intermediara in drumul spre Grecia.

Cele bune,
Skoda Octavia II 1,9 Tdi DSG + Chateau La Car 395

E-mail:
calincristian.ro@gmail.com
calincristian_ro@yahoo.com
Telefon mobil:
0720.220.809
Liviu Adrian
Membru forum
17

Mesaj de Liviu Adrian »

[quote="Marin ciprian"]
-iar zona libera din nordul barcelonei este de retinut in planificarea unei escapade care sa includa spania ,chiar daca se sta rulota langa rulota(oricum nu cred ca au specimene gen ciuta
:D
Interesant subiectul, dar ma-ntreb : oare zona libera din nordul Barcelonei poate fi considerata "off", in conditiile prezentate ?
Sanatosi sa fim...restul iese din respect si prietenie
Klaudiu Boghiu
Membru forum
17

am vorbit in olanda. nu exista asa ceva la ei. motivele sunt multe, nu le detaliez ca le stiti si voi(proprietate terenuri,protectia mediului, conditii de campare minime,etc.). in alte tari ,cum am mai spus , eu nu am vazut ca s ar practica asa ceva. si am fost prin regiuni unde se preta off camping la greu.
parpaneata

Mesaj de parpaneata »

Am sa incep cu o intrebare. Pleci in concediu afara ca sa stai off-camping? :lol: Aia inseamna ca vrei sa iesi la un gratar! :lol: Pentru ca nu cred ca si-ar lasa cineva rulota in padure singura in timp ce face excursii sau chiar cumparaturi. Simtul propietatii a inceput sa-si faca prezenta destul de bine si la noi. Nu mai poti sta off-camping chiar oriunde si atunci cand Garda de Mediu va avea personal angajat si autoturisme la fel ca....jandarmeria de exemplu.....adio si cu off-campingul de la noi.
Consider subiectul .....aiurea-n tramvai! :D Ce e valabil,inca,la noi....nu mai e valabil de mult la altii sau poate nu a fost niciodata. :D
Marin ciprian
Membru forum
16

Mesaj de Marin ciprian »

deci in olanda NU se poate off.
cred ca nici in germania ,austria, belgia, elvetia, anglia.
dar banuiesc se practica in bulgaria , ungaria, cehia, polonia poate in slovenia ,croatia si de ce nu in italia, franta, spania, portugalia.
daca as putea sta off camping adica moca , unde vreau si cat vreau fara sa ma stresez ca tre sa mai dau 50 euro pe zi (oricum mi se pare mult 50 pe zi in conditiile in care eu am casa in spate )si daca as sta 1 luna plecat, si as economisi 500- 1000 euro :shock: ar fi fain . de ce sa stau numai in camping daca se poate si off iar vizite ,cumparaturi ,etc le as putea face si lasand masina intr o parcare sigura ... :roll: nu ?
Klaudiu Boghiu
Membru forum
17

aaa,tu pui problema de a sta moca. e altceva. cu totul altceva. poti sta moca si intr un oras din vest, pe o straduta intr un cartier mai marginas, dar nu mai mult de o zi.sau in satele si comunele lor in parcari ale bisericilor(maxim 2 zile).sunt parcari imense in benzinarii ,pe autostrada,te poti odihni si acolo.modalitati sunt, nu le mai insirui aici.mergand in vest , sigur ai sa le descoperi.succes!
George Marcu
Membru forum
18

Mesaj de George Marcu »

Marin ciprian scrie:deci in olanda NU se poate off.
si daca as sta 1 luna plecat, si as economisi 500- 1000 euro :shock: ar fi fain ... :roll: nu ?
Ca sa dezvoltam subiectul,poate stam 12 luni si castigam 6000-12000 euro de ce sa mai mergem la munca, facem o vacanta continuua si mai punem si ceva la saltea.
Glumeam, sper sa nu te superi.
Eu m-am plimbat ceva prin vest in ultimii ani (sper sa o mai fac si anul asta) si n-am vazut niciodata rulote in padure sau aiurea.
Singurele locuri unde mai poti vedea sunt prin marile orase, Berlin, Paris, Praga, Viena oprite dupa ora 20 pentru inoptare, de multe ori chiar in centru, la Berlin erau vreo 10 in apropiere de Poarta Brandenburg sau prin parcarile benzinariilor tot peste noapte.
Ca a pomenit Calin de Norvegia, anul trecut puteai parca/campa legal oriunde gaseai teren neingradit si la o distanta mai mare de 150 metri de orice casa, dar, daca stateai mai mult de o noapte trebuia sa iei acordul proprietarului. Anul asta am vazut ca mai este permis accesul liber doar corturilor. Nici in conditiile astea nu vazusem vreo rulota pe aratura.

Daca ma intrebi pe mine, este aproape imposibil sa-ti petreci un concediu fara a avea acces la apa si curent vreme indelungata, o zi doua trei merg dar dupa aia, ramai fara baterie, apa nu mai vorbim, se transforma totul in cocina, lucru departe de orice dorinta pentru concediu.
Daca te gandesti cat costa combustibilul, mancarea, diverse taxe de autostrada, rovignete, intrari pe la obiective si diverse suveniruri, cheltuiala pentru camping nu mai pare atat de mare pe langa beneficiile pe care le-ar aduce.

In Bulgaria n-as lasa-o nici pe soacra-mea nesupravegheata, ce sa mai vorbesc de rulota sau masina. Sincer cred ca Bulgaria este ultima pe lista mea de preferinte dupa ce prietenilor mei le-a fost furata masina din parcarea pazita a hotelului in 3 minute, cu politistul in parcare, si bineinteles cu acordul acestuia, le-au luat cu platforma masina, noroc ca oprisera dupa colt sa ancoreze masina si asa si-a recuperat-o. Au dat masina jos de pe platforma si au plecat fara ca politistul sa le faca sau sa-i intrebe ceva. Am dat exemplul asta ca-i patania prietenilor, daca ne-am lua din auzite......... dezastru.
Niciodata sa nu mergeti cu viteza mai mare decat poate ingerul vostrul pazitor sa zboare...

George Marcu @ maurice
Campervan Weinsberg CaraBus 600DQ
Scrie răspuns