Marin ciprian scrie:deci in olanda NU se poate off.
si daca as sta 1 luna plecat, si as economisi 500- 1000 euro :shock: ar fi fain ... :roll: nu ?
Ca sa dezvoltam subiectul,poate stam 12 luni si castigam 6000-12000 euro de ce sa mai mergem la munca, facem o vacanta continuua si mai punem si ceva la saltea.
Glumeam, sper sa nu te superi.
Eu m-am plimbat ceva prin vest in ultimii ani (sper sa o mai fac si anul asta) si n-am vazut niciodata rulote in padure sau aiurea.
Singurele locuri unde mai poti vedea sunt prin marile orase, Berlin, Paris, Praga, Viena oprite dupa ora 20 pentru inoptare, de multe ori chiar in centru, la Berlin erau vreo 10 in apropiere de Poarta Brandenburg sau prin parcarile benzinariilor tot peste noapte.
Ca a pomenit Calin de Norvegia, anul trecut puteai parca/campa legal oriunde gaseai teren neingradit si la o distanta mai mare de 150 metri de orice casa, dar, daca stateai mai mult de o noapte trebuia sa iei acordul proprietarului. Anul asta am vazut ca mai este permis accesul liber doar corturilor. Nici in conditiile astea nu vazusem vreo rulota pe aratura.
Daca ma intrebi pe mine, este aproape imposibil sa-ti petreci un concediu fara a avea acces la apa si curent vreme indelungata, o zi doua trei merg dar dupa aia, ramai fara baterie, apa nu mai vorbim, se transforma totul in cocina, lucru departe de orice dorinta pentru concediu.
Daca te gandesti cat costa combustibilul, mancarea, diverse taxe de autostrada, rovignete, intrari pe la obiective si diverse suveniruri, cheltuiala pentru camping nu mai pare atat de mare pe langa beneficiile pe care le-ar aduce.
In Bulgaria n-as lasa-o nici pe soacra-mea nesupravegheata, ce sa mai vorbesc de rulota sau masina. Sincer cred ca Bulgaria este ultima pe lista mea de preferinte dupa ce prietenilor mei le-a fost furata masina din parcarea pazita a hotelului in 3 minute, cu politistul in parcare, si bineinteles cu acordul acestuia, le-au luat cu platforma masina, noroc ca oprisera dupa colt sa ancoreze masina si asa si-a recuperat-o. Au dat masina jos de pe platforma si au plecat fara ca politistul sa le faca sau sa-i intrebe ceva. Am dat exemplul asta ca-i patania prietenilor, daca ne-am lua din auzite......... dezastru.
Niciodata sa nu mergeti cu viteza mai mare decat poate ingerul vostrul pazitor sa zboare...
George Marcu @ maurice
Campervan Weinsberg CaraBus 600DQ