Membrana pompa de apa

Discutii despre functionarea, intretinerea si repararea instalatiei de alimentare cu apa.
Reguli forum
Asigurati-va ca ati citit si insusit Regulamentul acestui forum.
Dupa prima logare pe forum va rugam sa accesati "User Control Panel" si sa va completati datele personale, acesta incluzind Localitatea, marca masinii si a rulotei din dotare.
Nerespectarea acestor reguli atrage dupa sine stergerea userului din baza de date a forumului.
Roman Vasile
Membru forum
16
Oras: Cluj
Data nasterii: 13 Mai 1950

Membrana pompa de apa

Mesaj de Roman Vasile »

Saptamana trecuta am fost la o intalnire transfrontaliera a autorulotistilor care s-a desfasurat la campingul thermal Martfu. Toate bune si frumoase pana duminica dimineata , cand m-am trezit ca pe jos curge apa siroaie ! Am cautat sursa inundatiei...si nu a fost deloc placut sa constat ca apa curge din pompa elctrica in timpul functionarii... :( ! Am demontat obiectul cu pricina (si am mai contribuit si eu la o portie de apa in plus pe jos-toata apa din conducte, robinete, boiler, rezervor spalare wc s-a intors si a curs pe jos :evil: , neavand la indemana nici un cleste de "clampare" cu care sa strang furtunul respectiv). Dupa demontarea pompei am constatat si sursa scurgerii: membrana tricamerala s-a uzat in unele zone, cauciucul a disparut si a ramas doar panza de armare. Am facut un tur de vizita pe la cei peste 50 de participanti, in speranta ca voi gasi o membrana de rezerva la cineva...dar fara succes. Cum de regula nu ma las pana nu gasesc o solutie am incercat sa impermeabilizez zonele obosite prin ungere cu rasina dintr-un lipici bicomponent la care am adaugat doar o infima cantitate de intaritor. A functionat! Montand la loc totul apa nu a mai curs, pompa isi facea treaba ca si inainte. Din cauza ca nu am pus decat o cantitate mica de intaritor rasina a ramas moale, dar totusi avand rezistenta necesara. Luni am facut o vizita la un magazin de specialitate din Budapesta, dar bineinteles ca nu am gasit kit de reparatie pentru pompa mea Fiama Superflusso S20...asa ca am plecat de acolo cu o pompa noua-nouta Aqa8...si mai sarac cu 100 de euro. Azi montez pompa noua...desi cea reparata inca functioneaza....dar parca nu-mi vine sa mai ud odata tot mobilierul :roll:
Ca un sfat: din cutia de "prim ajutor" al RV-lui sa nu va lipseasca lipici bicomponent care poate fi util in multe situatii si nici un cleste de clampare furtune elastice!!!
In fata cabanei mele pe roti nu-si construieste nimeni un bloc!
Camper Chausson/Fiat Ducato
Scrie răspuns