azi am desfacut toate tablourile electrice din rulota dar fara documentatie e un haos mare de tot si banuiesc ca instalatia a fost refacuta de un latino si nu de un neamt. merg ce merg pe fir dar la un moment dat intra prin acoperis si le "pierd". la fel si cu alimentarea de la toaleta. trebuie sa scot wc-ul afara ca sa vad unde merge.
poze:
tablou general

intrare de la cupla in rulota.

firele groase si doua subtiri, unul maro si negru, merg la tabloul general.
cred ca initial rulota a avut cupla de 13 si apoi a fost adaptata la 7. zic asta pt ca e cablul taiat si adaugat dupa cupla de intrare. plus ca se vede in poza ca sunt mai mult de 7 fire. am in plus doua groase (unul albastru si unul alb-albastru) care banuiesc ca alimentau frigiderul si alti consumatori pe 12.
asa imi explic de ce nu merge lumina la baie, toaleta si alimentarea la pompa de apa.
ce parere aveti? sa le desfac toate si sa refac instalatia de la zero? se poate ca din cauza ca s-a trecut de la 13 la 7 sa nu mai mearga pompa, toaleta si lumina de la baie? ar merge sa dau prin cupla 12 volti de la o sursa externa si sa vad daca merg cele enuntate mai sus? inca nu am carlig si de aceea vreau sa recurg la aceasta metoda.
maine o sa desfac banda scotch sa vad ce inginerie a facut predecesorul meu. asa o sa vad daca firele groase (albastru si unul alb-albastru) sunt legate undeva.
partea proasta e ca nici nu am ceva intrebari clare sa va pun. sper ca unul din voi sa fi avut o problema similara si sa-mi ofere ceva sfaturi.