Reguli forum
Asigurati-va ca ati citit si insusit Regulamentul acestui forum.
Dupa prima logare pe forum va rugam sa accesati "User Control Panel" si sa va completati datele personale, acesta incluzind Localitatea, marca masinii si a rulotei din dotare.
Nerespectarea acestor reguli atrage dupa sine stergerea userului din baza de date a forumului.
Tocmai m-am intors dintr-o iesire de weekend si am observat ca la curbe si la denivelari cupla carlig - protap scoate un zgomot foarte ciudat adica scartaie din ce in ce mai tare. Care ar putea fi problema?
Astazi cand ajung acasa o sa gresez protapul sa vad daca mai face dar sincer m-am cam speriat. Sper sa nu se fi stricat ceva. Cupla are si sistem antibalans.
cu o cupla antibalas cu pastiltilele uzate mi-am aranjat eu bila,sciria si scirtia... daca sint pastilele bune,scirtie,dar altfel. mai bine controleaza,pe cupla este un indicator,vezi ce arata,daca este pe minus ...
inainte de a pleca la drum curat cupla cu solutie de spalat motorul, cupla arata ca noua si nici nu mai scartaie. Inainte de a folosi solutia era foarte enervanta la drum. O fi bine, o fi rau, astept parerea celor cu experienta :shock:
Scartaitul indica o stare de normalitate sau indica pastilele de la cupla antibalans uzate ?
Cand am plecat din Olanda cu rulota nu am avut niciun scartait si pana in aceasta vara in concediu cand eram prin Baia-Mare a aparut scartaitul enervant chiar.
Deci concluzia mea este ca acest scatait mi-a aparut dupa aproximativ 5.000 de Km parcursi cu rulota in spate rezulta,ca , (adaugand cu ceva Km parcursi si de olandezul fost proprietar, pastilele nu erau noi) , pastile uzate deci ca sa nu patesc ca Peti am cumparat pastilele din Ungaria si pana la schimbarea lor voi gresa bila (nu mai scartaie) chiar cu riscul de a nu functiona antibalansul.
Daca gresesc va rog sa ma corectati.
Ceea ce spun acum se poate verifica pe site-ul oficial Winterhoff : Este absolut normal scartaitul pastilelor. Pentru a mai diminua aceasta se vor curata, la intervale nedeterminate, atat pastilele, cat si bila, cu o carpa curata inmuiata in benzina sau alcool. Dragos, daca nu ai uns inca bila cu vaselina, nici nu o unge.
Asa scârtâie pastilele de la ssk. Eu am cumparat tacheti cu pastile noi si tot scârtâie. Nu e vorba de uzura. Iar olandezii cam ung sa nu se mai auda scârtâieli si ca sa nu-ti strici nuca de la cârlig în caz ca pastilele sunt putin uzate. Am vazut un deler care a dat cu spray de ungere. De aceea tine ungerea pâna ajungi cu ea in România iar apoi incepe sa urle. Daca vrei stabilitate nu ungi.
repet ce am scris mai sus in speranta ca poate stie cineva daca este bine sau rau. Deci inainte de a pleca spal cupla SSK cu o solutie de spalat motorul. Curata foarte bine cupla si nu mai am probleme deloc cu scartaitul. Si SSK-ul lucreaza foarte bine. E vorba de o solutie de la piese auto, intr-un bidon cu pulverizare, si scrie parca "lava motori" pe el.
@mitluc Eu cred ca procedezi corect. Acel produs "lava motori" este un degresant puternic si curata urmele de murdarie si grasimi.
in ceea ce priveste uzura "nucii" din cauza ferodoului cu care sunt placati "tachetii" de la antibalans, nu trebie sa-ti faci probleme, deoarece o nuca buna este intotdeauna "cementata"(are un strat dur de 0,5-1mm la suprafata obtinutprin tratament termic).
Numai tachetii uzati care freaca "fier pe fier" pot provoca uzura nucii.